Reklama

Mať tak o koliesko viac – Nový animovaný seriál na Jednotke

Jednotka Slovenskej televízie v novej jesennej programovej štruktúre ponúka tento týždeň ďalšiu premiéru, tento raz zo série detských programov Mať tak o koliesko viac. 14-dielny animovaný vzdelávací seriál pre deti o najväčších vynálezoch 20. storočia vysiela Jednotka v premiére už túto nedeľu 25. septembra o 8.35 h.

Detský divák sa dozvedá fakty zo sveta vedy, ktoré sú prezentované s vtipom a fantáziou a sú zároveň pútavými modernými rozprávkami. Či už je to internet, radar, röntgen, očkovanie alebo na prvý pohľad menej dôležité vynálezy ako napríklad pohyblivé schody, plasty, či platobná karta. Hoci je seriál primárne určený detskému divákovi, mladých ľudí zaujme recesistický uhol pohľadu, dospelého diváka oslovia zaujímavé skutočnosti a inteligentný humor.
Pokračovanie nižšie:


Seriál vznikol podľa rovnomennej knižky Ivana Popoviča. Pri realizácii došlo k ideálnej spolupráci vynikajúceho rozprávača príbehov a invenčného výtvarníka a jeho syna Dávida, ktorý dokáže otcove nápady realizovať najmodernejšími počítačovými technológiami.

O kvalitách seriálu Mať tak o koliesko viac svedčí z minulosti 2. cena z festivalu Prix Jeunesse v Mníchove a dve prémie Igric. Tento rok získal nový diel „Plasty“ jednu z hlavných cien na Envirofilme v Banskej Bystrici, tento diel bol tiež vybraný z vyše 750 filmov zo 70 štátov do informatívnej sekcie na festivale v kórejskom Soule.

Tvorcovia seriálu:
Ivan Popovič – námet, scenár, výtvarné návrhy, réžia
Dávid Popovič – animácia, réžia
Matej Landl – komentár
Ľubo Belák – hudba
Halka Marčeková – dramaturgia

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať