Reklama

Špeciálna parabola s monoblokom pre príjem až zo štyroch družíc už tento týždeň v predaji

Od tohto týždňa si bude možné na Slovensku a v Česku zakúpiť špeciálnu satelitnú parabolu spolu s monoblokom pre príjem televíznych a rozhlasových staníc až zo štyroch družíc, ktoré sa nachádzajú na pozíciách 23,5°E, 19,2°E, 13°E a 9°E. Keďže sa jedná o Monoblok s dvomi výstupmi, bude možné k nemu pripojiť až dva satelitné prijímače.

Podľa informácií portálu SatelitnaTV.sk začala veľkoobchodná distribúcia tohto setu (Parabola + Monoblok) už v utorok 18. novembra 2014. V špecializovaných predajniach so satelitnou technikou by sa tak mohol objaviť už koncom tohto týždňa.
Pokračovanie nižšie:


Tento špeciálny prijímací vonkajší set chce odporúčať svojim zákazníkom luxemburská spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitné platformy práve z týchto štyroch satelitných pozícií. Rovnako má byť učený aj pre zákazníkov Skylinku, ktorí budú chcieť prijímať maďarské programy aj po ich odpojení z družice Astra 3B (23,5°E), keďže tie budú dostupné onedlho už len z družice Eutelsat 9A (9°E).

Skylink: Maďarské programy už fungujú z pozície 9°E, šesť programov je v HD kvalite

Doporučená maloobchodná cena satelitnej paraboly spolu s monoblokom pre príjem 4 družíc je 94,9 € s DPH. Satelitná parabola má priemer 80cm. Obe zariadenia sa budú predávať jedine spolu ako set, samostatne sa predávať nebudú.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Chcel by som vidiet kvalitu a silu signalu na HD programoch z 9E a 23E. Toto nemoze dobre fungovat na 80ku.

  2. škoda že nie sú tu žiadne bližšie technické údaje pripadne odkaz na stránku výrobcu …..

  3. Podľa mňa flexibilnejšie riešenie je toroid a 4 LNB, ktoré si vieš podľa potreby preladiť. Spolu s rôznymi typmi multiprepínačov je možné zapojiť 1-26 satelitných prijímačov. Trošku drahšie ale flexibilnejšie riešenie.

  4. Presne tak najidealnejsie je si dat toroidnu parabolu kde je moznost nastavit kazde LNBcko zvlast a do buducna aj zmenit druzicu. A to nehovorim co ak sa ten monoblok posere.

  5. Dobry den. Viem ,ze to nesuvisi s touto temou ale nevedel som kde to napisat tak pisem tu,mozno budete niekto vediet poradit.
    Jedna sa mi o satelit ASTRA 1N. Na jednej ceskej stranke som nasiel spravu ,ze od Marca 2014 pracuje na orbitální pozici 19,2°E pre potreby zákazníkov z celej Europy (dovtedy to bolo na 28.2°E = cize takmer nemozne chytit,resp.velmi velka parabola) . No ak tomu spravne chapem tak uz teraz by nemal byt problem chytat programy z tohoto satelitu alebo? Priznam sa ,ze sa tejto problematike velmi malo vyznam , prehladal som strasne vela diskussi , clankov ale nikde som nenasiel nieco k tomu….jedna sa mi hlavne o jeden detsky kanal od BBC : CBEEBIES , je neplateny len co som sa docital tak problem bol prave v tom ,ze bol n pozicii 28,2°,no teraz by to uz mohlo ist alebo? vopred dakujem za odpoved.

    1. Áno, Astra 1N je na pozícii 19,2°E, ale programy BBC sa presunuli na družicu Astra 2E. Viď naše správy:
      http://www.satelitnatv.sk/2014/02/presun-transponderov-z-druzice-astra-1n-na-astra-2e-bol-dnes-dokonceny/
      http://www.satelitnatv.sk/2012/11/prechod-dalsich-transponderov-z-druzice-astra-1n-na-druzicu-astra-2f-je-naplanovany-na-utorok/

      Pred presunom sme bez problémov aj v redakcii chytali všetky programy ako BBC vrátane CBeebies a CBBC či ITV na parabolu o veľkosti 150cm. Po presune nám bohužiaľ už nestačí.

  6. ok.dakujem za odpoved. este jedna otazka. je vobec nejaka sanca ako dostat na TV program Cbeebies? hoci aj keby to bolo spoplatnene. v zahranici sme si tento program velmi oblubili….teraz sme na SK a neviem si s tym poradit ale ako sa vravi bez boja sa nechcem vzdat 🙂 , tak googlujem….pisem skusam ale vypada to dost zle.

  7. Moznosti je viac (satelit, internet), no pokial to chces z Astry 28,2E tak u nas jedine taka 3m parabola.

  8. Sakra 3m parobola….to by moj maly domcek vypadal ako kozmicka stanica 🙂 . Cez ten internet neviete poradit? dik

  9. Megi
    19/11/2014 at 9:07
    Chcel by som vidiet kvalitu a silu signalu na HD programoch z 9E a 23E. Toto nemoze dobre fungovat na 80ku.

    Ale môže – lenže tá parabola nesmie byť tá klasická, ktorú kúpite v každom sat. obchode…. Skylink jednoducho skopíroval technické riešenie, ktoré už pred pár rokmi predstavil iný sat. operátor a k podobnému LNB dodával aj špec. parabolu Inverto. Skylink tiež dodáva upravenú parabolu myslím rovnakej firmy…..

Komentáre už nie sú povolené.