Reklama

SAT>IP – budúcnosť pri satelitnom príjme

Vývoj ide neuveriteľne dopredu a nevynecháva pritom ani satelitný príjem a to aj vďaka vyšším nárokom samotných zákazníkov – divákov. Spoločnosť SES predstavila tento rok novú technológiu, ktorá môže byť využívaná pri satelitnom príjme a to konkrétne SAT>IP. Vďaka tejto technológií je možné sledovať satelitné programy aj na zariadeniach, ktoré pracujú na IP protokole ako sú napr. aj tablety, herné konzoly, počítače či smartfóny.
Pokračovanie nižšie:


Ako táto novinka funguje? Bežný satelitný signál sa pri tejto novej technológii konvertuje na signál použiteľný pre internetové zariadenia a ďalej sa šíri už ako je to napr. v prípade domácej siete. Hlavnou výhodou tejto technológie je, že prináša sledovanie satelitnej televízie na počítačoch, notebookoch, tabletoch, smartfónoch pripojených k domácej sieti a to či už káblom, alebo bezdrôtovo prostredníctvom Wifi. Určite je zaujímavá aj skutočnosť, že na všetkých zariadeniach je možné sledovať programy úplne nezávisle a bez straty kvality obrazu.

SES ešte v júli tohto roku už vydala aj prvý certifikát pre prevodník SAT>IP od výrobcu Inverto Digital Labs. Prvé zariadenia by sa mali dostať v najbližšej dobe najskôr na nemecký trh a neskôr by mali nasledovať aj ďalšie krajiny.

Príklad použitia technológie SAT>IP v praxi:


Mohlo by vás ešte zaujímať