Reklama

Prenosy z MS v hokeji 2024 zadarmo v DVB-T aj cez internet

MS v hokeji 2024, ktoré sa budú konať tento rok v susednej Českej republike sa nezadržateľne blížia. Hokejový turnaj, ktorý sa bude odohrávať v českých mestách Praha (O2 Arena) a Ostrava (Ostravar Aréna), odštartuje už v piatok 10. mája 2024 a skončí v nedeľu 26. mája 2024. Pre slovenských divákov nastane zmena. Od tohto ročníka nebudú totiž prenosy dostupné na verejnoprávnych programoch RTVS, ale na komerčných staniciach skupiny JOJ Group.
Pokračovanie nižšie:

Podľa dostupných informácií, ktoré má portál SatelitnáTV.sk k dispozícii, ponúkne JOJ Group prenosy z MS v hokeji až na troch svojich televíznych kanáloch. Okrem športovej JOJ Šport budú prenosy dostupné tiež na hlavnom kanáli TV JOJ, ako aj sesterskom Plus. Vďaka tomu si budú môcť pozrieť diváci bezplatne nielen prenosy slovenskej hokejovej reprezentácie prostredníctvom DVB-T vysielačov 2. celoplošného multiplexu. Práve v tomto multiplexe sú totiž šírené oba programy nekódovane aj keď iba v SD kvalite (SD/MPEG-2). Pre príjem tak postačuje akékoľvek zariadenie s podporou štandardu DVB-T a anténa. Programy v HD kvalite sú už súčasťou platených ponúk operátorov. JOJ HD a JOJ Šport HD sú tiež v DVB-T2 (MUX 4 a MUX 1). Pre ich príjem je však bežne potrebné dekódovacie zariadenie platformy Plustelka s predplateným balíkom Plustelka Štandard.

Kompletný zoznam DVB-T, DVB-T2 a DAB+ vysielačov aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť v sekcii Vysielače. Nechýba tam ani zoznam šírených programov s detailnými technickými parametrami. Vysielače sa zobrazia po kliknutí na vybraný multiplex.

Prenosy na internete

Vzhľadom k tomu, že JOJ Group zaradí prenosy aj na stanice TV JOJ a Plus, budú ich môcť sledovať diváci tiež bezplatne prostredníctvom internetovej služby JOJ Play na mobiloch, tabletoch, PC či Smart TV. Pre sledovanie sa postačí iba zaregistrovať a následne prihlásiť do služby. Nie je potrebné žiadne predplatné.

Prehľad prvých prenosov z MS v hokeji 2024 na TV JOJ a Plus:

LogoNázov staniceDátumZačiatokProgram
TV JOJ10.05.202416:00MS v hokeji 2024: SLOVENSKO – NEMECKO
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.
PLUS10.05.202419:55MS v hokeji 2024: ČESKO – FÍNSKO
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.
PLUS11.05.202411:55MS v hokeji 2024: VEĽKÁ BRITÁNIA – KANADA
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.
PLUS11.05.202415:55MS v hokeji 2024: RAKÚSKO – DÁNSKO
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.
PLUS11.05.202419:55MS v hokeji 2024: NÓRSKO – ČESKO
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.
TV JOJ12.05.202412:00MS v hokeji 2024: SLOVENSKO – KAZACHSTAN
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.
PLUS12.05.202415:55MS v hokeji 2024: DÁNSKO – KANADA
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.
PLUS12.05.202419:55MS v hokeji 2024: RAKÚSKO – ŠVAJČIARSKO
Priamy prenos zápasu hokejových Majstrovstiev sveta 2024.

Aké prenosy budú k dispozícii počas prvého hracieho víkendu aktuálne nie je známe. Programové plány JOJ Šport ešte nemáme. Mali by sme ich mať v najbližších hodinách. Následne tabuľku aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Ty si vecny stazovatel. Na vsetko vies akurat tak pindat.

    2. Bude zadarmo? Bude. V DVBT v SD na JOJ Play je stream 1080 čo nie je zlé. Predpokladám, že bude ešte FTA JOJ Šport HD HEVC. Keby veľmo chceli dajú FTA JOJ HD.

    3. No schválne… koľkí ste spokojní, že to vysiela jojka, vďaka ktorej museli operátori vypnúť čt sport?

    4. Ale na RTVS ŠPORT išli majstrovstvá v HD kvalite voľne cez anténu, tak prečo aj JOJ neodkóduje v máji JOJ ŠPORT v HD kvalite ? ? ?

  1. JOJ-ka sa mohla dohodnúť s Towercom-om a odkódovať JOJ HD a JOJ ŠPORT HD v DVB-T2 počas majstrovstiev v hokeji …

    1. A na RTVS sa v DVB-T2 vysielali Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji dokonca v HEVC / H.265 – Full HD a nie nejaké mazanice v MPEG-2 čo chce dať J@J teraz divákom ! ! !

    2. Vysvetli mi prosím čo má kodek spoločné s mazanicami? Predstav si, že je možné šíriť v MPEG-2 aj obraz 1080p. Mazanice môžu byť aj v tom tvojom HEVC. Navyše JOJ vysiela v HD, takže si predstav , že dá divákom hokej vo full HD v DVB-T2.

    3. Vynimocne s Tebou suhlasim Zero. Pretoze typek ani nevie naco sluzi kompresny format a este ho miesa s kvalitou obrazu…Tusim ani nevie ktore parametre su dolezite na vyslednu kvalitu obrazu v roznych rozliseniach.

    4. Dobre je to že to pôjde voľne, aj keď v SD, anténu naladí väčšina SVK 🙂

    5. @Zero

      JOJ vysiela v HD len ako kódovaná a platená. A nekódovane vysiela len v obyčajnom SD rozlíšení v MPEG-2.

    6. @ HEVC :

      Aj České republice je v pozemáku v HD jen Česká televize a nic inšího. Nebo je tam snad Nova a Prima v HD??? Řešíš capiny a socík už dávno skončil!!!

    7. @ Zdenek:

      Ale tu ide o to, že v ČR sa budú vysielať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji cez anténu v HD kvalite pre všetkých divákov na verejnoprávnej ČT SPORT HD a v SR predali práva súkromnej televízii JOJ a tá nie je zdarma cez anténu DVB-T2 v HD kvalite, nie je dostupná pre všetkých a o to tu ide ! ! !

    8. Co meles Kvalita…JOJ HD mozes pozerat zadarmo a nemusis platit nikomu nic. Ak si sa zabrzdil pred 7. rokmi, to je Tvoja vec. Ak vsak sem vypisujes nezmysly, tak sa radsej odbrzdi…Pretoze staci na smart telku nainstalovat gratis aplikaciu JOJ Play a pozeras zadarmo JOJ HD, JOJ Plus HD, WAU HD, JOJ 24 HD. Kvalita, ak sem dokazes vypisovat internetove nezmysly, tak snad zvladnes pozerat aj internetovu HD televiziu zadarmo. Ak nemas smart telku, tak Ti postaci ku Tvojej placke dokupit Homatics. Pretoze ak vypisujes sem, tak internet mas. Takze ak niekto potrebuje ku prijmu DVB-T/T2 akusi antenu aby pozeral zadarmo JOJ SD, tak ku tomu aby pozeral zadarmo JOJ HD potrebuje bud Smart telku alebo aspon externy Homatics…Nic viac, nic menej 😀

    9. HEVC, tu ide skor oto aby ludia na SK nehyzdili svoje obydlia kadejakymi SITO alebo YAGI papekami ako v CZ…Omnoho elegantnejsi a do buducna perspektivnejsi gratis prijem JOJ HD, JOJ Plus HD, WAU HD, JOJ 24 HD je cez internetovu televiziu s app JOJ Play 😀

    10. pre autista:

      A som strašne zvedavé ako sa vám šeckým ten internet zrúti, ak sa šeci pripojíte a preťažíte siete a šecko spadne a nakoniec vy šeci budete vyťahovať antény SITO, YAGI a papeky, aby ste mohli okukovať…

      už tešíme…

    11. Co to kvakas Mysiak? Vies vobec ako funguju vysielace DVB-T/T2? Ak by sa zrutil internet v Tvojom ponimani, tak nebude fungovat ani terestrika, banky, obchody, elektrika, jednoducho nic…..

    12. Tu ide o to, že sa zahlti server vysielateľa, ktorý nie je dimenzovany na nárast pripojení oproti bežnému režimu. Nemysli sa výpadok internetu ako takého. Samozrejme ak sa veľa ľudí pripojí cez mobilné dáta tak ten internet (rýchlosť) môže byť tiež o ničom. To sa niekde deje vo večerných hodinách aj teraz a bez hokeja. Ak jojke bude padať server tak riešením bude odkodovat joj hd v Plustelke. Ale uvidíme, nemalo by sa to stať, lebo väčšina divákov sleduje tv cez platené ponuky, v ktorých sa joj hd a šport nachádza. Kto využíva len voľnú telku tak mu SD nevadí.

    13. Ak mas na mysli „tzv. DDoS utok“ tak proti tejto jednoduchej finte hackerov je teraz akykolvek server kratkodobo bezmocny. NET vyvoj vsak napreduje raketovym tempom a v kratkej buducnosti je predpoklad, ze po utoku DDoS uz ziadny takto pretazeny server nepadne…

    14. pre autista:

      Terestrika DVB-T/T2 bude fungovať, lebo je jednosmerná a má zálohu rádioreléové RR trasy a SAT. Napríklad aj UA vysielače majú RR trasy aj SAT.

    15. Mysiak, si zamrzol v dobe analogu? Odmrzni. Uz hodne dlho je doba digitalno – sat – internetova nielen co sa tyka dialkovej obsluhy vysielacov DVB-T/T2.

    16. pre autistu:

      Na vysielače ide optika, ale stále je aj záloha vzdušné RR rádioreléové trasy.

