Reklama

Rádio Rock je možné naladiť z dvoch vysielačov aj cez FM

Rozhlasová stanica Rádio Rock, ktorá vstúpila včera 19. septembra 2022 do digitálneho rozhlasového multiplexu (DAB+), môžu prijímať vybraní poslucháči už aj cez dva FM vysielače. Konkrétne ide o dva nové vysielače v mestách Bratislava a Trenčín. V hlavnom meste môže šíriť vysielač signál s maximálnym povoleným výkonom 1 kW a v Trenčíne je povolený výkon 0,5 kW. Oba vysielače využívajú frekvenciu 100,3 MHz. Zaujímavosťou je, že distribúcia pre analógové FM vysielače je zabezpečená práve cez DAB+.
Pokračovanie nižšie:

Prevádzkovateľom Rádia Rock bude D.EXPRES. Vo vysielaní prinesie iba rockovú hudbu. Oficiálny termín štartu ešte nie je známy. Testovacie vysielanie je dostupné od pondelka 19. septembra 2022 ako cez 8 DAB+ vysielačov po celom Slovensku, tak aj prostredníctvom dvoch vyššie spomenutých nových FM vysielačov.

Kompletný zoznam DAB+ vysielačov je dostupný v sekcii Vysielače, kde je aj presná poloha jednotlivých vysielačov, ako aj programová ponuka a detailnejšie technické parametre.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Radio ANTENNA ROCK chyba vela posluchacom.Mohli sme ho pocuvat normalne v radiu.Radio VLNA KLASIK ROCK sa da pocuvat len cez PC a zial tuto stanicu tiez nenaladime u nas -VK-LC.
    Dufam ze sa v byducnosti rozsiri aj na nadu obladt.Dakujem

  2. tých 40-50 donekonečna sa opakujúcich pesničiek si môžeš púšťat na mobile a hocikde a kedy chceš.

Komentáre už nie sú povolené.