Reklama

Vysielač Banská Bystrica – Suchá hora čakajú rekonštrukčné práce

Po vysielači Ružomberok – Úložisko má v pláne Towercom začať ešte v apríli 2024 rekonštrukčné práce aj na vysielači Banská Bystrica – Suchá hora z ktorého sú šírené v tejto chvíli analógovo komerčné rozhlasové stanice Vlna, Melody, Fun Rádio, Europa 2, ako aj verejnoprávne Slovensko a Regina Stred.
Pokračovanie nižšie:

Plánované rekonštrukčné práce sa budú realizovať od 29. apríla 2024 s denným rozsahom prác od 08:00 do 18.:00 hod., s výnimkou nedieľ. Harmonogram sa pritom môže kedykoľvek zmeniť.

Poslucháčom rozhlasových staníc z vysielača Banská Bystrica – Suchá hora bude v čase rekonštrukčných prác zabezpečené vysielanie aj naďalej. Pôjde však o vysielanie z náhradných anténových systémov so zníženým výkonom. Niektorí poslucháči tak môžu dočasne prísť o príjem. Využiť však môžu iné vysielače, ktoré sú v ich blízkosti, prípadne aj digitálne vysielanie DAB+.

Pred termínom začatia prác bude na podporu príjmových podmienok pre našich poslucháčov v regióne stredného Slovenska spustený nový T-DAB+ vysielač v Banskej Bystrici na Suchej hore s výkonom 5kW,“ informovala dnes RTVS v tlačovej správe. Bližšie informácie aktuálne zisťujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať