Reklama

Maďarská m3 testuje na satelite EUTELSAT 9A (9°E)

Maďarský verejnoprávny vysielateľ Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) spustil technické testy svojho nového kanálu m3 na satelite EUTELSAT 9A (9°E). Vysielanie je dostupné na transpondéri DVB-S2, frekvencii 11 958 MHz, kde vysielajú aj ďalšie televízne a rozhlasové stanice MTVA vo vysokom rozlíšení.
Pokračovanie nižšie:

V čase písania tejto správy bolo testovacie vysielanie m3 dostupné nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2. Do jeho spustenia sa očakáva, že dôjde k jeho zakódovaniu, podobne ako v prípade ďalších programov maďarského verejnoprávneho vysielateľa, systémom Conax.

Okrem satelitného vysielania bude nový kanál m3 dostupný aj v platenej ponuke terestriálnej platformy MinDig TV Extra. Prvé dni vysielania ho však ponúkne platforma nekódovane.

TIP: V maďarskej DVB-T platforme MinDig TV Extra už vysiela D1, testuje m3

Nová televízia m3 bude prinášať pre svojich divákom najmä programy z bohatého archívu MTVA, no nebudú chýbať ani staršie filmy, seriály, dokumentárne či detské programy. M3 má vysielať 18 hodín denne a to od šiestej hodiny ráno do polnoci.

Technické parametre pre príjem:
Družica: EUTELSAT 9A (9°E)
Frekvencia: 11958 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 27500
Modulácia: 8PSK
Norma: DVB-S2
Názov: M3
Provider: eVision

Mohlo by vás ešte zaujímať