Reklama

Na satelite ASTRA testuje nový kanál RTLplus

V sobotu 4. júna 2016 odštartuje v Nemecku nový nekódovaný televízny kanál RTLplus. Vysielať bude aj prostredníctvom družice ASTRA 1L (19,2°E), vďaka čomu si ho naladia diváci takmer v celej Európe vrátane Slovenka.

Technické testy RTLplus už prebiehajú na frekvencii 12 188 MHz (doterajšia pozícia CBC promo). Kanál vysiela v štandardnom rozlíšení (SD) a v staršom kompresnom formáte MPEG-2. Prijímať ho tak budú môcť aj majitelia starších satelitných prijímačov. V čase písania tejto správy bola na programovej pozícii dostupná krátka promo slučka s logom stanice a informáciou o štarte.
Pokračovanie nižšie:


RTLplus má v pláne priniesť divákom populárne dokumenty, zábavné programy ako aj seriály. V priebehu dňa sa vo vysielaní objavia dokumenty ako Mein Baby či Unsere erste gemeinsame Wohnung. V hlavnom vysielacom čase prinesie program klasiku ako Dr. Stefan Frank, Hinter Gittern, Einsatz in 4 Wänden, Doppelter Einsatz, Monk, Nikola či Bauer sucht Frau. Prevádzkovateľom kanálu je mediálna skupina RTL Deutschland.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 1L (19,2°E)
Frekvencia: 12 188 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: RTLplus
Provider: CBC
Kódovanie: Nie (FTA)
Rozlíšenie: 720 x 576

PIDy:
Video: 168 (MPEG-2)
Audio: 137 – deu (MPEG-1)
PCR: 168
PMT: 41
ServiceID: 12080

Mohlo by vás ešte zaujímať