    17. @ autista

      Keď vrtuľník pri Prešove pretrhol vysoké el. napätie, tak polovici východného Slovenska 6 hodín nefungovali káblovky, IPTV a internety, ale DVB-T / T2, DAB+ a FM vysielače fungovali na dieselagregáty. A vtedy zhodou okolností išli MS vo futbale a tí, ktorí mali elektrinu mohli sledovať futbal, hoci vysielače boli bez prúdu a išli na zálohu… A práve tí, ktorí mali káblovky, IPTV a internety, nič nevideli a museli vyťahovať antény a niektorí, žiaľ, ani nemali čo vytiahnuť…

    18. Tak vidis Mysiak, chces odmrznuť? Preco si protirecis? Odmrznes iba vtedy, ak nebudes sam sebe protirecit ako Jano z Presova …

    19. Ano ABCD…Na vysielcoch DVB-T/2 mame kvoli vypadkom el. prudu zalozne diesel agregaty. To vsak nic nemeni na tom, ze ak padne celosvestova internetova siet, tak dialkove ovladanie vysielacov DVB-T/T2 bude nefunkcne.

    20. pre autistu:

      ty si protirečíš, že nem bude fungovať DVB-T / T2, keď nem pôjde net a rádioreléové trasy pripisuješ analógu. Bude fungovať…

  2. Šport sa musí vrátiť zadarmo do verejnoprávnej TV a to v štandardnej kvalite! To by malo byť aj v záujme štátu. Už len kôli deckám aby mali motivaciu a mohli sledovať najlepších bez ohľadu či si to ich rodicia môžu dovoliť zaplatiť. Postupne prichádzame o všetko. Najprv futbal potom hokej, Vlhová atď. A to si ešte organizatori SP pýtali dotáciu od štátu. Zaujímavé je aj to ako športovci kt vyrástli na tom zlom starom systéme teraz riadia šport do komerčných tv. Väčšie peniaze ale menej divákov že p Šatan. Najprv je niečo predjednané s rtvs a potom dôjde k záhadnému zmenu kurzu. Rovnako úroveň tých komentátorov, zasahovanie sponzovov kto má a kto nemá reprezentovať. Keď som bol mladší športoval som a pozeral všetky prenosy. Teraz si už poviem, že to vidieť nemusím a platiť nebudem. Zaujímavé je, že v susedných štátoch to ide (F1, liga majstrov, SP, uefa) a u nás nie. Treba prestať platiť sukromnym tv čo pýtajú stále viac a bude to ok.

    1. A tym, ze budes menej platit, tak dostanes viac? No socializmus uz skoncil. A vzdy dostanes to, za co si zaplatis. Zadarmo nie je nic. A tyka sa to aj verejnopravnej TV.

    2. Rado Práva na MS predáva IIHF, Šatan a zväz na to má minimálny vplyv. Práva na naše domáce súťaže je už o niečom inom, tu môže byť kritika oprávnená.

  3. ..už som to niekde písal, slovák má tv za 1000euro a bude sa tešiť že môže zadarmo pozerať ms nato v hokeji v super sd kvalite, ide len o peniaze, o nič iné a ked ozaj budem mať chuť pozerať, čo asi nie, tak na čt šport, lebo kukať všetky české tv je možné aj v tramtárii, nielen na Slovensku.Samozrejme tie komerčné nezmysly kukať za to vôbec nestojí za drahocenný čas, filmy, seriály a ešte neviem čo dnes si môžme pozrieť aké chceme a kedy chceme.

  4. Zbytočne sa tu rozptyľujete, predstavte si žeby práva mala markíza 😀 tak za ten hokej ak by ste chceli vidieť by ste si museli zaplatiť 😀 či to je na RTVS alebo JOJ, človek čo chce si to pozrieť si pozrie či free na anténe alebo poskytovateľa

    1. Budú mať futbal a kvôli tomu som si zabezpečil čt sport

  5. pre autistu:

    Aj keď ťa roztrhne, tak DVB-T / T2 vysielače budú fungovať cez rádioreléové trasy, aj keď v celej galaxii vypadne internet, tak DVB-T / T2 vysielače budú fungovať cez rádioreléové trasy ! ! !

    1. Dobry vtip! Na Mysiakovi sa zabavaju dlhe roky male deti. Inak, nemas co robit? Pretoze ma prave roztrhlo 😀

    2. Uplne zbytocne multinickovo exhibujes po sat forach Mysiak. Nemas zato ani cent, pokial ini si uzivaju zivota…V Tvojom veku daj pozor na vykricniky. Autistu z Teba uz roztrhlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. V RedTVS koľkokrát pod náporom pripojených spadol server, lebo ste ho preťažili a nem mohli ste cez internet okukovať hokej… Nem pamätáte ? ! ?

    1. Mne sa zatial nestalo že by padol server JOJ Play kde JOJ HD, Plus HD funguje zadarmo. Počas MS snáď server nepadne a ak by náhodou, tak na kus drôtu bezplatne pozriem JOJ SD, Plus SD.

Komentáre už nie sú povolené.