Reklama

Zlomok sekundy – Nový televízny seriál má premiéru v nedeľu

Rozhlas a televízia Slovenska, organizačná zložka STV uvedie v nedeľu 4. septembra o 20.05 premiéru nového televízneho seriálu Zlomok sekundy.

Tento pôvodný 14-dielny seriál bude vysielať Jednotka Slovenskej televízie každú nedeľu večer v rovnakom čase o 20.05 h.
Pokračovanie nižšie:


V hlavných úlohách hrajú Klára Issová, Martin Mňahončák a Roman Luknár. V seriáli Zlomok sekundy ďalej hrajú Marián Slovák, Božidara Turzonovová, Soňa Valentová, Ivan Romančík, Leopold Haverl, Eva Matejková, Andy Hryc, Peter Kočiš, Kamil Mikulčík, Kristína Farkašová a ďalší. Vystupuje v ňom viac ako 130 účinkujúcich a takmer tisíc komparzistov.

Zlomok sekundy – to je 17 vzájomne sa prelínajúcich príbehov, 75 reálnych prostredí v štyroch ročných obdobiach a 20 profesionálnych zásahov pri dopravných nehodách.

Zlomok sekundy je epickým rozprávaním o dobe, v ktorej žijeme. Nastoľuje otázky o trvácnosti základných morálnych hodnôt, o cene ľudského života, pohnútkach k zrade a bezcharakternosti, potrebe lásky, férových vzťahov a ohľaduplnosti. Rozprávanie je rámcované bežným životom záchranárskeho strediska, špecializovaného na zásahy pri dopravných nehodách. Príbehy všetkých postáv spoločne vytvárajú reálne svedectvo o dobe, v ktorej žijeme – so všetkým, na čo môžeme byť pyšní, aj s tým, za čo by sme sa mali hanbiť.

Námet a scenár – Petra Kolevská, réžia – Ľuba Vančíková, dramaturgia – Dana Garguláková, autor hudby – Ľubomír Horňák.

Koprodukčný seriál Zlomok sekundy vznikol z finančných prostriedkov RTVS s podporou Ministerstva kultúry SR a Audiovizuálneho fondu.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Sledoval som 1. diel serialu Zlomok sekundy. Zatial sa mi zda, ze RTVS je na dobrej ceste za komercnymi TV. A co sa dalo postrehnut , ze slovenska naivita i tu ma svoje miesto. Zraci sa to v naivnych scenach, dialogoch ale i vo vykonoch niektorych hercov. Predpovedam serialu kratky zivot. Snimka neprekracuje slovensky tien.

  2. Koľko negativizmu, a to iba po zhliadnutí prvej časti. Z lekárskeho hľadiska asi naivita, z pohľadu bežného človeka konečne pravdivá výpoveď o tom, čo sa deje v našej spoločnosti a práve v tomto seriáli vidím, že jej nastavuje zrkadlo, čo si myslím že zbadá aj obyčajný človek a dá mu šancu na dlhšie prežitie. Nie sme všetci obdivovateľmi telenoviel so sladkým námetom.
    Je tam skutočne aj edukačný apel v tvrdosti poukazujucej na bezohľadných vodičov, bezcharakterné správanie ľudí dnešnej doby.
    Seriálu prajem úspech už len dobrý námet a kvalitné herecké obsadenie.

  3. Škoda, že tak odflákali zvuk. Od režisérky Vančíkovej som očakával viac!

Komentáre už nie sú povolené.