Reklama

AVIS získal nové povolenie na vysielač T-DAB s výkonom až 20 kW

Telekomunikačný operátor AVIS, ktorý prevádzkuje miestne DVB-T vysielače, získal od Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ), nové povolenie na používanie frekvencie pre terestriálne digitálne rozhlasové vysielanie v štandarde T-DAB v rámci miestneho multiplexu Nitra.

Vysielač Nitra – Zobor má na základe povolenia pridelenú frekvenciu 10C a maximálny výkon ERP v nulovej rovine až 20 000 W. Povolenie je platné do 30.06.2017.
Pokračovanie nižšie:


RÚ už v minulosti vydal na základe žiadosti spoločnosti AVIS povolenia na používanie frekvencií pre T-DAB v rámci miestnych multiplexov Nitra a Levice. Vysielač Nitra – Zobor má povolenú frekvenciu 11C a maximálny výkon ERP v nulovej rovine 5000 W. Platnosť povolenia je do 31.12.2016. Vysielač Levice – Nemocnica s poliklinikou má povolené frekvencie 10C a 11C s maximálnym výkonom ERP v nulovej rovine 2000 W. V prípade frekvencie 10C je povolenie platné do 30.6.2017 a v prípade frekvencie 11C je povolenie platné do 31.12.2016. U všetkých vysielačov je povolená vertikálna polarizácia, mód I, modulácia DQPSK.

AVIS nie je jediným operátorom, ktorý má záujem o vysielanie digitálneho rozhlasu. Spoločnosť Towercom už prevádzkuje vysielač v Bratislave na kanáli 12C, tento rok by malo dôjsť k spusteniu aj vysielačov Košice – Heringeš (12B) s maximálnym výkonom ERP v nulovej rovine 2000 W a Banská Bystrica – Laskomer (12A) s maximálnym výkonom ERP v nulovej rovine 2000 W.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ale ten Heringeš nepotesil. Dobry signal budu mat len Kosice a oblast juznym smerom od KE. Dubnik by pokryl viac uzemia.

  2. len kedy sa začne aj niečo vysielať…. 🙂 lebo povoleniami sa to začína len tak hemžiť

  3. A co tak Kralova Hola? Z dobrym vykonom by zabezpecila signal pre polovicu Slovenska.

Komentáre už nie sú povolené.