Reklama

Nový vlastník českej DIGI TV bilancuje prvý rok

Koncom apríla uplynul rok od vlastníckej zmeny u satelitnej televízie DIGI TV v Českej republike. Tú kúpil od rumunskej spoločnosti RCS&RDS, český holding LAMA ENERGY GROUP. Prevádzkovateľom platformy sa tak stala v rámci LAMA ENERGY GROUP spoločnosť DIGI CZ.

Podľa nového českého majiteľa bola DIGI TV v dobe prevzatia technicky zastaralá a mala obmedzenú programovú ponuku. Operátor tak v priebehu uplynulého roku investoval stovky miliónov českých korún do novej modernej technológie a rozšírení programovej ponuky, vrátane exkluzívnych športových práv. Zmeny neobišli ani zákaznícke centrum do ktorého pribudla viac ako stovka nových pracovníkov.
Pokračovanie nižšie:


Práve v technickej kvalite bol najväčší nedostatok starej DIGI TV, pretože technológia nebola od spustenia služby v roku 2006 v zásade modernizovaná. Preto prišla na jeseň 2015 k slovu nová technologická platforma s vyššou technickou kvalitou a rozšírenou programovou ponukou v podobe Novej DIGI TV,“ uviedol dnes prevádzkovateľ v tlačovej správe. S novou službou získali zákazníci aj nové prijímacie zariadenia (HD prijímače prípadne CAM moduly) formou prenájmu. Počas celého vyžívania majú preto ich servis zadarmo. Koncom apríla 2016 využívalo už novú službu takmer polovica zákazníkov.

V apríli 2015 mala pôvodná služba DIGI TV v Česku v základnom balíku iba 55 televíznych kanálov a zopár staníc v doplnkovom filmovom balíčku. Po štarte platformy Nová DIGI TV CZ môžu predplatitelia sledovať viac ako 100 programov z toho 17 v HD kvalite. Len v základom balíčku je ich je už 70. K nemu je možné doobjednať doplnkové služby Extra, HBO a Sport. Všetky programy sú šírené zo satelitnej pozície Intelsat/Thor (1°W) a kódované systémom Nagra.

Práve športový balík, ktorý je zameraný najmä na exkluzívny futbalový obsah, považuje Nová DIGI TV za jednu z predností, ktorá ju odlišuje od všetkých konkurentov na trhu,“ uvádza Vladimír Rusnák, výkonný riaditeľ DIGI CZ. Predplatitelia novej satelitnej služby tak uvidia anglickú Premier League aj v sezónach 2016/2017, 2017/2018 a 2018/2019. V najbližších dvoch sezónach by nemala chýbať ani španielska La Liga. Ďalšie novinky majú pribudnúť už v blízkej dobe. „V tejto chvíli ešte nemôžeme oznámiť detaily, ale jedná sa o jedinečný športový obsah, ktorý rozšíri exkluzívnu ponuku Novej DIGI TV,“ povedal Rusnák.

V tomto roku plánuje tiež platforma spustiť aj mobilnú televíziu, vďaka ktorej budú môcť užívatelia sledovať svoje obľúbené programy na smartfónoch, tabletoch či PC.

Mohlo by vás ešte zaujímať