Reklama

Satelitný operátor SES spustil technické testy prvého kódovaného kanálu v Ultra HD

Satelitný operátor SES oznámil, že v spolupráci so SmarDTV, spoločnosťou Kudelski Group a Samsung Electronics, predstaví prvý kódovaný Ultra HD demo kanál na výstave IBC 2014 v Amsterdame. Vysielanie kódovaného kanálu s rozlíšením 3840×2160 pixelov bude dostupné prostredníctvom satelitnej pozície ASTRA 19,2°E s využitím špecifikácie DVB UHD Phase 1. Pre príjem bude na IBC 2014 použitý televízor Samsung Ultra HD a SmarDTV CI Plus CAM modul.
Pokračovanie nižšie:

Množstvo prevádzkovateľov platenej televízie po celom svete sa zaujíma o nasadenie Ultra HD, toto im umožní naštartovať svoju činnosť s minimálnymi investíciami,“ povedal Conor Ryan viceprezident pre marketing SmarDTV. A dodal: „Schopnosť používať štandardné CI Plus CAM moduly s najnovšou generáciou televízorov Ultra HD otvára dvere k rýchlemu a nákladovo efektívnemu využívaniu Ultra HD služieb.

TIP: Nový štandard Ultra HD má už aj svoje logo

Vysielanie Ultra HD sa za posledných 18 mesiacov rýchlo rozvíja, svetoví satelitní operátori ,ako aj SES, zohrávajú vedúcu úlohu pri príprave infaštruktúry pre zákazníkov s dodávaním platených televíznych služieb v Ultra HD. Ultra HD bude aj naďalej využívať vysokú kvalitu obrazu poskytovaného cez satelit,“ povedal Thomas Wrede zo SES.

Prezentáciu živého Ultra HD prenosu bude možné sledovať na veľtrhu IBC 2014 v stánku 1C81 v hale #1 spoločnosti SmarDTV/NAGRA ako aj v stánku B51 v hale #1 spoločnosti SES.

Mohlo by vás ešte zaujímať