Reklama

Z ponuky satelitnej služby Skylink vypadol ďalší český TV kanál, ukončil satelitnú distribúciu

Koncom tohto týždňa ukončil satelitnú distribúciu, na družici Astra 3B (23,5°E), český komerčný televízny kanál Relax (SD/MPEG.4). Vysielanie bolo k dispozícii nekódovane (FTA) z frekvencie 12 012 MHz. Program bol dostupný tiež v ponuke satelitnej služby Skylink a to v zozname FastScan na pozícii číslo 146 (SR aj ČR). O vysielanie TV Relax tak prišli nielen diváci s možnosťou príjmu z družice Astra 3B, ale aj slovenskí a českí zákazníci tohto operátora. Aktuálne môžu nájsť všetci diváci na programovej pozícii Relax už iba oznam o vyradení z ponuky Skylinku.
Pokračovanie nižšie:

V priebehu tohto týždňa prišli slovenskí klienti Skylinku o dva české programy. Najskôr to bol športový kanál ČT Sport a o niekoľko dní na to aj TV Relax. V prípade ČT Sport poslal český verejnoprávny vysielateľ všetkým slovenským operátorom výzvu na vyradenie ČT Sport z ponuky. Nachádzať by sa tak nemal už v ponuke žiadneho operátora pôsobiaceho na území SR. Pri TV Relax je situácia iná, v tomto prípade došlo k ukončeniu satelitnej distribúcie, ktorá bola dostupná divákom takmer v celej Európe.

Vysielanie TV Relax môžu sledovať aktuálne už iba diváci prostredníctvom terestriálnych DVB-T2 vysielačov Multiplexu 24 v rámci Českej republiky. Okrem toho je k dispozícii aj v ponukách vybraných slovenských a českých IPTV a OTT operátorov. Sú to napr. služby Magio TV, Antik TV, Sledovanie TV, Lepšia TV a iné.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen platformy Skylink, aj s technickými parametrami pre príjem, môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie.

Technické parametre z ktorých vysielala TV RELAX :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12012 MHz
Polarizácia: V
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: RELAX
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: FTA
Programová pozícia: 146

PIDy:
Video PID: 2701
Audio PID: 2711
Audio stopy: 2711 cze (MPEG), 2712 cze (MPEG)
PCR PID: 2701
PMT PID: 2700
TSID: 3216
0NID: 0003
SID: 15417
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zlepsi signal Skylink na druzici Astra 3C to by ma zaujimalo najviac lebo ak nie potom budem musiet kupit vecsiu parabolu.

    1. Akú veľkú parabolu máš teraz? Záleží tiež na LNB. Mne sa osvedčili LNB Inverto Ultra.

    2. Skylink zaplatený nemám, tv stanicu Doma HD som však pre zaujímavosť odmeral z orbitálnej pozície 23,5°E_12,2dB s 60cm príjmovou parabolou & LNB IBU 😀

  2. Pre Zero vsetki frekvencie mam mad 80 percent jedine ta nova je 76 myslim kvalitu signal mam vsade 60 percent a viac.

  3. Ja predpokladám, že keď premigrujú všetky transpondéry a odpracú starú družicu, tak dôjde ešte k určitej korekcii z hľadiska pozície.

  4. Už ani u UPC Broadband Slovakia kábel/Internet nie je dostupná a pravdepodobne preberali zdroj, ktorý bol zrušený . Podľa mňa pokiaľ stratili tak veľa zdrojov príjmu reklám , tak Relax dlhodobo neprežije a zdroje príjmov majú obmedzený keďže si nevedia zaplatiť kapacitu na satelite Astra 3B

  5. Všetko je kôli JoJ..skaza v TV na Slovensku….ukradli šport z STV,robia to jak totálny AMATÉRI…a..teraz ešte aj ČT Šport…hanba Vám JOJ bojíte sa konkurencie???Na CT Šport nikdy ale nikdy nebudete mať…

    1. Ja som teda ostro proti vypínaniu českých staníc len pre neschopnosť SK komerčných hnojov, ale tu ide o športové práva. Jojka nemôže dovoliť, aby Slováci pozerali hokej niekde inde. A tu nejde len o CZ jazyk, toto sa praktikuje aj u HU, ale taká Nova by sa rada zbavila aj DE staníc, lenže tie vysielajú FTA, takže tam má smolu. Nova je krásny príklad toho ako sa dnes nakladá so športovými právami. Z ľudovej F1-ky spravili exkluzivitu, ku ktorej sa nevedia dostať nie ľudia, ale priamo operátori a to už je čo povedať. Na ČT Sport sa vykašľať. Naopak, o Déčko sa báť nemusíme, ani o ČT24, ani keby nevysielala FTA.

    2. Práva na F1 sú 10 násobne drahšie ako boli v roku 2015, keď ich kupovala spoločnosť AMC. AMC si mohla zachovať exkluzivitu rovnako ako Nova. Tvrdiť, že Nova je bohatšia ako AMC a tým ich preplatila je smiešne. Už si konečne zvyknite nato, že za športový obsah sa platí. Že to bolo kedysi lacné? Kedysi som chleba kupoval za 80centov a rožok stál 4centy, pivo 20 centov, cigaretle 2 eurá….

  6. Škoda rada som pozerala ČT šport.Boli to profesionáli.Radsej cechov ako našich komentatorov

    1. Ja radšej Slovákov aj za cenu nižšej kvality. Čeština mi lezie na nervy, na našich obrazovkách jej máme viac ako dosť.

  7. ..ešte raz pre všetkých, pozerať všetky české programy je ten najmenší problém.

  8. MS v hokeji aj ME vo futale bude vysielať RTVS na svojich rozhlasových okruhoch.

Komentáre už nie sú povolené.