Reklama

Na satelite Astra 3B (23,5°E) testuje paket štyroch zaujímavých afrických programov

Na družici Astra 3B (23,5°E) spustil testovacie vysielanie paket štyroch afrických kanálov Africa Media Distribution, AMD One, AMD Sisters, AMD Africa a AMD screen. Vysielanie všetkých štyroch staníc je dostupné v anglickom jazyku, programy sú šírené nekódovane (FTA) z frekvencie 12 658 MHz.
Pokračovanie nižšie:


AMD One prináša vo vysielaní seriály ako aj filmy rôznych žánrov. V programe je možné vidieť napr. seriály CSI New York, Simsonovci, Star Trek či Homeland.

AMD Sisters je televízny kanál venovaný ženám. Vo vysielaní je tak možné zhliadnuť programy o móde, kozmetike, no nechýbajú ani romantické filmy a seriály.

AMD Africa prináša tu najlepšiu produkciu programov, filmov a seriálov zo západnej Afriky.

V programe televíznej stanice AMD Screen je možné zhliadnuť to najlepšie zo siete staníc AMD.

Stanice sú k dispozícii v štandardnom rozlíšení, no vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4. Pre ich príjem je tak potrebný satelitný HD prijímač. Ako audio kodek je využívaný AAC (Advanced Audio Coding), niektorým užívateľom, ktorí vlastnia satelitné prijímače bez podpory tohto formátu tak nemusí ísť zvuk.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 658 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 6500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: nie
EPG: Nie

AMD_screen1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ešte som nemal možnosť sa na to pozrieť, ale stavím sa, že tam je nejaké mizerné rozlíšenie, resp. kvalita na hrane sledovateľnosti. Africké kanály bývajú také.

  2. Aha, díky, tak to je celkom na úrovni. Som sa včera pozrel na rôzne medzinárodné feedy brazilskej verejnoprávnej televízie Record (SD na 28,2E a 19,2E) a Record News (SD na 9E, HD na 19,2E), indickej DD India (13E) a na tieto som zabudol. Ale tipujem, že to bude len dočasná distribúcia. Akurát sledujem, aký disaster spravil český portál zo svojich stránok, bude príjemnejšie navštevovať túto slovenskú. 🙂 Redakcia by si mala vymeniť favikonu za svoju. Je tam tá od Wikipedie. Možno to čierne S-ko, alebo to S-ko v tom červenom na konci. 🙂

    1. Favikona bola zmenená. Môže trvať ešte niekoľko hodín pokiaľ sa bude zobrazovať.

  3. Vsetko funguje ako ma akurat na amd catchup /amd screen/ mi nejde zvuk. Ostatne amd kanaly zvuk ide /tiez AAC format/. Netusi niekto?

  4. Mne nejde zvuk na žiadnom s tych 4 amd programov.A to mam certifikovaný prijmač.Poradte čo s tým.

  5. Máš HD prijímač podporujúci AAC zvuk? Nie všetky HD prijímače zvládajú AAC formát. Certifikovaný box v tomto prípade vôbec žiadnu rolu nehrá, tieto programy nemajú nič spoločné so Skylinkom a ich boxmi.

  6. … a mimochodom, kanály v tom multiplexe s takým nízkym SR nie sú určené pre konečný DTH príjem, ale zvyčajne pre zazmluvnené káblové spoločnosti, ktoré signál odtiaľ preberajú. V tomto prípade pôjde o dočasnú distribúciu, si myslím.

  7. Tak u mna uz funguje zvuk aj na AMD screen (AMD Catch UP).

    Uvidime co nakoniec bude. Mozno to zakoduju a mozno to uplne zrusia. Zatial to ale ide 🙂

  8. Nic. Nabehlo to same. Zrejme nieco testovali. Tebe to stale nejde?

  9. Fajsmeker dneska to uz nabehlo tiez same od seba. Kanaly ok aj kvalita prijatelna, skoda ze neni epg 🙁

Komentáre už nie sú povolené.