Reklama

V ponukách slovenských operátorov zrejme skončí v blízkej dobe ďalší český program

Klienti slovenských operátorov zrejme v blízkej dobe prídu o ďalší program zo susednej Českej republiky. Po vybraných komerčných staniciach Nova a Prima majú operátori teraz vyradiť aj program tamojšej verejnoprávnej televízie ČT Sport. Žiada o to samotný vysielateľ.
Pokračovanie nižšie:

Česká televízia (ČT) v týchto dňoch doručuje slovenským operátorom list s výzvou, aby zo svojej programovej ponuky okamžite vyradili stanicu ČT Sport,“ informoval dnes slovenský operátor UPC v tlačovej správe. „Keďže ide o výzvu na vypnutie stanice priamo od jej vysielateľa, teda Českej televízie, operátori nemajú inú zákonnú možnosť než stanicu bezodkladne odstrániť z programovej ponuky. Výzvu, na základe ktorej majú slovenskí diváci prísť o ďalšiu českú stanicu, dostali takmer všetci slovenskí operátori, od tých najväčších až po tých najmenších operátorov, ktorí majú len niekoľko stoviek či desiatok zákazníkov.

UPC vníma túto výzvu a jej načasovanie za aktivitu koordinovanú niektorými slovenskými vysielateľmi, ktorých cieľom je odstrániť konkurenciu v podobe českých staníc pre ich obľúbenosť a značnú sledovanosť slovenskými divákmi. „V ostatnom čase sme svedkami intenzívnych snáh, aby slovenskí diváci prišli o prakticky všetky české stanice. Je však zvláštne, ak sa súčasťou týchto aktivít stáva už aj verejnoprávna Česká televízia. Stanice Českej televízie majú slovenskí operátori vo svojej ponuke už roky a ČT nikdy doteraz nevyvíjala žiadne kroky smerom k ich vypnutiu,“ tvrdí UPC.

UPC ďalej informuje, že chce naďalej robiť maximum pre to, aby mali slovenskí diváci možnosť sledovať české stanice, a aj prostredníctvom nich tak udržiavať silné česko-slovenské väzby.

Žiadosť o vypnutie športového program ČT Sport z ponúk slovenských operátorov prichádza od ČT niekoľko týždňov pred MS v hokeji. Spomeňme, že na Slovensku má vysielacie práva od tohto roka komerčná JOJ Group, doteraz pritom tento šampionát vysielala dlhodobo verejnoprávna RTVS. V prípade, ak by ČT Sport v ponuke slovenských operátorov zostala, diváci by mohli sledovať prenosy aj na ČT Sport a to už môže vadiť JOJ Group, vzhľadom k tomu, že by si diváci mohli vyberať, kde budú prenos sledovať a v podstate by sa jednalo pre slovenského vysielateľa o konkurenciu. TV JOJ už dávnejšie požadovala vypnutie programu ČT Sport na Slovensku. Z toho dôvodu ho v novembri 2021 zablokoval pre slovenských klientov Skylink. Neskôr sa však opäť v ponuke objavil. Teraz je však situácia iná, vzhľadom k tomu, že operátorov žiada o vypnutie ČT Sport priamo ČT.

Jeden z prvých operátorov, ktorý vyradil v týchto dňoch z ponuky ČT Sport je internetová služba Sweet.tv. Klienti už športový program od ČT tak sledovať už nemôžu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V tom prípade prechádzam na českého poskytovateľa ott . Joj šport si môžete strčiť aj s tými amatérmi viete kam

    1. Ja ani nechcem vedieť koľko bude reklamy na JOJ počas zápasu.

    1. Vies mi poradit akeho ceskeho poskytovatela OTTsi vybrat?

    2. Martin
      Ja mám Lepší TV, Sledovaní tv, Telly a Nejpřipojení. Vo všetkých je ČT Sport. Záleží od tvojich preferencií.

    3. Na Ct sport uplne staci OTT Zdarma TV. Nikomu nic platit netreba a Ct sport maka zadarmo jak vino…

  2. Uz dávno som písal ze na slovensku zakázané pozerat ceské ako cez komunistov bol zákaz pocúvat západ

  3. No Bože, tak vypne. Čo takého ČT Sport dáva a RTVS šport v kombinácii s Joj Šport nie? Je mi to úplne fuk. Čt Sport som za tie roky, čo ho mám v ponuke nikdy ani nesledoval.

  4. Športových kanálov je na trhu viac než dosť. Nie sme odkázaný na ČT sport.

    1. Vsetky TV stanice ceskej verejnopravnej televizie vratane Ct sport plus, najdes gratis na OTT iVysilani CT. Pripojit cesku VPN snad Maros vies 😀

  5. V podstate 70% vysielania ČT šport ide súbežne na RTVS a JOJ šport a zbytok okrem vyslovene českých športovcov je na ďalších platených športových kanáloch.

  6. TV operátor- Rik plus+ má naďalej vo svojej tv ponuke ČT šport aj Prima zoom. Všetko krásne fičí.

    1. Ktorý operátor už vyradil ČT Sport? Takže tvoj príspevok možno brať iba ako reklamu. Ak ČT dala príkaz na odpojenie programu, odpoja ho všetci. Bodka.

