Reklama

VU+ rozširuje portfólio o VU+ Ultimo 4K a Vu+ Uno 4K

Na výstave ANGA COM 2016 v nemeckom Kolíne nad Rýnom boli po prvýkrát predstavené verejnosti nové satelitné prijímače Vu+ Uno 4K a VU+ Ultimo 4K. Oba pracujú, ako býva u prijímačov značky VU+ zvykom, pod operačným systémom Linux. Novinky sú dostupné v stánku nemeckého distribútora Satco Europe ako aj slovenskej firmy AB-COM.
Pokračovanie nižšie:


Populárny výrobca prijímačov VU+ tak rozširuje svoje portfólio o ďalšie dva boxy s podporou príjmu Ultra HD kanálov. Spomeňme, že od minulého roka je dostupný v predaji už VU+ Solo 4K, ktorý bol predstavený tiež na výstave ANGA COM.

Novinka VU+ Ultimo 4K má dve čítačky dekódovacích kariet, dva CI sloty pre moduly, 4″ farebný LCD displej, 2x USB 3.0 a 1x USB 2.0 port, konektory HDMI out/in, opticky audio výstup SPDIF, analógový 2 x RCA a RJ45 Gigabit-Ethernet. Prijímač poháňa štvorjadrový procesor (20 000 DMIPS), má 4 GB Flash pamäť a 3 GB RAM. Zaujímavými novinkami sú Dual transcoding a zabudované WIFI s podporou ako 2,4 tak aj 5 GHz. Užívateľom budú k dispozícii aj tri voľné sloty pre vymeniteľne Dual tunery z toho dva pre FBC (DVB-S2 alebo DVB-C) a jeden Dual DVB-S2 prípadne DVB-C/T2.

ultimo_4k

Vu+ Uno 4K je vybavený dvojjadrovým procesorom 1,7 GHz, 4 GB Flash pamäťou, 2 GB RAM, dvomi konektormi USB 3.0, HDMI 2.0, jedným optickým audio výstupom SPDIF, jedným slotom pre dekódovaciu kartu a jedeným voľným CI slotom pre dekódovací modul. Nechýba ani podpora HD transcodingu a jeden vymeniteľný tuner FBC (DVB-S2 alebo DVB-C).

Termín spustenia predaja oboch noviniek od VU+ ešte nie je známy, podobne ako ich maloobchodná cena. Predpokladáme, všal že sa objavia v predaji už na jeseň, najneskôr koncom roka. Podobne tomu bolo aj u VU+ Solo 4K.

 

uno4K

Mohlo by vás ešte zaujímať