Reklama

Pozrite sa ako vyzerá hybridné vysielanie HbbTV na TVP a ČT

Poľská verejnoprávna televízia TVP spustila pred majstrovstvami Európy vo futbale EURO 2012, ktoré sa konajú v Poľsku a na Ukrajine hybridné vysielanie v štandarde HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV).
Pokračovanie nižšie:


HbbTV spája on-line obsah s už tradičným televíznym vysielaním. Diváci tak môžu popri sledovaní televízie napr. aktuálne aj futbalového prenosu z EURO 2012 vidieť všetky štatistiky či iné informácie priamo na televíznej obrazovke.

Okrem TVP spustila špeciálnu aplikáciú venovanú k EURO 2012 aj Česká televízia. Pre jednoduchú predstavu ako také hybridné vysielanie HbbTV vyzerá v reále sme pre vás pripravili aj niekoľko screenov.

Jednou zatiaľ veľkou nevýhodou pre príjem HbbTV je však skutočnosť, že služba nie je dostupná všetkým divákom, ale iba tým, ktorí majú potrebné zariadenie, ktoré podporuje služby HbbTV či už je to televízor, alebo v prípade satelitného vysielania satelitný prijímač. Na našom trhu je však takýchto zariadení s podporou HbbTV zatiaľ veľmi málo.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Možno, že práve toto je cesta pre mladých, lebo tí už klasickú telku vôbec nepozerajú.

  2. kravina, cesta je TV karta v PC, alebo IPTV v PC. Pozeram cez VLC player 30 stanic s dabingom a popri tom surfujem kde chcem. hbbtv zaspala dobu tak o 15 rokov.

Komentáre už nie sú povolené.