Reklama

Rádio Rock spustí oficiálne svoje vysielanie už o pár dní. Čo ponúkne a kde si ho možno naladiť?

Novovznikajúce slovenské rockové Rádio Rock, ktoré už niekoľko dní testuje, odštartuje oficiálne v pondelok 3. októbra 2022. Informuje o tom prevádzkovateľ rozhlasovej stanice, spoločnosť D.EXPRES.
Pokračovanie nižšie:

Ako už názov rádia napovedá, vo vysielaní sa zameria výlučne na rockovú hudbu. „Každé ráno ťa nakopne ranná show s Tomaggiom a Ľubou Tomášikovou. Popoludní to na teba rozbalí Sifon. A celý deň ťa bude sprevádzať hlas Roba Rotha. Cez víkendy budeme hrať toľko rockovej muziky, koľko sa do teba zmestí,“ informuje o programe vysielateľ na svojej webovej stránke.

Rádio Rock si môžu už teraz naladiť poslucháči prostredníctvom 8 digitálnych DAB+ vysielačov (Bratislava – Kamzík, Nitra – Zobor, Trenčín – Nad Oborou, Banská Bystrica – Laskomer, Rimavská Sobota – Paláska, Košice – Heringeš, Žilina – Krížava a Dunajská Streda – mesto) a dvoch analógových FM. Konkrétne ide o dva FM vysielače v mestách Bratislava a Trenčín. V hlavnom meste môže šíriť vysielač signál s maximálnym povoleným výkonom 1 kW a v Trenčíne je povolený výkon 0,5 kW. Oba vysielače využívajú frekvenciu 100,3 MHz. Pláne je tiež ešte jeden analógový vysielač v hlavnom meste a to s výkonom 0,1 kW na frekvencii 97,6 MHz. Poslucháči, ktorí nebudú v pokrytí DAB+ či FM vysielačov, môžu rozhlasovú stanicu počúvať cez internetový stream.

Kompletný zoznam DAB+ vysielačov je dostupný v sekcii Vysielače, kde je aj presná poloha jednotlivých vysielačov, ako aj programová ponuka a detailnejšie technické parametre. Pre príjem DAB+ je nutné bať v pokrytí a vlastniť rádio s podporou tejto technológie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dab+ mózu strcit do rity idem dole vsade budovi potlmia signál fm funguje aj pivnyci ked ten bude budúcnost radsej neprosím pár kilowatovími srackami pokrívajú slovensko

    1. Ja Partizánskom chytám DAB+ z vysielačov Trenčín a Žilina a na vnútornú anténu na CZ a rakúske DAB mám vonkajšiu antenu prutovú pasívnu

    2. DAB+ je v pohode. Konečne sa rozhýbe. Na SK trhu slovenské rockové rádio chýbalo po zrušení rockových staníc. Dúfam, že pôjde dlhšie ako tie zrušené. Počúval som rakúske rockové rádio na DAB+ z rakúskych multiplexov.
      V pivnici Jožovi chýba okruh RTVS aj na fm s jazykovým okienkom. Aj na DAB+ mimo jeho pivnice. 🙂

    3. Jozef je Maďar, takže ten pravopis by som mu odpustil – aspoň teda v prípade, že maďarský pravopis ovláda lepšie. 🙂 A inak, Jozef, nemôžeš porovnávať kvalitu príjmu DAB+ a FM v terajších podmienkach, keď FM vysielače máš hneď za humnami a DAB+ chytáš odniekiaľ z 80km vzdialenosti.

  2. Načo je už komu dnes DAB+ ?? Všetko je na internetovom rádiu.

    1. wifi mudrlant ,ked ti nepojde net alebo bude servisna odstavka tak budeš počuvať kukučky,a nie každý ma net, a ked to takto zo zdražovanim pojde dalej tak ludia nebudu mať 24 hodin denne zapnutu wifinu.Kapišto

    2. Peter: presne tak, kvôli online rádiám si seniori nebudú platiť net a po druhé, na cestách, v aute a podobne má DAB+ všetky výhody na svojej strane, keďže internetové rádiá cez mobilnú dátovú sieť sú výrazne limitované potrebou prijímača dáta nielen prijímať, ale aj odosielať späť na BTS.

  3. co to jest „Pláne“ ? ! ? po šarišsky „plane“ je zlé

    „Pláne je tiež ešte jeden analógový vysielač v hlavnom meste a to s výkonom 0,1 kW na frekvencii 97,6 MHz.“

  4. Môžu pridať aj na vysielač vápnik sikloš Levice

  5. Mohli by vrátiť dakto markízu a doma na spet bez platenia. A mohli by pridať aj markízu krimi jojko pre deti a joj cinema joj šport. Zapnúť analógové aj digitálne vysielanie. Analógová televízia má lepší dosach ako digitálna. A pridať rozhlasové vysielače okolo Levíc a novej bane. Napríklad viva metropol alebo rádio beta alebo túto stanicu rádio rock. Môžete na toto odpovedať

    1. A nechceš náhodou aj to, aby voda bola suchá a sneh horúci? A pečené holuby z oblohy do huby? A nie, analógová TV nemá lepší „dosach“, ako DVB-T.

Komentáre už nie sú povolené.