Reklama

Operátori budú musieť ešte tento rok stiahnuť z ponúk české verzie Prima Cool a Prima Love, nahradia ich slovenskými

Spoločnosť FTV Prima, ktorá prevádzkuje rodinu televíznych kanálov Prima, dnes informovala, že získala licencie pre nové televízne stanice Prima Cool SK a Prima Love SK, ktoré budú primárne určené pre slovenský trh. „K televíznym divákom sa tieto kanály dostanú ešte v priebehu roka 2024,“ uviedol vysielateľ v tlačovej správe.
Pokračovanie nižšie:

Našim hlavným cieľom pri vstupe na slovenský televízny trh bolo, aby sme aj divákom na Slovensku priniesli to najlepšie z vlastnej tvorby skupiny Prima. Tento cieľ sa nemení. Čo sa v uplynulom období zmenilo výrazne, je navýšenie výroby originálnych formátov rozličných žánrov, ktoré divákom prinášame. Vnímame záujem o tento obsah u slovenských divákov a nové tematické kanály preň poskytnú vhodný priestor. Svojim obsahom nové kanály pre slovenský trh nadviažu na úspech našich prvých tematických staníc. Prima Cool v tomto roku oslavuje už pätnáste výročie, takže je na čo nadväzovať,“ približuje generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

So spustením nových kanálov pre slovenský trh budú musieť kábloví, satelitní, IPTV či OTT operátori vyradiť zo svojich ponúk doterajšie stanice Prima Cool a Prima Love. Prima Cool SK má odštartovať v prvej polovici roka 2024. Podrobnosti o programovej skladbe, ktorú bude tvoriť prevažne vlastná tvorba doplnená o vybrané akvizičné tituly, chce skupina Prima predstaviť v blízkej dobe.

O približnom štarte Prima Love SK zatiaľ vysielateľ nehovorí, bude to však ešte v tomto roku. Podľa pridelenej licencie má Prima Love SK ponúknuť divákom 16 až 24 hodín denne prevažne archívnu vlastnú tvorbu prevádzkovateľa vysielania v českom jazyku.

Spolu so štartom slovenskej verzie stanice Prima Cool dôjde k premenovaniu doterajšieho programu Prima Plus na Prima SK.

Sme radi, že môžeme všetkým generáciám divákov na Slovensku ponúknuť rodinnú televíznu stanicu v podobe Prima SK, ktorá pravidelne prináša novinky z premiérovej tvorby skupiny Prima. Len od januára tohto roka mali možnosť diváci sledovať osem nových rodinných, zábavných alebo kriminálnych seriálov, ktoré dopĺňajú ďalšie programy. Teší nás, že môžeme rozšíriť ponuku na Slovensku o dva nové kanály a veríme, že si tiež skoro nájdu obľubu u divákov,“ dodáva Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Prima.

Na programy Prima Plus, respektíve neskôr Prima SK, pribudnú ďalšie programové novinky. Od 1. apríla si budú môcť diváci pozrieť romanticko-komediálny príbeh zo slnkom zaliateho pobrežia Jadranu pod názvom Lež na pláži. Okrem toho v najbližších týždňoch môžu diváci očakávať vo vysielaní aj licencované zábavné formáty ako Inkognito či Máme rádi Česko.

FTV Prima stojí aktuálne za stanicami Prima, Prima +1, Prima Cool, Prima Krimi, Prima Love, Prima MAX, Prima ZOOM, Prima Star, Prima Show, CNN Prima News a Prima Plus. Posledne dva menované kanály sú aktuálne jediné programy z rodiny kanálov Prima, ktoré môžu oficiálne šíriť aj slovenskí operátori.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To Prima vyrába toľko vlastnej tvorby, že nato potrebuje teraz 2stanice a budúci rok ďalšie, kým nevymení všetky tie svoje hybridy?
    A zákazník to bude financovať, lebo tento odpad bude u operátorov povinne v základných balíčkoch čo môže znamenať ďalšie zdražovanie… pamätajte moje slová, že to tak bude.

    1. A to už ako prečo mať vo svojom portfóliu tv stanic v STB resp. TV práve tieto dve tv stanice? Jednoducho takéto tv stanice do počtu ani naladené nemám…Platím zato čo pozerať chcem a cenu balíka buď rešpektujem alebo sa viem zariadit inak 😀

  2. Toto sa dá interpretovať aj ako zanedbávanie práv českej menšiny na Slovensku. Prečo nikomu nevadia maďarské, nemecké a ukrajinské stanice? Nemajú Česi rovnaké práva na sledovanie staníc vo svojom jazyku ako Maďari a Nemci? Alebo naši noví bratia? Prečo sa toto nerieši cez antidiskriminačnú legislatívu EÚ. Aspoň na niečo by bol tento spolok dobrý. Chápem dôvody vlastníkov komerčných staníc, ale presahujú hranice oprávnených záujmov. Jednoducho musia inak bojovať o diváka.

