Reklama

ANTIK Sat bude dostupný na Slovensku a v Česku, prevádzkovateľ už podpísal zmluvu ohľadom satelitnej kapacity

Antik Telecom podpísal finálnu zmluvu o šírení digitálneho TV vysielania prostredníctvom družice Eutelsat 16A (16°E), vďaka ktorej ponúkne televízne programy na území Slovenskej a Českej republiky. Kapacita zahŕňa štyri satelitné transpondéry, ktoré postačia pre šírenie takmer 100 TV programov vrátane HD. Unikátna hybridná technológia Antiku prvýkrát prinesie satelitným klientom aj televízny archív, prístup k internetovým kanálom v jednom zariadení a čoskoro aj prvky riadenia inteligentnej domácnosti.

Uplink všetkých staníc na družicu zabezpečí Telekom Austria z teleportu – vysielacej stanice v obci Aflenz v rakúskych Alpách.
Pokračovanie nižšie:


Uzavretá dohoda po mesiacoch aktívnej spolupráce s našim technický partnerom nám zabezpečí ďalšiu etapu našej expanzie v regióne,“ hovorí Igor Kolla, generálny riaditeľ ANTIK Telecom. „Dlhšie obdobie jednaní sa vyplatilo, keďže sme sa dohodli na šírení programov nielen pre celé Slovensko ale aj Českú republiku.“ Služby budú v predaji cez sieť nezávislých predajcov, ktorých Antik doteraz získal už viac ako 150. Predplatené karty a set-top boxy bude možné objednať aj cez internet a najvýznamnejšie elektronické obchody a kamenné siete. „Nechceme si nechať novú televíziu len pre seba a tak už od začiatku prinášame možnosť aj ďalším slovenským a českým operátorom celú službu využívať bez potreby vstupných investícií. Koncoví zákazníci internetových providerov tak napríklad získajú výhodnú cenu televízie v rámci svojho balíka s internetom či telefonovaním.

TIP: ANTIK Sat bude nakoniec zariadenia s kartou párovať

Všetky programy budú kódované systémom Conax, pričom Antik bude klientom dodávať vlastné set-top boxy pre pripojenie k TV, resp. dekódovacie moduly pre majiteľov televízorov so satelitným tunerom. Pre príjem sa odporúča anténa s priemerom 90 – 95 centimetrov. Štart satelitnej TV pre existujúcich klientov Antiku, ktorý majú príjem programov bezplatne už v cene internetu bude oznámený v najbližšom čase. Testovacie vysielanie programov na družici prebieha už niekoľko mesiacov.

teleport_telekom_austria1
Vysielacia satelitná stanica Teleport spoločnosti Telekom Austria v rakúskych Alpách, odkiaľ sa signál Antiku prenáša na družicu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To je problem si zistit cez google ?
    Tu mas frekvencie : Eutelsat 16A @ 16E
    10928 H 30000 3/5
    11055 V 27500 4/5
    11095 V 27500 4/5
    Musis mat HD prijimac ….

  2. Doposiaľ sa pred odbornou aj laickou verejnosťou iba zosmiešnili ako nedôveryhodní, amatérski tajnostkári. Uvidíme, či sa z toho niečo životaschopné vykľuje, alebo to bude klasický slovenský príbeh v zmysle „zbal prachy a vypadni!“.

  3. Dúfam,že Antiksat prinesie adekvátnu cenovú a programovú konkurenciu Skylinku a freeSATU.Zaujíma ma programová a cenová ponuka balíčkov-alebo bude len jeden?No tá veľkosť paraboly je už dosť-95cm pokiaľ to chcete pri okno na paneláku…

  4. Aké máte reálne skúsenosti s 80cm tanierom na Eutelsat 16A?Oplatí sa to tam otáčať s 80-tkou?

  5. Na tie balíčky a cenník som zvedavý aj ja. Už rok sa iba rozpráva, avizuje. .. Príjem na na 80 cm karamboly bol normálny, uspokojivý. Mám. motor USALS.
    Testoval som ich začiatkom roka. Potom zmĺkli. ..doteraz. .. Uvidíme!

  6. flysat.com/e16a.php

    Zatiaľ sú v prevádzke 3 TP, všetky v norme DVB-S2.

Komentáre už nie sú povolené.