Reklama

ČT: Vďaka DVB-T2 budeme môcť šíriť v HD všetky naše kanály

Vláda Českej republiky na svojom včerajšom rokovaní schválila Stratégiu rozvoja terestriálneho digitálneho televízneho vysielania. Podrobnosti si môžete prečítať v tejto správe. Česká televízia tento krok, ktorý ukončil dlhé obdobie neistoty vo vzťahu k budúcnosti voľne šíreného vysielania, víta a je pripravená sa na druhej vlne digitalizácie v ČR aktívne podieľať.
Pokračovanie nižšie:

Druhá vlna digitalizácie otvorí možnosti rozvoja televíznej služby. V rámci terestrickej platformy bude môcť Česká televízia posilniť kvalitu vysielania, môže vzniknúť príležitosť pre samostatné regionálne vysielanie alebo poskytnutie priestoru pre vysielanie ďalších nezávislých regionálnych subjektov a komunitných médií. Už teraz máme pripravené projekty, ktoré by mohli k takému vývoju prispieť. Rozhodujúce pre ich realizáciu však budú vždy konkrétne podmienky, za ktorých bude prechod na DVB-T2 prebiehať,“ hovorí generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák a dodáva: „Čo je možné garantovať už dnes, je, že budeme môcť vďaka zväčšeniu kapacity multiplexu v rámci druhej vlny digitalizácie k trom programom, ktoré už teraz vo voľnom šírení ponúkame vo vysokom rozlíšení, uviesť v HD aj kanály ČT24, ČT: D a ČT art.

Česká televízia, ktorá sa výrazne podieľala už na prechode z analógového terestriálneho vysielania na digitálne, je pripravená pomôcť aj v prípade prechodu na vysielací štandard DVB-T2. Aj preto sa v najbližšej dobe obráti generálny riaditeľ Českej televízie na zainteresovaná ministerstva.

Mohlo by vás ešte zaujímať