Reklama

Dreambox DM 900 – Prvý prijímač od populárneho výrobcu s podporou 4K

Už v novembri sa dostane do predaja nový linuxový prijímač Dreambox DM900. Novinka bude pracovať pod operačným systémom Dreambox OS a ponúkne užívateľom okrem prijímu kanálov v Ultra HD kvalite aj všetky doterajšie funkcie známe z predchádzajúcich modelov značky Dreambox na ktoré sú užívatelia zvyknutí. Ide vôbec o prvý prijímač od populárneho výrobcu linuxových prijímačov s podporou prijímu programov v Ultra HD s kodekom H.265. Predchádzajúce modely DM520 či DM525 síce podporujú už nový kodek H.265, no maximálne iba do Full HD rozlíšenia.
Pokračovanie nižšie:


Dreambox DM900 poháňa dvojjadrový procesor 12K DMIPS. Prijímač má 4 GB flash pamäť, pre inštalovanie veľkého množstva pluginov, a 2 GB RAM. Osadený v ňom bude vymeniteľný dvojtuner a to buď DVB-S2 alebo DVB-T2. Ďalší slot pre tuner dostupný nie je. Chýbať nebude ani jedna univerzálna čítačka dekódovacích kariet, slot pre CAM moduly či možnosť pripojenia interného 2,5” pevného disku.

Maloobchodná cena nového boxu ešte stanovená nebola. Podľa niekoľkých nemeckých predajcov satelitnej technicky by sa však mala pohybovať od 300 do 350 €.

Základná charakteristika prijímača Dreambox DM900
Dreambox OS
Dreambox API
CPU: Dual-Core 12K DMIPS
2 x HDMI 2.0 (input a output)
3” farebný LC-Display
Dotykové tlačidlo on/off
MPEG-2/H.264 decoder (Full HD)
H.265 decoder (Ultra HD)
1x čítačka dekódovacích kariet
1x čítačka SD-Card
Common Interface slot (CI)
DVB-S2 or DVB-C/T2 tuner
2 GB RAM
4 GB Flash (EMMC)
Gigabit Ethernet interface
USB 3.0
Mini USB servisný port (Flash rescue)
Optický audio výstup S/PDIF
Možnosť vložiť interný 2,5” harddisk
Podpora WIFI
Webové rozhranie pre PC a smartfóny
DiSeqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS, Unicable

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Za 350 eur to bude flop. Za nejakych 380 sa uz da kupit Vu+ Solo 4K a za 350 Technisat ISIO STC 4K, ktore sa mi takto z voleja zdaju byt lepsie vybavene (dual FBC tuner a moznost pridania dalsich u Vu+ a pod.).

  2. Nevyzera zle, parametre tiez celkom ujdu, ale konkurencia je na tom v niektorych pripadoch lepsie. V Novembri by mali predstavit aj Gigablue HD 4K, myslim, ze viacero verzii.. Tak uvidime. Zatial sa nechystam na kupu noveho prijimaca, aktualne sluzia SoloSE V2 ako aj Solo2 🙂 i ked Solo2 zacina mat svoj vek uz..

    1. DVB-S2X je záležitosť tunera a ten je vymeniteľný. Tu by som problém nevidel. Mne skôr vadí to že sa nedá prihodiť ďalší tuner ako u VU+.

    2. Ano, ale tu nejde o vybehovu sunku, ktoru chcem udrzat co najdlhsie prevadzky schopnu, ale o najnovsi model v ktorom by som to akosi prirodzene ocakaval.

  3. dm , ide dosť neskoro. teraz neviem , či to náhodou , nebude copyright vu plus a ostatných.

Komentáre už nie sú povolené.