Reklama

Magio Sat a DIGI TV: Koniec ČT Sport a zmena poradia staníc

Satelitné služby Magio Sat a DIGI TV, ktoré patria do skupiny Slovak Telekom, dnes vyradili z kanálovej mapy športový kanál ČT Sport. K vyradeniu českého športového programu dochádza na základe požiadavky samotného vysielateľa. Program preto musia odpojiť všetci slovenskí operátori. V najbližších hodinách má Telekom odpojiť ČT Sport aj z IPTV a OTT služby Magio TV. DIGI TV tiež už avizovala, že ČT Sport najneskôr vo štvrtok 28. marca skončí tiež v káblovke aj internetovej (OTT) službe.
Pokračovanie nižšie:

Okrem toho, že platformy Magio Sat a DIGI TV vyradili ČT Sport, došlo podľa zistení SatelitnáTV.sk tiež k viacerým presunom staníc na nové programové pozície. Na nižšie pozície sa dostali najmä kanály skupiny JOJ Group. Po dnešnej aktualizácii kanálovej mapy nájdu preto klienti DIGI TV na nových pozíciách napr. stanice JOJ 24, RTVS 24, JOJ Svet, WAU, Plus, ČT 1, ČT2, ČT 24 a TA3. Pre užívateľov Magio Sat došlo k zmene poradia len v prípade staníc JOJ 24, TV Folklorika a JOJ Svet. Kompletný prehľad je v tabuľkách nižšie.

Po odpojení ČT Sport bude šíriť Telekom tento program na družici z frekvencie 12 456 MHz aj naďalej a to pre české služby Telly a Magenta TV Sat.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen slovenských a českých satelitných služieb, aj s technickými parametrami pre príjem, môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie. Zoznam staníc každej platformy je navyše usporiadaný podľa oficiálnej kanálovej mapy. Posledná aktualizácia zoznamu prebehla dnes.

Zmeny v kanálovej mape DIGI TV (satelit)

Názov stanicePôvodná pozíciaNová pozícia
JOJ 24 HD107
24910
Plus HD155
CT 1 HD513
CT 2 HD614
TA3 HD78
JOJ Svet HD9623
CT 24 HD89
Wau HD186
CT Sport HD41

Zmeny v kanálovej mape Magio Sat

Názov stanicePôvodná pozíciaNová pozícia
JOJ 24 HD2211
TV Folklorika1122
JOJ Svet HD8113
CT Sport HD17

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Odkaz JOJ Group alias Slovenská produkčná a. s. – zablokujte aj ČT24, lebo konkuruje vašej kvalitnej JoJ24 (v podstate sú podobné). Čo si to dovoľujú tí Slováci kukať na ČT?

    Koniec irónie!

    Ľudia, ak budú chcieť si k českým TV cestu nájdu. Aj k ČT Sport!

  2. Ja som si už našiel pred rokmi a to za €6 a mám všetky české slovenské dokonca aj nemecké špeciálne stanice ten kto chce nájde. A týmto ich oberieme o
    Peniaze chamtivý pr-sá-i

  3. Nejak mi to v tých tabuľkách nesedí, vyradený program ČT Šport je na nových pozíciách

  4. V CAM module mi to ešte ide ako je to u vás?Som zvedavý do kedy.

    1. Ak Ti príde upozornenie, že je k dispozícii nová kanálová mapa, tak klikni na EXIT a nie na OK … a pôjde Ti aj naďalej …

    2. Pojde to dovtedy, pokial kadejaky druk nebude vsade vypisovat ze mu to stale slape…

  5. Ja by som rád vedel kedy zaradia do vysielania NOVA SPORT 5 lebo som prešiel k operátorovi kvôli Formule 1 a teraz ju nemôžem pozerať.Dost smutné a nikdy pred tým som nevynechal ani jeden závod.

    1. Na Horných Uhroch nem máš možnosť hytať cez antenó M4 Sport HD ? ? ? Tam dávať Formule 1… A keť nem máš, tak okukuj na RTL cez lavór na satelitovi Astró 19.2°E na frekvenció 12.188 GHz…

  6. Mňa české stanice nezaujímajú, hlavne, že idú naše madarské stanice, vrátane M4SPORT, KTORý VDAKA vláde má práva na tie najdrahšie športové podujatia, to je výhoda štátnej tv, Igen.

  7. Telekom.nahrada žiadna tak co tak znížiť cenu farizeji.

    1. To máš pravdu, ja som očakával, že na satelite pridajú ako náhradu ARENA SPORT 2 HD, ak už v ponuke majú Arena Sport 1 HD … prípadne iné programy, ktoré by mohli zdieľať s inými operátormi, ktorí tiež vysielajú z družice Thor (Skylink, Freesat, Telly, Digi TV Hungary, Direct One … )

    2. sak oni niesu schopny dat ani xy volnych programov do ponuky nieto nieco platene pridat. iba krestanske sracky typu sverige a spol.

    1. Mohol by si tiež napísať, že za akého iného operátora si ho vymenil. 🙂

  8. Nejak tomu nerozumiem. Ved podnikanie je o konkurencii. Ak je niekto ziadany tak sa snazim aby som bol ziadanesi lepsi. Ved takto bez konkurencie budu nase TV len upadat ked im nemoze nikto konkurovat To ako keby napr.nasa Sedita poziadala co ja viem Nestle Opaviu atd. aby sen nedovazali svoje produkty ved konkurencia je zdravy sposob pre zlepsovanie. Ci ako to je??

  9. @Pepe ja mám túto funkciu v module vypnutu na toľko používam svoj zoznam tv programov.Takze mám uložené iba tie kanály ktoré pozerám stále.
    Čiže od 1. mám Canal + Šport a od 17. Viasat History.SK Tv Až na 34 pozícii.

  10. V prvom rade je to diskriminačné voči Čechom žijúcim na Slovensku, že nemôžu pozerať svoje stanice, za druhé zrušte všetky maďarské, rakúske, nemecké, poľské, ukrajinské, arabské, francúzske atď. Buďme tu jak za komančov a majme tu 2 kanály. Alebo dajte možnosť zákazníkom nech si sami vyberú a zaplatia aké stanice chcú len oni pozerať, myslím, že to by Hnojke a Narkóze vystavilo vysvedčenie a stopku. Po tretie, keď to tak 2TV to tu chcú ovládať tak znížte cenu.

    1. Prečo by nemohli Česi na Slovensku sledovať svoje stanice? Môžu sledovať všetky ako keby boli doma vrátane TV Nova a Prima.

Komentáre už nie sú povolené.