Reklama

Niektoré rádiá nevyužívajú pridelené frekvencie, bude to riešiť vysielacia rada

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom poslednom zasadnutí, ktoré sa konalo v utorok 27. októbra 2015, začala správne konanie voči niekoľkým slovenským komerčným rozhlasovým vysielateľom kvôli nevyužívaniu pridelených frekvencií.
Pokračovanie nižšie:


Týka sa to Rádia Kiss, ktoré nevyužíva až šesť frekvencií, konkrétne sú to: 89,0 MHz Rožňava, 95,9 MHz Snina – Sčobík, 97,8 MHz Medzilaborce, 97,8 MHz Stropkov, 104,2 MHz Domaša a 104,5 MHz Košice.

Pridelenú frekvenciu nevyužíva ani Dobré rádio (97,2 MHz Prešov), Rádio One (95,0 MHz Nová Baňa) a Rádio One Retro (95,8 MHz Žiar nad Hronom).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. 95-ka mala byť odňatá už dávno, je nevyužívaná už niekoľko rokov.

  2. 95-ka Nova Bana nejde uz cez 6 rokov a taktiež ani 99,6-ka ZC ason 3 roky a o nej je ticho…..zvlaštne…

  3. pre kuvang: Pošli sťažnosti na Radu a Regulačný úrad, nech to riešia…

  4. Akurát dnes som písal RVR (kompetentným), že táto frekvencia (95.0 MHz) mala byť už dávno odňatá, že je dlhodobo nevyužívaná, minimálne 6 rokov. Ale čím bude viac podnetov (sťažností), tak tým lepšie.

  5. V Presove je pre zmenu uz rok a pol nevyuzivany 34. kanal DVB-T, podla udajov z webu RU prideleny firme Obecne siete s. r. o., predtym Multichannel. Nevie niekto, ci tato firma vobec niekde vysiela? Lebo pridelenych frekvencii ma viacero, v roznych lokalitach po celom state, a nepodarilo sa mi zistit, ci vyuziva aspon niektore.

  6. Add Obecne siete s.r.o. – vysiela – napr. v Nitre. Ale nie v DVB-T… Poskytuje internet a k tomu balík TV programov (25 programov). Jej konateľ bol pred pár rokmi konateľom spoločnosti Nitrička media – tá vysielala TV Nitrička.

    Kanál bol pôvodne pridelený spoločnosti Multichannel. Tá ho spolu s ďalšími kanálmiu v apr´´ili previedla na Obecné siete… Tým sa obecne´siete stali druhým najväčším držiteľom lokálnych licencií po Avise – http://www.satelitnatv.sk/2015/04/novi-prevadzkovatelia-regionalnych-dvb-t-multiplexov/

    Keďže zákon neurčuje ako dlho po pridelení musí spoločnosť začať niečo vysielať, tak je možné že iba blokujú frekvencie…

  7. buko1: Praveze pokial som dobre pochopil z materialov na webe RU, tak drzitel musi zacat pridelenu frekvenciu vyuzivat v sulade s podmienkami povolenia do 6 mesiacov, inak mu moze RU frekvenciu odobrat. Je to praveze opatrenie proti spekulativnemu blokovaniu frekvencii a obmedzovaniu konkurencie. A inak vdaka za info.

Komentáre už nie sú povolené.