    1. Je to aj pošliapaním Dohody o kultúrnej spolupráci, ktorú uzavreli ČR a SR po rozdelení.
      Môže za to hlavne ovládnutie „trhu“ s reklamou sprofanovanými reklamnými agentúrami. Reklamu si už inzerenti nezadávajú priamo v televízii, ale cez agentúry. A tie rozhodujú o rozdeľovaní balíka peňazí. Ich deformované pravidlá ničia televízne vysielanie a umožňujú vydierať operátorov predajom nezmyselných „balíkov“.
      Vznikol tu monopol s predajom reklamy, ktorý by štát mal začať regulovať.

    2. autista-si uvedomelý, ked by boli takí všetci, tak by tv vyzerali úplne inak, lebo v takomto stave by ich nikto nepozeral ale predpokladám, že klasickú tv ani nepozeráš, pozreš si čo chceš, kedy chceš….ako ja.

  3. Bola doba ked to nikoho netrapilo ale v tedy nebolo ani tolko reklam v tv hlavne pocas filmov a sprav ale to je uz prec cloveka uz ani nebavi pozerat telku kvoli tomu mali by si to uvedomit taketo zmeny su zbytocne.

  4. Toto už je hrôza ani Prima zoom ste nenahradili adekvátne, joj svet sa len opakuje nič zaujímavé nedáva miesto filmových kanálov dávajte radšej prirodopisné alebo ako bol SCI dokumuntaristiku a tak šport a hudba je až až.

  5. TV JOJ a ich kanály , TV Markizu a ich kanály „Nepozerám“ . Tv Prima má dobré dva kanály Tv Zoom a Tv Krimi . Tv Nova má dobre len Nova Sporty aj to 3 , 4 , 5 , 6 nemáme v kablovke ani nebudu šírené lebo mi bolo povedane – mi ako prevadzkovatel to nezaplatíme , už nevedia čo pýtať za šírenie programov providery „Američania“ . Trebaz Tv Joj a TV Markize plati kablovka 1 Euro za to ze ich vysielaju alebo teda šíria a platia aj klienti kablovke za to , že ju chcu pozerať . Tv Joj a TV Markiza , TA3 , kto to vymyslel dať ich do základnej programovej ponuky na celom Slovensku . Je to Americký hnusný komerčný odpad . TV Prima „SK“ tak to žiadna kvalita nebude len kvantita teda plno reklám . Keby tieto sukromné televizie chceli skrachovať .

    1. Novašporty sú preto drahé, lebo vysielacie práva sú drahé… celá veda…
      Avšak na pomery v krajinách EU máme tie ceny za športové stanice stále prijateľné….
      Ale aj mne vadí, že musím prispievať na chod odpadových staníc ako sú markíza, joj, prima a ich hybridy, len preto aby si oni pakovali vačky za predaj reklamy…
      Ak chcem sledovať európsky futbal, formulu, tenis, tak bohužial nemám na výber

    2. Jak nemas na vyber? Ak si schopny prijimat OTT, tak si mozes vyberat aky len chces LIVE fotbal, tenis, formulu…

    3. Mariša nie je v DVB-T, tak by ju okamžite všetci operátori mali dať až do 2. najlacnejšieho balíka, keďže sa rozhodla hrať na platenú.

  6. Stále nám niekto niečo diktuje,ja viem len toľko pokiaľ tu nebola Jojka z markíou bol pokoj.

    1. To mas pravdu , ale ked tu nebola Jojka a ani Markiza bolo aj menej stanic. Ja som na antenu chytal vtedy 8 stanic a to mi stacilo. Islo mi Stv 1, 2. Prima televeze, Orf 1,2. Ct 1,2. Nova a M1. Potom som kupil satelit a mal aj Nemecke stanice.

  7. Právě včil sem zistil že na 11.324 V kde sú základní stanice (Jednotka HD, Dvojka HD, TA3 HD, Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, Markíza Krimi HD, JOJ HD, JOJ Plus a Spark v HD pro Antik SAT je nově přidaná nová stanica MCM Top HD. 

    Doufám že to dajú aj na karty Antik SAT když tato stanica je v jejich internetové Antik TV kde je taky aj TV stanica RFM.

  8. Slovenské, teda americké stanice, už roky nepozeráme, nádherné reklamy sú tam neustále prerušované utrzkami filmov, čo je frustrujúce. České stanice s pôvodnou tvorbou a náučné programy sú top

    1. Janka
      Ako vieš koľko je na tých staniciach reklám keď ich nesleduješ? Prečo máš starosť o stanice, ktoré nesleduješ? Veď Ti to môže byť jedno čo tam dávajú. Potom si zbytočne frustrovaná a píšeš nezmysly. Typická reakcia diváka komerčných staníc.

