Reklama

SES investuje do troch nových satelitov budúcej generácie – SES-14, SES-15 a SES-16/GovSat.

Satelitný operátor SES napĺňa svoju stratégiu rastu nákupom troch nových satelitov SES-14, SES-15 a SES-16/GovSat, ktorých vypustenie sa plánuje na rok 2017. Informovala o tom spoločnosť v tlačovej správe.

Družice SES-14, SES-15 a SES-16/GovSat sú satelity budúcej generácie, pričom posledný menovaný je spoločným projektom SES a luxemburskej vlády známym ako LuxGovSat.

Nové satelity budú využívať najmodernejšie vesmírne technológie s cieľom zabezpečiť optimálny výkon ako aj najvyššiu možnú efektivitu, pričom spoločnosti SES zároveň umožnia napĺňať zvyšujúce sa potreby na rýchlo rastúcich trhoch, kde je spoločnosť SES plne etablovaná. Výrobu satelitov zabezpečia spoločnosti Airbus Space and Defence, Boeing a Orbital AKT. Najnovšia objednávka tak navýši celkový počet satelitov SES, ktoré sú v obstarávacom procese, na sedem, z toho až šesť satelitov zabezpečí postupné navýšenie kapacít.
Pokračovanie nižšie:


Nové satelity podporia náš rast a svojim vysokým výkonom a kapacitou obohatia všetky štyri strategické oblasti nášho podnikania, a to video, dáta, mobilitu a služby pre vlády,“ uviedol Karim Michel Sabbagh, prezident a CEO spoločnosti SES. „Investície do satelitnej flotily, ktoré sú v súlade s plánovanými kapitálovými výdavkami, nám umožnia odlíšiť a spestriť ponuku našich služieb na cieľových trhoch a tým vytvoriť vhodné podmienky pre ďalší rast. Tieto investície nám pomôžu ťažiť z potenciálu viacerých dynamických regiónov a trhových segmentov, vrátane Direct-to-Home (DTH) služieb v Latinskej Amerike, mobility v leteckom a námornom sektore v severnej a južnej Amerike a v oblasti severného Atlantiku, ako aj výkonného end-to-end riešenia pre vlády či oblasť obrany a bezpečnosti.

Družice SES-14 a SES-15 sú hybridné satelity využívajúce Ku-pásmo aj Ka-pásmo a v prípade satelitu SES-14 aj C-pásmo so širokým záberom lúča a technológiou HTS (High Throughput Satellite) a výlučne elektrickým pohonným systémom. Ten zvyšuje ekonomickú efektivitu satelitu, pretože sa výrazne redukuje objem paliva a tým je možné zvýšiť jeho užitočné zaťaženie (payload).

Satelit SES-16/GovSat je najmodernejší viacúčelový satelit s vysokým výkonom a plne ovládateľným pásmom s využitím pre vládne misie. Satelit SES-16/GovSat bude vlastnený a prevádzkovaný spoločnosťou LuxGovSat, ktorá vznikla ako spoločný projekt spoločnosti SES a luxemburskej vlády.

Investovaním do satelitnej flotily zvyšujeme našu schopnosť reagovať na výrazný dopyt po konektivite v niektorých kľúčových regiónoch ako aj v niektorých segmentoch,“ pokračuje Karim Michel Sabbagh. „Tieto investície nám umožnia spustenie komplexného spektra atraktívnych ponúk pre video distribúciu a video platformy, ako aj dáta, mobilné komunikačné služby a služby pre vlády, so zameraním sa na veľkých klientov spoločnosti SES, ako aj na popredné spoločnosti v oblasti letectva a námorníctva, ktoré sú zákazníkmi spoločnosti SES. Investície tiež zdôrazňujú našu dôveru vo vysoký dopyt a potenciál rastu na rozvíjajúcich sa, ako aj na vyspelých trhoch, a sú základom pre vytvorenie unikátnej kombinácie našej geostacionárnej flotily (GEO) s flotilou spoločnosti O3b na strednej obežnej dráhe, v ktorej vlastníme 45 percentný podiel.

Mohlo by vás ešte zaujímať