Reklama

AVIS spustil v Bratislave nový DVB-T vysielač

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk bol dnes pre divákov v hlavnom meste sprevádzkovaný nový DVB-T vysielač, ktorý šíri signál na 26. kanáli (514 MHz).
Pokračovanie nižšie:

Vysielač je umiestnený na ulici Vlčie hrdlo a podľa platného povolenia môže šíriť signál vo vertikálnej polarizácii s maximálnym výkonom 3,5 kW ERP. Aktuálne je však reálny výkon omnoho menší. Prevádzkovateľom vysielača je operátor AVIS.

Súčasťou nového multiplexu sú aktuálne televízne programy TV Šlágr (MPEG-4) a TV Noe HD (MPEG-4), v blízkej dobe by mala navyše pribudnúť aj TV Bratislava.

Po dlhšej dobe tak má AVIS opäť miestny multiplex aj v hlavnom meste. