Reklama

TV LUX opäť aj pre zákazníkov satelitnej DIGI TV

Slovenskú kresťanskú televíziu LUX nájdu v ponuke opäť po dlhšej dobe aj zákazníci satelitnej platformy DIGI TV. Stalo sa tak niekoľko týždňov po tom, čo tento kanál nebol vďaka zlému settingu v oficiálnych prijímačoch DIGI TV dostupný aj napriek tomu, že zo satelitu Thor 6 (0,8°W) vysiela TV LUX nekódovane (FTA). Pripomeňme, že práve nedostupnosť kanálu TV LUX pre zákazníkov DIGI TV bola aj jedným z jej dôvodov prečo opúšťa televízia satelitnú pozíciu 0,8°W.

TIP: TV LUX v októbri opustí satelit Thor 6 (0,8°W)

TV LUX je však dostupná pre zákazníkov DIGI TV už z iných technických parametrov a preto neprídu zákazníci o tento kanál ani po už avizovanom ukončení distribúcie zo satelitu Thor 6 (0,8°W) na frekvencii 11 919 MHz.

Pokračovanie nižšie:

Nový vlastník DIGI TV, spoločnosť Slovak Telekom si tak už zaistil distribúciu televízie LUX na vlastné náklady a preto ju včera pridal na jeden z transpondérov satelitu Thor 6 (0,8°W). Vysielanie je tak pre všetkých zákazníkov DIGI TV dostupné z frekvencii 12 380 MHz.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 28000
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Provider: Intelsat
Názov: TV Lux

Počas písania tejto správy bolo vysielanie TV Lux z frekvencie 12 380 MHz dostupné nekódovane (FTA).

TV LUX-822012-206

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Milá redakcia Tv Lux vysiela voľne aj na starej aj novej frekvencií , kódovanie vraj neplánuje aby bolo vysielanie tejto Slovenskej kresťanskej TV možné ako v SR tak aj v ČR.

Komentáre už nie sú povolené.