Reklama

LG a SES predviedli novú technológiu 4K HFR

Satelitný operátor SES a výrobca televízorov značky LG predviedli počas 10. ročníka konferencie SES Industry Days v Luxembursku, ktorá sa koná v dňoch 16. a 17. mája, HFR technológiu určenú pre vysielanie v 4K rozlíšení na OLED TV.

Obsah v 4K HFR je vysielaný voľne (FTA) cez satelit Astra 1M, z frekvencie 10 714 MHz, na orbitálnej pozícii 19,2°E a zobrazený na televízii OLED TV spoločnosti LG s využitím prototypu softvéru HFR. Táto ukážka ponúka návštevníkom podujatia príležitosť zažiť zdokonalenú kvalitu obrazu novej generácie vysielania 4K HFR.
Pokračovanie nižšie:


HFR je novou technológiou v oblasti vysielania, pričom zvyšuje kvalitu prenosu 4K Ultra HD obsahu zvýšením počtu snímok za sekundu (FPS) až na 120. Táto hodnota predstavuje maximálnu možnú úroveň pre vysielaný obsah a v porovnaní so súčasnými technológiami, ktoré podporujú obvykle len úroveň do 50 FPS, ide skutočne o významný pokrok. Zvýšená frekvencia snímok je dôležitá najmä pri zobrazení rýchleho pohybu, ako napríklad pri športe. Zobrazuje prirodzený živý obraz a zároveň eliminuje degradáciu obrazu súvisiacu s pohybom, ktorá sa vyskytuje na bežných televíznych prijímačoch.

Okrem výrobcov displejov, ako napríklad spoločnosti LG, sa globálni vysielatelia a poskytovatelia obsahu pripravujú na spustenie druhej fázy Ultra HD vysielania využívajúc špecifikáciu DVB UHD-1 Phase 2, vrátane technológie 4K HFR. Štandard UHD-1 Phase 2 takisto zahŕňa aj ďalšie špičkové technológie ako je vysoký dynamický rozsah (HDR) a nová generácia zvuku (NGA).

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 1M (19.2°E)
Frekvencia: 10714 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 23500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: HFR Test
Kódovanie: FTA

Mohlo by vás ešte zaujímať