Reklama

SPI a LG oznámili novú dohodu o šírení 4K obsahu

Spoločnosti LG Electronics a SPI International budú spolupracovať na podpore novej produktovej rady LG Super UHD televízorov (na iných trhoch známych ako LG Prime UHD). Všetci používatelia LG Smart TV v Českej republike a na Slovensku, v Poľsku, Grécku a Rumunsku majú po novom bezplatný prístup k exkluzívnemu 4K obsahu.

Špeciálna promo akcia umožní zákazníkom smart televízorov LG si vychutnať 4K videotéku, ktorá je súčasťou aplikácie FilmBox Live. Ponuka FilmBox 4K obsahuje výber prvotriednych filmov v rozlíšení 4K, aj natívny Ultra HD obsah, ako sú dokumentárne filmy o prírode, hudobné videá, vzrušujúce počítačové animácie a ďalší obsah.
Pokračovanie nižšie:


Partnerstvo medzi LG a FilmBoxom je skvelou správou pre tých, ktorí nemajú prístup k extrémne rýchlemu internetu, ktorý je bežnou požiadavkou pre streamovanie 4K obsahu u väčšiny jeho poskytovateľov na trhu. Technológia FilmBox 4K na LG Smart TV bola navrhnutá tak, aby bola video-on-demand služba s 4K streamovaním dostupná každému s bežným domácim pripojením na internet.

Zatiaľčo pokračuje diskusia o nedostatku obsahu v UHD, čo je dnes často skloňovaná téma, LG a FilmBox prišli s elegantným riešením. Poskytnutím prístupu do videotéky FilmBox 4K používatelia LG Smart TV dostanú VOD službu s pestrou paletou snímkov a programov, ktorá UHD obsah doručí až do domácnosti a s ním aj hollywoodske superhviezdy ako Al Pacino, Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Penelope Cruz, Scarlett Johansson a mnoho ďalších.

SPI/FilmBox a LG už spolupracujú na 4K projekte v Poľsku. Pilotná prevádzka bola započatá v novembri minulého roku pod názvom „Kino LG 4K“. Ide o jedinečnú službu, ktorá sa môže pochváliť impozantnou knižnicou filmov, ktoré je možné si vychutnať v Ultra HD kvalite. Spolu s nedávnym uvedením novej produktovej rady televízorov LG SUPER UHD, bola „Kino LG 4K“ videotéka rozšírená na 80 filmov.

Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s LG Electronics na propagácii tejto vzrušujúcej novej technológie pre spotrebiteľov. Naša predchádzajúca úspešná spolupráca z uvedenia Ultra HD filmov v Poľsku stanovila sľubný základ pre rozvoj spolupráve aj v ďalších krajinách,“ povedal Berk Uziyel, výkonný riaditeľ FilmBox International Ltd. „Našou hlavnou prioritou je poskytovať zákazníkom najlepšiu zábavu a zážitky. Sme preto radi, že im môžeme dať príležitosť byť medzi prvými, ktorí si vychutnajú filmy a ďalší obsah v rozlíšení 4K. V súčasnej dobe zároveň vyvíjame náš prvý lineárny kanál s UHD obsahom. Stanicu 4K FunBox UHD máme v pláne spustiť na jeseň roku 2015,“ dodal Berk Uziyel.

Mohlo by vás ešte zaujímať