Reklama

Spoločnosť SES vydala kalendár na rok 2012 s detskými kresbami

Obchodní partneri, distribútori a priatelia spoločnosti SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) obdržali v novom roku výnimočný darček – kalendár na rok 2012 s detskými kresbami. Tento kalendár bol výsledkom medzinárodnej súťaže „ASTRA talent“, ktorú organizovala spoločnosť SES koncom minulého roku v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku a Poľsku.
Pokračovanie nižšie:


Oslovené boli deti vo veku od 8 do 15 rokov, aby nakreslili svoju predstavu o satelitnom vysielaní prostredníctvom kresieb, malieb, či iných výtvarných foriem akoukoľvek technikou. Pozvánka do súťaže bola zaslaná do vyše 1560 základných umeleckých škôl v spomínaných krajinách, z ktorých vzišlo až 1003 diel v období od 1. septembra do 31. októbra.

Zo zaslaných výtvarných diel vybrala odborná porota 12 výhercov. Ich kresby sa stali základom SES kalendára na rok 2012 v regióne strednej a východnej Európy. Odborná porota sa skladala z umelcov spolupracujúcich s BIBIANOU, Medzinárodným domom umenia pre deti v Bratislave (na Slovensku). Navyše, šiesti výhercovia boli vybraní verejnosťou, ktorá volila svojich favoritov na špeciálnej webovej stránke www.astratalent.eu. Stránka okrem iného slúžila na komunikáciu so súťažiacimi ako aj na zber výtvarných diel detí.

„Boli sme veľmi milo a pozitívne prekvapení prvým ročníkom tejto súťaže. Záujem, kreativita a technické prevedenie detských diel predčili nielen naše očakávania, ale aj odbornej poroty. Momentálne sa pripravujeme na ďalší ročník súťaže, v rámci ktorého by sme radi zapojili viac krajín a rozšírili tak naše CSR aktivity,” povedala Barbara Uzunowa-Drymer, riaditeľka marketingu spoločnosti SES pre región strednej a východnej Európy.

Na Slovensku bolo oslovených vyše 260 umeleckých škôl. Odborná porota vybrala diela Anh Vo Bin Tramovej (9 rokov), Mateja Šveca (13 rokov), Tomáša Náhlika (11 rokov) a Veroniky Mikušovej (9 rokov) zo škôl v Bratislave, Vrbovom, na Myjave a v Šamoríne.

Mohlo by vás ešte zaujímať