Reklama

Vu+ prichádza s vynoveným prijímačom Vu+ Zero rev. 2

Na pultoch obchodov sa v týchto dňoch objavil nový set-top-box Vu+ Zero s označením rev. 2. Ide o vynovenú druhú revíziu boxu Vu+ Zero, ktorá umožňuje príjem programov v SD a HD kvalite s kodekmi MPEG-2, MPEG-4 a H.265 (HEVC). Vďaka tomu tak budú môcť prijímať užívatelia aj programy v novom kodeku HEVC, ktorý využívajú slovenské platformy ANTIK Sat či Orange Sat.
Pokračovanie nižšie:

Vynovený Vu+ Zero rev. 2 poháňa procesor MIPS s taktovacou frekvenciou 724 MHz, má 256 MB Flash pamäť a 512 MB DDR3 DRAM. Boxy sú k dispozícii v bielom a čiernom prevedení. Všetky majú osadený DVB-S2 tuner. Nechýbajú ani dva USB porty ver 2.0, jeden LAN konektor RJ 45, čítačka dekódovacích kariet či HDMI port 1.4. Pre staršie televízory je dostupný aj analógový AV výstup (jack 3,5 mm).

Doporučená maloobchodná cena druhej revízie boxu Vu+ Zero je 99 € s DPH. Jedná sa o najlacnejší linuxový box od Vu+ s podporou príjmu SD a HD programov (MPEG-2/MPEG-4/H.265). Pre záujemcov o príjem staníc v UHD kvalite je aj naďalej najlacnejší box Vu+ Zero 4K, ktorý okrem iného podporuje štandard DVB-S2X. Zo 4K boxov sú v predaji ešte Vu+ Ultimo 4K, Vu+ Duo 4K, Vu+ Solo 4K a Vu+ Uno 4KSE.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zbytočný prijímač. Amiko Viper Combo HDD, Formuler F4 Turbo či Axas E4HD majú tiež Enigmu 2, rovnaký hardware, ten istý výkon a funkcie (vrátane podpory HEVC, PIP, HbbTV atď.) ako Zero rev. 2, ale majú lepšie ceny (70-90€), navyše aj displeje (hoci iba 4-miestne 7-segmentové), CI sloty (s možnosťou dual decryptu) a možnosť doplnenia druhého tuneru (Amiko má už vstavaný DVB-T2 druhý tuner). Formuler F4 T má aj čítačku SD kariet a vydarený dizajn, Amiko šachtu pre interný HDD a Axas má dvojnásobnú (512 MB) vnútornú eMMC pamäť. Okrem toho, že Zero rev. 2 žiadnou z uvedených „features“ nedisponuje (a je škaredý 🙂 ), sa cenou cca. 100€ približuje ku kvalitným 4K prijímačom s chipsetom HiSilicon 3798MV200. Takže za mňa nula bodov.

    1. Milan: vedel. Ale musíš dať aspoň základné parametre – cena, služby akého operátora využívaš (Skylink, Antik, Freesat, Fotelka, atď. …), či požaduješ len základné funkcie, alebo aj pokročilé (predovšetkým sieťové), 4K alebo stačí full HD, či stačí jeden tuner, alebo viac (prípadne či to má byť combo prijímač, t.
      j. s možnosťou príjmu aj pozemnej DVB-T/T2 popri satelitnej TV) …

    2. Cauko Cpt. Oblivious pod prosim na email moj email viper3000@azet.sk.

    3. Cpt. Oblivious. Pouzivam Skylink. A plus casto vyuzivam Stream Cinema a Sosac. Staci mi jedno tuner pretoze filmy nenahravam. Hdd nemusi mat pretoze co chcem najdem na stream cinema.4K moze/nemusi – tv nemam 4K mam ale kvalitny fullhd so 100Hz obrazovkou. Bol by som rad ak by mi siel film aj vo vyssej kvalite zo Strem Cinema. Teraz mi to cca do 6gb v pohode nad 6g to uz zacina sekat to znamena ze ak pustim film v super kvalite a este aj DTS 5.1 tak je to nahovno. Teraz mam VU+Zero (prva verzia) a premyslam nad VU+Zero 4K. Pouzivam Open ATV.

