Reklama

TV LUX v októbri opustí satelit Thor 6 (0,8°W)

S účinnosťou od 15. októbra 2013 opustí slovenská kresťanská televízia TV LUX satelit Thor 6 (0,8°W). Dnes o tom informovala novinárov samotná televízia. Divákom tak bude TV LUX dostupná na satelitnom orbite už len zo satelitu ASTRA 3B (23,5°E), kde vysiela nekódovane (FTA) a preto pre príjem nie je potrebná žiadna dekódovacia karta.
Pokračovanie nižšie:

Odchod zo satelitu Thor podporila najmä negatívne sa vyvíjajúca situácia so spoločnosťou, ktorá zabezpečovala vysielanie v platforme DIGI TV, z ktorej bola TV LUX bez predchádzajúceho upozornenia začiatkom tohto roka vyradená,” komentuje rozhodnutie riaditeľ TV LUX Ján Buc a dodáva: „Druhým dôvodom je skutočnosť, že už viac ako rok je možné sledovať TV LUX na satelite ASTRA 3B, a každý, kto má satelitný prijímač, nás môže sledovať kdekoľvek na území celého Slovenska.

Po odpojení TV LUX zo satelitu Thor 6 (0,8°W) tak nebudú môcť prijímať tento program nielen zákazníci platformy DIGI TV, ale aj freeSAT by UPC Direct.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 168 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie
Názov: TV LUX

TV LUX-822012-206

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. pozerám ju len sporadicky, ale ten krok v DBT vysielať v plustelke mi nejde do hlavy, starší občania si nechcú kúpiť septobboxy nové! Na druhej strane zase za hrnce a deky dajú tisíce.

  2. Od včera je TV Lux znova v Digi, bude tam aj v októbri a ďalej, keď má z Thoru v októbri odísť?

  3. http://www.satelitnatv.sk/2013/09/tv-lux-opat-aj-pre-zakaznikov-satelitnej-digi-tv/

  4. milan Telekom na vlastné náklady zaradil po dohode z TV Lux opäť signál na satelit Thor 6 ale nie 11,919 ako to bolo doteraz ale na 12,380 , čiže aj po vypnutí na starej frekvencií bude vysielanie Luxu pokračovať ďalej na novej frekvencií .

Komentáre už nie sú povolené.