Reklama

Majiteľ Skylinku testuje kódovací systém Irdeto na kanáloch maďarskej platformy Hello HD

Luxemburská spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje okrem Skylinku a CS Linku na Slovensku a v Českej republike aj satelitné platformy v Rakúsku (AustriaSat), Holandsku (Canal Digitaal) a Belgicku (TV Vlaanderen a TéléSAT) spustila technické testy kódovacieho systému Irdeto na vybraných programoch maďarskej platformy Hello HD. Konkrétne bol kódovací systém Irdeto (CAID: 0624), ktorý využívajú dekódovacie karty Skylink pridaný k programom Cool, Nickelodeon, Sport klub a TV Paprika na satelite Eutelsat 9A (9°E), frekvencii 12 073 MHz. Platforma Hello HD využíva kódovací systém Conax (CAID: 0BAA).
Pokračovanie nižšie:

O možnej expanzii spoločnosti M7 Group na maďarský trh sa hovorí už niekoľko týždňov. Spoločnosť to však nechce zatiaľ nijak komentovať. Všetko však nasvedčuje tomu, že M7 Group má vážny záujem o maďarský trh. Naznačovali to aj slová Jaromíra Glisníka, člena predstavenstva spoločnosti, ktorý ešte v októbri pre portál SatelitnáTV.sk povedal: “M7 Group má záujem o regionálnu expanziu a Maďarsko je jedna z aktuálnych variant.”

Špekulácie o tom či M7 Group plánuje kúpiť nejakú súčasne fungujúcu platformu na maďarskom trhu napr. Hello HD, Glisník nechcel vôbec komentovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať