Reklama

Nový softvér pre prijímače AB Cryptobox 6xx prináša Auto FastScan [video]

Užívatelia satelitných HD prijímačov značky AB Cryptobox rady 6xx sa už nebudú musieť zaoberať častým prelaďovaním programov. Prijímač ich na zmeny upozorní automaticky hláškou na obrazovke, ihneď po zapnutí. Majiteľ prijímača si tak len vyberie či chce pôvodné programy vymazať a naladiť nové, alebo nie. Aktualizácia prebehne následne automaticky do niekoľkých sekúnd, podobne ako v prípade prijímačov Skylink Ready. Narozdiel od licencovaných prijímačov má však užívateľ stále možnosť si programy presúvať podľa potreby aj v hlavnom zozname programov. To všetko vďaka novej funkcii Auto FastScan, ktorá je k dispozícii od najnovšej verzii softvéru s označením V1.09.16874. Novinka je dostupná pre prijímače AB Cryptobox 600HD, AB Cryptobox 650HD, AB Cryptobox 652HD a AB Cryptobox 600HD mini.
Pokračovanie nižšie:


Auto FastScan je zatiaľ dostupný iba pre užívateľov, ktorí prijímajú programy prostredníctvom dekódovacích kariet platformy Skylink. Nie je však vylúčené, že do budúcna bude k dispozícii aj pre iných operátorov ako napr. freeSAT. Zákazníci freeSATu môžu aj naďalej využívať jednoduché a rýchle ladenie programov pomocou FastScanu, ktorý sme Vám už na našom portáli predstavili.

Ako funguje Auto Fastscan
Po zapnutí funkcie Auto Fastscan si satelitné prijímače AB CryptoBox 6xx kontrolujú v určitú hodinu (presne o 03:00), či je zoznam programov v satelitnom prijímači totožný so zoznamom programov poskytovateľa satelitnej televízie. Prijímače sa v tomto čase automaticky zapnú a ak niektoré programy prešli zmenou, ako presunutie na inú frekvenciu, prípadne došlo k pridaniu nového programu, tak funkcia Auto FastScan na to upozorní. Hláška na obrazovke ponúkne užívateľovi možnosť vymazať starý zoznam programov a naladiť nový. Ak sa táto správa do vymedzeného času (60 sekúnd) užívateľom nepotvrdí alebo nezruší, tak prijímač prejde späť do pohotovostného režimu. Pri zapnutí prijímača užívateľom bude správa znova zobrazená, ale už bez časového limitu. Užívateľ tak môže aktualizáciu zoznamu programov potvrdiť, alebo zrušiť.

Prelaďovanie aj bez technika
So zapnutou funkciou Auto FastScan už odpadá užívateľom nutnosť manuálne prelaďovať a presúvať programy po každej zmene zo strany operátora. Tí technicky menej znalí si museli dokonca volať vždy technika. To bolo aj hlavnou príčinou, prečo došlo k pridaniu tejto veľmi užitočnej a zaujímavej funkcie do najnovšieho softvéru.

Ak teda vlastníte už prijímač AB Cryptobox 6xx a chcete využívať Auto FastScan, je nutné si do prijímača stiahnuť najnovšiu verziu softvéru, ktorá je dostupná už tradične na webových stránkach http://download.abcom.sk v sekcii AB Cryptobox, kde je nutné si vybrať daný model boxu a správnu jazykovú verziu. Po nainštalovaní je Auto FastScan automaticky už zapnutý, treba ešte dodať, že vypnutý je štandardne HDMI CEC, aby pri nočnej kontrole aktuálneho zoznamu programov nedochádzalo aj k zapínaniu televízora.

Ak by niekomu nová funkcia prekážala, Auto FastScan sa dá samozrejme aj vypnúť v nastaveniach prijímača.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. a pre primace 550HD sa nechysta novy softwer s niecim takym…

    1. Ja som tiez necakal, ze spravia takyto soft pre 550HD. Mam jednu doma, ktora stale frci, tak ju nechcem menit este. Pisal som vyrobcovi a potvrdil mi, ze uz sa pracuje na softe aj pre tento model co ma dost prekvapilo.

  2. – v tomto firmware sa nedá posúvať – stránkovať v Youtube ch+/ch- pri vyhľadaných videách
    – nefunguje / nenačítava programy aplikácia G-MScreen

Komentáre už nie sú povolené.