Reklama

ANTIK Sat už nebude párovať dekódovacie karty so zariadením

Slovenský operátor ANTIK Telecom sa rozhodol vyhovieť požiadavkám svojich zákazníkov a preto už v blízkej dobe prestane párovať dekódovacie karty svojej satelitnej služby ANTIK Sat so satelitnými prijímačmi a CAM modulmi. V praxi to bude znamenať, že karty bude možné využívať v akomkoľvek satelitnom prijímači alebo televízory s podporou DVB-S2 a kódovacieho systému Conax. Záujemcovia, ktorí už vlastnia takého prijímacie zariadenie si preto už nebudú musieť kupovať spolu s kartou aj dodávaný box, prípadne CAM modul. Stačiť im bude iba samostatná dekódovacia karta.
Pokračovanie nižšie:


Antik spustil zatiaľ testovaciu prevádzku v režime, keď sú dekryptovacie karty nespárované so zariadeniami. Zároveň pripravujeme svoje systémy, procesy a obchodné kanály na použitie kariet bez párovania. V konečnom dôsledku si klient bude môcť obstarať kartu so službou Antik Sat samostatne a použiť ju v ktoromkoľvek set-top boxe, module či TV, ktorý podporuje systém Conax,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Vlastimil Lakatoš, šéf produktového manažmentu v oblasti TV služieb spoločnosti ANTIK Telecom.

TIP: Test nového hybridného boxu od ANTIK Sat. Satelitný a IPTV prijímač v jednom

Všetko má však aj svoje výhody a nevýhody. Zákazníci, ktorí sa rozhodnú využívať svoje vlastné zariadenia so samostatnou dekódovacou kartou ANTIK Sat prídu o niekoľko výhod hybridných dodávaných boxov. Medzi ne patrí napr. jednoduchá aktualizácia programov, prístup k TV archívu, videopožičovni či možnosť sledovať programy aj cez internet v prípade výpadku satelitného signálu. Operátor navyše v dodávaných boxoch ponúka aj širšiu ponuku TV programov, ktoré sú dostupné predplatiteľom práve cez internet.

ANTIK Sat využíva pre šírenie programov kapacitu operátora Telekom Austria Gorup (TAG) na družici Eutelsat 16A (16°E). Ceny balíčkov začínajú už od 99 centov mesačne. Ide v súčastnosti o najlacnejšiu ponuku spomedzi všetkých satelitných operátorov u nás, navyše v cene je už aj zahrnutý prístup k mobilnej televízii ANTIK TV GO ako aj archívu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dobrá správa pre všetkých majiteľov Technisatov so vstavaným dekóderom CONAX. Teraz by bolo ešte dobré upresniť, ako je to s tým prechodom vysielania na pozícii 16A na kodek H265. Keď si kúpim kartu, u ktorej očakávam cenu na úrovni konkurencie a vložím si ju do svojho súčasného prijímača, budem môcť pozerať vysielanie Antiku dlhodobejšie alebo mi v dohľadnej dobe hrozí, že budem musieť vymeniť aj prijímač. Za doplnenie informácie vopred ďakujem.

  2. Na prijem programov Antiku cez IPTV + archiv musi byt ausgerechnet box od nich, alebo sa to da rozbehat aj na inych prijimacoch s podporou IPTV? Napr. na linuxovych?

    1. Musí byť od nich. Ponuka je ale celkom zaujímava ORF, HRT…

  3. Neviete niekto, kto máte ANTIK SAT, či je v základnom balíku ešte stanica Kinosvět alebo nie ? ? ? Lebo na tejto stránke sa píše ak kliknete na balík PRE ZAČIATOK za 99 centov, že je tam logo Kinosvět, len či to nie sú staré údaje – tu a kliknite na prvú možnosť PRE ZAČIATOK a je tam logo Kinosvět: antiksat.sk/#objednavka . Ak viete niekto overiť napíšte, či je Kinosvět v základnom balíku PRE ZAČIATOK za 99 centov. Ďakujem.

    1. Mne ide ale ja mam vyssi balik. Inak Kinosvet je na novej frekvencii 10928 MHz. Skus si to preladit a ak nepojde nechaj hodinu na tom kanali a mal by nabehnut.

Komentáre už nie sú povolené.