Reklama

Dvojka dnes odvysiela dokument o M.R. Štefánikovi

Slovenská televízia pri príležitosti výročia narodenia Milana Rastislava Štefánika ( 21. júla 1880) aktuálne zaradila do vysielania dnes večer o 20:50 na Dvojke premiéru úvodnej časti dokumentárnej série s názvom „Štefánik. Príbeh hrdinu. Poroba“. Prináša obraz zrodu moderného slovenského národa, s ktorým je úzko spätý Štefánikovský rod a životný príbeh Milana Rastislava Štefánika.
Pokračovanie nižšie:


Historicky verný Štefánikov obraz vyrastá z jeho hlavnej životnej línie, strastiplnej cesty, zložitosti jeho osobnosti a hodnotového sveta. Nejde len o neho samého, ale o množstvo dobových dejov a situácií, ktorých bol aktérom, účastníkom a svedkom, významných pre jeho žitie.

Dokumentárny film Pavla Kanisa prináša filmovú biografiu, založenú na rozsiahlom archívnom výskume. Divákovi poskytuje možnosť nanovo sa orientovať v dejinnej problematike, ktorá mala významný dosah na našu národnoštátnu súčasnosť.

Štefánik. Príbeh hrdinu. Poroba.“ Dnes, vo štvrtok 19.7. o 20:50 hod. na Dvojke

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Dobry den, chcel by som sa Vas opytat ci nemate nahodou nejake informacie kedy bude odvysielany druhy diel tohoto dokumentu.

Komentáre už nie sú povolené.