Reklama

Slovensko Advent 2015 aj v HbbTV

Verejnoprávny telerozhlas odštartoval v pondelok sériu koncertov Slovensko Advent 2015. Na Dvojke ponúkne divákom 15 koncertov z 15-tich rôznych slovenských miest. Priame prenosy budú každý deň o 20:00 vysielané na Dvojke a nasledujúci deň v repríze o 21:05 v Rádiu Slovensko. Prvý koncert bol odvysielaný z Košíc 30. novembra 2015, posledný bude z Bratislavy 18. decembra 2015. Pri tejto príležitosti spustila RTVS aj novú aplikáciu s názvom Slovensko Advent 2015 v hybridnom vysielaní (HbbTV), ktorá nahradila tú z predchádzajúceho roka.
Pokračovanie nižšie:


V HbbTV aplikácii Slovensko Advent 2015 môžu nájsť diváci všetky potrebné informácie o tomto projekte, ktorý sa už stáva vo vysielaní RTVS pravidlom. Nechýbajú tu informácie o účinkujúcich či dokonca video záznamy z predchádzajúcich koncertov. Samotná HbbTV aplikácia tak môže poslúžiť aj ako archív. V čase písania tejto správy však zatiaľ nebol celý záznam z koncertu dostupný.

Pre spustenie HbbTV aplikácie je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. HbbTV sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.

HbbTV aplikácia od RTVS je dostupná na kanáloch Jednotka (SD), Dvojka (SD) na satelite Astra 3B (23,5°E), a na všetkých troch kanáloch v DVB-T (Jednotka, Dvojka a STV HD).

hbbtv_rtvs_sa20151

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ja by som tiež rád sledoval HbbTV lenže problém je ten že presne ten istí model čo mám podporuje v Česku a v Anglicku HbbTV len u nás to nepodporuje neviem ako nás môžu obmedzovať a pritom ta značka u nás vyrába TV.

  2. Zmeň si v nastaveniach televízora krajinu na ČR a malo by ti to fungovať.

  3. problém je v tom, že bol návod ako si stiahnúť Česku verzi firmware lenže z nejakého dôvodu to nefunguje už nie je dostupný.

  4. Ja som riešil toto u jedného, ale už neviem aka to bola značka LG alebo Samsung. Spravil som výrobné nastavenia, síce som mu zmazal všetky programy a nastavenia, ale potom to išlo keď som namiesto krajiny použivania SR dal ČR. Nemusel som meniť fw.

  5. Tiez mi toto raz zabralo, pre zmenu u Philipsu. Stacilo zmenit krajinu na CR.

Komentáre už nie sú povolené.