    2. Zero # nič ti nebráni aktivovať si OTT službu Rik Plus. Budeš spokojný.

  7. Raz ho vyradil Skylink potom ho vratil aky to ma zmysel robte taky program aby sa to oplatilo pozerat to ze kvoli Markize a Jojke vyradili Primu a Novu neznamena ze ich budem pozerat radsej si pozriem amc alebo filmplus a vecee s detmi minimax alebo didney channel kde nie su reklamy presytene.

  8. Na dedine kde byvam si ludia naladia na antene M4Sport alebo M4Sport plus kde im ide formula F1 a Liga majstrov aj Bundesliga a nemusia platit nikomu nic ale mna osobne sport nezaujima len tak to u nas chodi.

  9. Mne to nevadí nepozerám žiadne zahraničné televízie iba Slovenské aj tak na Slovensku máme športové televízne programy joj šport a RTVS šport

  10. To je robota televizie JOJ a jej riaditela. 30 rokov to nevadilo. Asi ten Grega nie je spokojny so sledovanostou Joj Sport.

    1. ide o autorské práva na MS v hokeji, lebo jojka chce riadne zvýšiť cenu reklamy cez MS a potrebuje sledovanosť, aby predala reklamný čas podľa svojich predstáv…

  11. ..napíšem to pomaly, pre lepšie pochopenie-dnes nie je absolútne žiadny problém sledovať všetky české programy aj na Slovensku xy spôsobmi.Tanier, česká karta a je vybavené, kto sa vyzná, je aj kopa iných možností.

    1. No hej, ale bude treba platiť dvoch providerov. Jedného pre SK a druhého pre CZ. Keby aspoň DVB-T2 ČT nedomrvilo.

  12. TV Joj potrebuje odstrániť konkurenciu. Hlavne by sa mali pozrieť na seba a na svoju kvalitu. A hlavne na tú sliepku čo komentuje lyžovanie. Je to katastrofa.

  13. Mne pôjde.
    Aplikácia v Android TV – TV Zdarma (čt art, čt 1, čt 2, čt 24, Seznam TV, Óčka, Barrandov (už nič moc)…
    Iba pri prepnutí sa pustí reklama, ktorá sa dá preskočiť za pár sekúnd.

    Hnojka a Narkóza sa spolieha na ľudí, ktorí sa prispôsobia a potom si robia kartel.
    Ak je EÚ 1 trh, tak práva by mali byť pre celú EÚ.
    Na mieste operátorov by som od Hnojky a Narkózy žiadal poplatky za šírenie a neprehadzoval na zákazníka, potom by sa ich reklama nedostala nikam.
    Tiež by som tlačil na politikov, aby bol zákon, že v základe musí byť, len RTVS.
    Operátori v asociáciách, ak sa nespoja, tak ich čaká zánik, lebo ľudia prejdú na streamovacie služby a zapnú si čo chcú. Preto aj Hnojka a Narkóza sa tlačí do streamu a aj to im ľudia ešte platia a šíria si tam svoje klony programov s reklamou ako bonus….
    UPC najprv bojuje a potom stiahne chvost ako všetci a dajú zdražovanie. Tak nech čakajú, že ich zničí platený stream…

  14. čo mi chceme ked v našej Europe nám vládnu už 31 rokov Američania – kapitalizmus . Vela zla urobili roky 1989 – 1993 .
    Klaus – Mečiar rozdelili chytro republiku na Slovensko a česko , ale neuvedomili si veci o Vysielaní radio a televizia medzi krajinami . Ludia ignorujte Americké Tv stanice ktore podnikaju na Slovensku a v Cesku : Joj , Markizu , Novu , Primu a nesledujme to oblbuju nám len mozgy . Baví vás pozerať filmy prerušované reklamou – film trvá 1 hod : 40 min a s reklamou trvá 3 hod , mna to nebavý ja ich nepozerám . Na Slovensku už istota v ničom nie je ako za komančov .

    1. @ TXer :

      Konečně a dobře že už tam Dvořák skončil a kromě kriminálek a podobně tam za něho už nebylo.

      Aj za Dvořáka několikrát ČT jasně na dotaz sdělila to že na Slovensku dala souhlas jen k šíření ČT 1 s ČT 2 a už ne k dalším a taky to že ČT Sport a ČT Déčko/ČT Art se nesmí šířit protože k tomu nedal souhlas.

      Na rovinu kteří operátoři v České republice šíří RTVS Šport a v minulosti šířili aj tu Trojku? Co vím tak to byl jen Skylink co je ale na druhé straně neměl nikdy uvedené v seznamu stanic pro Slovensko. ani nyní nemá v seznamu tu ČT Sport a to ČT Déčko/ČT Art uvedené.

  15. Chcel som si dať lepsitv.cz a prečo mi píše,že musím mať pobyt v Česku a pýta platobnú kartu?

Komentáre už nie sú povolené.