  9. Nebude to preto, aby sme tu na Slovensku nevideli, že v Čechách sa dá lacnejšie nakúpiť, ako tu na Slovensku? Aspoň podľa reklám.

    1. @ Divák :

      Nevím jak Čechách ale u nás na východní Moravě je všecko drahé jak svi.a a např. v našem městě sa tento rok nově zdražuje 3x daň z nemovitostí oproti jiným mstám České republiky.

      To že např. Češi a Pražáci z Prahy nebo z Čech mají dobře ještě neznamená to že to platí pro úplně celou Českou republiku.

      Však máte novou geniální vládu kterou ste si super navolily a tak včil budete úplně božsky jak to tam včil u vás pude všecko nádherně vzkvétat.

  10. @ Janka :

    Až na to stanice od markízy nejsú dávno americké ale české. Vždyť aj včil zpravodajství v Markíze ovládá Čehún dosazený z Novy který tam byl nedávno dosazený a leze aktuálně na ruku současné slovenské vládě jen aby měla mateřská Nova z Markízy co největší zisk a klid, takže asi tak.
    Novu, Markízu, O2 mobil, O2 TV CZ aj SK a VOYO SK a CZ vlastní český majitel. Takže markíza je plně v režii Čechů z Novy a ze Záhorské se odbavuje jedině zpravodajství a nic jiného. Vše ostatní včetně filmů, seriálů atd. se odbavuje z Novy v Praze

    Zrovna tak aj Prima není americká

    J

    1. aj Teleráno, Na telo, Reflex… sa odbavuje z Markízy, všetko, čo ide naživo…

    2. @ SATELIT :

      Však to je snad logickě a toto všecko co de naživo a aj ten Reflex a politickě debaty je snad lidické že to patří pod publitistiku a podobně a že to tady nemusím podrobně rozepisovat.

      Tady de hlavně o to že Markízu 100% ovláda vedení a lidi z Prahy a Novy. Ten ředitel Markízy je vlastně jen fraška a dle mne Ceši mají starat jen o Novu a netentovat se do Markízy a vrchol všeckého je aby nějaký Čehún z Novy co má plné gatě z nynější slovenské vlády řídil zpravodajství na Markíze.

    3. Súhlas Zdenek až na to tvoj koment k našej dobrej vláde . Markíza/Nova= PPF group a sú vydieratelný skrze iné akvizície ako je skytol a výstavby nehnuteľností, takže preto má dosah vláda na médiá a to sa dá nazvať nedemokratické praktiky autoritárskych sluzobníkov (cháp Putlerjugend)

  11. ..ja vážne nechápem, všetci máte internety a ste naozaj odkázaní na tie úžasné tv doslova kanály?:? ved net poskytuje neuveritelne bezhraničné možnosti ako pozerať kedykolvek, čokolvek, bez reklám…….

  12. A co tak maďarské, preco tu v kuse sa riešia české. A tam idú filmy uplne iného levelu…

    1. Po uzavretí českých tv v SR Joj vyhlásila že začne riešiť aj Maďarské TV stanice a iné ktoré aktuálne vysielajú ale nemajú potrebné vysielacie licencie a práva pre náš trh .

  13. Maďarské TV stanice ktoré nemajú potrebné vysielacie licencie tie ani na slovensku ani neidu.

    1. Janka, predstav si, že už za čias socializmu sme na južnom Slovensku mali možnosť cez terestriál chytať nielen naše domáce programy, ale aj maďarské MTV 1-2, rakúske ORF 1-2, ba aj Sovietsku televíziu.

  14. @ janka :

    To je ale přirozený terestriální přesah, nebo ho snad nějaká hraniční kontrola na hranici zastaví???

    Jih Slovenska od rajky až po východ rovina takže ten signál z Maďarska tam je určitě dobrý.

  15. Esteze ten cezhranicny prijem zatial funguje. Pozdravujem z okolia Martina. Zatial teda neriesim a ani tych 160km nie je problem nieco chytat, ale dalej su uz ludia naozaj zavisly len na tom nasom chabom terestriale…

    1. .ako závislí na chabom dvbt?? ved máme satelity, internety..

  16. @Zdenek ma pravdu. Vy co ste asi nikde neboli tak to nevidite. Je to aj v Cechach tak isto ako unas. Unas len Ba a na ostatnych sa nemysli. Markiza je prepojena z Novu. Ja Markizu nesledujem. Na Jojke len Tv noviny a krimi. Radsej pozeram Canal+ , Film+ , Amc a Cs film.
    Niekdo tu pisal ze mame satelity, ano mame. Ale slobodu pozerat vsetko len bez modulu v tv. Potom mozete pozerat aj Atabske televizie ked tomu rozumiete.

  17. V case ked je shengen ludia mozu cestovat neobmedzene sa riesia taketo blboviny!

Komentáre už nie sú povolené.