Reklama

Ako prežiť na Aljaške – nová reality šou na National Geographic Channel [video]

Sú to jedny z najodolnejších a najextrémnejších dobrodruhov, ktorých môže Aljaška ponúknuť. Štyri tímy – drevorubači, horolezci, vojaci a vytrvalostní športovci – sa stretnú v extrémnom závode o prežitie, ktorý sa odohrá v jednom z najdrsnejších prostredí na svete. Naprieč aljašskou divočinou ich čaká jedenásť etáp, ktoré preveria ich schopnosti.

V stredu 2. júla o 23 hodine má na National Geographic Channel premiéru druhá séria obľúbeného programu a nezvyčajnej reality-šou Ako prežiť na Aljaške. Dvanásť dobrodruhov, vrátane jednej ženy, zanechá lietadlo uprostred divočiny a oni majú 60 hodín na to dostať sa k pristávacej zóne. Ten, kto uspeje, nezíska žiadnu cenu, ale bude hrdý na to, že zdolal vyčerpávajúce výzvy, do ktorých ho uvrhla matka príroda.
Pokračovanie nižšie:

Na svojej ceste sa dostanú do mnohých nehostinných území a bude záležať na ich vynaliezavosti, ako si v daných situáciách poradia. K dispozícii budú mať iba veci zbalené vo svojom batohu a každú etapu budú mať so sebou menej ako jedno kilo fazule a ryže. Od údolia ľadovcových riek cez neúrodné hrebene až po vysoké vrcholky budú tímy počas cesty musieť čeliť nepriateľským predátorom, hladu, nepredvídateľnému počasiu a mnohým ďalším hrozbám.

Už v prvej časti musia tímy prekonať 50 kilometrový úsek zradného ľadovca, dostať sa do 610 metrov hlbokej rokliny a zdolať 24 kilometrov v divokých perejách, aby sa dostali k etapovému cieľu v zátoke Berners. K prespaniu im poslúžia diery v snehu, budú pretekať so psím záprahom a veveričky sa stanú večerou. Jeden z dobrodruhov spadne do ľadovo chladnej vody, zatiaľ čo iný sa takmer utopí v perejách, po tom čo sa obráti s raftom. Je to dokumentárny seriál o súťaži, v ktorej je prežitie jedinou výhrou.



Mohlo by vás ešte zaujímať