    4. Milan: filmy zo Stream cinema Ti môžu sekať aj kvôli nízkej rýchlosti pripojenia na internet. Poskytovateľ netu (ISP) totiž využíva agregáciu, takže ak sa pripojí viacero užívateľov naraz, na rýchlosť v reklame môžeš zabudnúť – je to len maximálna dosiahnuteľná rýchlosť, nie priemerná, bežná, ani garantovaná. Takže najprv by bolo potrebné vylúčiť túto príčinu – aby si potom nebol sklamaný, že kúpiš nový prijímač a nič sa nemusí zlepšiť. A k samotnému prijímaču: keďže potrebuješ KODI na Sosáč a Stream cinema, používaš VU+ Zero a OpenATV, zostaneme pri Enigme 2. Spomínal si Zero 4K, tak namiesto neho by som odporučil o cca. 20€ drahšiu Zgemmu H7S, dôvody som napísal tu v tejto diskusii o niečo nižšie v inom príspevku. Potom je ešte dobrá možnosť kúpiť niektorý z boxov so spomínaným chipsetom Hi3798MV200, napríklad Octagon SF8008 (prípadne SF8008 Combo, ktorý má navyše DVB-T2 tuner a vstavanú WiFi 300 Mbps), Amiko Viper 4K Combo, Zgemma H9 Combo, Gigablue UHD Trio 4K, v cenách 100-140€. Keďže používaš Skylink v kombinácii so Zerom, asi máš ICE kartu – pozor, CI slot má z menovaných iba Zgemma H7S a H9 Combo. Čiže ak by Skylink zaviedol plošný uniblock (už sa tým vyhráža dlho a stále nič, takže ťažko povedať, či a kedy k tomu dôjde), v takom Octagone SF8008 a dalších bez CI (vrátane Tvojho Zera) si už Skylink neškrtne. V prípade boxu s CI rozhraním sa dá karta použiť s CA modulom Irdeto. Absencia CI napríklad v tom Octagone je nepríjemná, lebo inak je to veľmi vydarený box, má okrem iného KODI s natívnym media playerom, takže KODI v ňom ide lepšie, než vo väčšine boxov s Enigmou 2. Okrem toho má kopec funkcií, ako podpora DVB-S2X, multistream, T2-MI, multiboot, PIP, HbbTV a všetky bežné prvky výbavy. Všetky spomenuté majú inak podporu 4K, HEVC a OpenATV. Aj keď 4K nepotrebuješ, predsa len to znamená, že prijímač je dosť výkonný a nemal by mať žiadne problémy s prehrávaním filmov zo zdrojov, ako Stream cinema, Sosáč a podobne.

  2. a vy by ste mohli konečne prísť s nejakými novými článkami o DVB-T

    1. VU+ je síce kvalitný výrobca, ale tej ich cenovej a modelovej politike nerozumiem. Zera príšerne osekali – to by bol fakt problém dať Zeru 4K ešte aspoň jeden USB port? Aha, to by si potom nikto nekúpil ten ich zbytočný a predražený PVR kit… Takáto „Apple šikana“ (zámerne „okripliť“ zariadenie a tým nútiť zákazníkov kupovať ďalšie kity, adaptéry a iné bazmegy) je od nich dosť hnusná. Dobré (myslím výbavou) kúsky od nich sú iba v najvyššej cenovej kategórii (Duo 4K, Uno 4K SE). Na väčšinu prijímačov VU+ sa nájde hneď niekoľko oveľa výhodnejších a porovnateľne kvalitných konkurenčných výrobkov. Ale niečo podobné platí aj o značke Dreambox (iba 2 USB porty v DM920 UHD za štyri stovky a ďalšie veselé záležitosti).

  3. Za tento prijímač úplne zbytočne výhodné peniaze. Radšej trošku priplatiť a kúpiť VU+ Zero 4K ktoré má navyše aj multistream a ďaleko väčšiu flash pamäť. Jednoznačne nie.

    1. A ešte lepšie by potom bolo kúpiť namiesto Zera 4K napríklad Zgemmu H7S… Má oveľa lepšiu výbavu a stojí iba o dvacku viac. Predovšetkým má 3 tunery, takisto podporuje DVB-S2X, multistream, 4K, HEVC, DVB-T2, má CI slot, displej, 3x USB (vrátane USB 3 – Zero 4K má jediný USB port, čo je veľká bieda), takisto má Enigmu 2… Skrátka má všetko, čo Zero 4K a k tomu kopec „features“ navyše za malý príplatok.

  4. Vu+zero 4k se mne vyhovuje,ale nespracuje obrazove formaty divix, xvid a vmv, ktore sa pri cinema stream vyskytuju hojne, preto by som uvital inu znacku. Dokonca ani ostatne typy vu+ tento format neposkytuju, hoci v recenziach uvadzaju opak. Pouzity procesor toto nedokaze spracovat! ( naschval?)

    1. Je to naschvál, z licenčných dôvodov. Platí to aj pre Duo 4K a niektoré ďalšie. Ale keďže je to softwarová záležitosť, niektorý z alternatívnych image by mohol obsahovať príslušné kodeky.

  5. juklo
    Skúšal si dať iné image? Zaujímavé, mne napríklad Divix a Xvid v Solo4K šlape z image VTI 14.0.5.

  6. Este som chcel, niekde som cital, ze to je hardwerova zalezitost, preto to namoze ist, ale vyskusam, clovek nikdy nevie.

Komentáre už nie sú povolené.