Reklama

Skutočný mentalista na Discovery Channel

Zatiaľ čo v jednej komerčnej televízii beží kriminálny seriál s mentalistom v hlavnej úlohe, existuje živý a skutočný muž, ktorý sa týmto umením preslávil po celom svete. Keith Barry rád prehlasuje, že sa dokáže vkradnúť do vašeho podvedomia.

Mentalismus je druh kúzelníckeho umenia, ktoré využíva psychologické princípy, hypnózy alebo sugescie k dosiahnutiu výsledkov, ako je čítanie myšlienok, predpoveď voľby diváka, jasnovidectvo alebo ovládanie mysle.
Pokračovanie nižšie:


Keith Barry v tejto zatiaľ štvordielnej sérii odhaľuje, ako môžu obyčajní ľudia lepšie využiť svoje schopnosti. A tentokrát nie na svojom obvyklom javisku v Las Vegas, ale v skutočnom svete, kde svoje kúsky doteraz predvádzal len ojedinele.

V prvej časti sa Barry nechal inšpirovať studenou vojnou a programami CIA zamerané na ovládnutie myslí sovietskych špiónov. Sám sa pokúsi o davovú hypnózu, o naprogramovanie schopností špióna u obyčajného človeka a dokonca o vychovanie spiaceho agenta. Inokedy navštívia predajcu áut, ktorý dokáže návštevníkov donútiť, aby zaplatili najvyššiu možnú cenu. Keith Barry naopak použije svoje techniky k tomu, aby u neho ľudia ušetrili.

A vyskúša aj svoje schopnosti aj na skutočnej detektívnej práci práci priamo na miestach činu – ako sa asi bude zhodovať realita s hraným televíznym seriálom? Nakoniec pomôže dokonca s randením – poradí, ako z pohybov tela prečítať myšlienky druhého človeka a vďaka tomu dopredu odhadnúť svoje šance.

Keith Patrick Barry sa narodil v októbri 1976 v Írsku a s kúzelníckymi trikmi začal vo svojich 14 rokoch. Na televíznych obrazovkách sa prvýkrát objavil v roku 2003 v európskych programoch, neskôr mal svoju show na MTV, objavil sa aj v programe austrálskej a novozélandskej televízie. A dokonca sme ho mohli vidieť ako herca v jednom dieli seriálu Kriminálka Miami.

Prvá časť bude odvysielaná 3. septembra o 21:00 a premiéry ďalších dielov môžete vidieť vždy v sobotu v tomto čase. Reprízy sú na programe v deň vysielania premiér o 1:40 hod. na Discovery Channel.

Mohlo by vás ešte zaujímať