Reklama

SES a Panasonic predstavili prvý televízny prijímač na svete s integrovanou SAT>IP technológiou

Spoločnosti SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) a Panasonic predstavili prvý televízny prijímač na svete s integrovanou SAT>IP technológiou počas konferencie SES Industry Days v Luxembursku. Televízny prijímač Panasonic VIERA s touto integrovanou technológiou opätovne distribuuje satelitný TV signál cez domácu sieť založenú na IP protokole vrátane Wi-Fi. Táto inovatívna technológia umožňuje divákom sledovať doma televíziu bez použitia kábla kdekoľvek sa im to hodí simultánne na rôznych IP zariadeniach a bez nutnosti komplexnej kabeláže v domácnosti.

SAT>IP je inovatívna technológia vyvinutá spoločnosťou SES v spolupráci s odvetvovými partnermi, ktorá dokáže pretransformovať satelitný signál na signál pre IP protokol, čím dokáže zabezpečiť distribúciu TV v rámci domácnosti na IP zariadenia ako napríklad na tablet, smartfón, či notebook. Táto technológia umožňuje príjem niekoľkých programov naraz na rôznych zariadeniach a tým výrazne zvyšuje možnosti pre TV príjem v domácnosti veľkého množstva vysokokvalitného satelitného vysielania.
Pokračovanie nižšie:

Konferencia SES Industry Days, ktorá sa koná v Luxembursku začiatkom apríla, je významnou platformou v rámci satelitného odvetvia. Na tohtoročnej konferencii sa stretlo vyše 230 významných odborníkov a top manažérov z viac ako 20 krajín a zo 130 spoločností – išlo o vysielateľov, výrobcov televíznej techniky, výrobcov satelitných prijímačov a hardvéru a tiež softvérových vývojárov. Hlavnou témou konferencie boli inovatívne technológie a rozvoj satelitného vysielania, ako aj budúcnosť celého ekosystému so zameraním na vysielanie video obsahu.

Armando Romagnolo, marketingový riaditeľ spoločnosti Panasonic Germany, povedal: „Satelit ponúka bezkonkurenčne najviac programov, vrátane programov v HD kvalite a je takisto aj najobľúbenejším spôsobom televízneho príjmu. Sme prvým výrobcom na svete s integrovaným štandardom SAT>IP, pričom ide o logický krok, ktorý odráža našu dlhodobú spoluprácu so spoločnosťou SES.

Prečítajte si tiež: SAT>IP – budúcnosť pri satelitnom príjme

Konferencia SES Industry Days zdôrazňuje vedúcu úlohu spoločnosti SES v oblasti vysielania video obsahu ako aj pri vývoji inovatívnych riešení na celom svete,“ hovorí Wilfried Urner, senior viceprezident pre rozvoj a riadenie produktov spoločnosti SES, a dodáva: „Sme veľmi radi, že Panasonic ako jeden z popredných výrobcov televíznych prijímačov podporuje technológiu SAT>IP. Nový TV prijímač Panasonic s funkciou SAT>IP umožní divákom väčšiu flexibilitu pri sledovaní množstva programov v tej najvyššej kvalite na rozličných prijímačoch.

SAT_IP_satelitna_domacnost

(SES)

Mohlo by vás ešte zaujímať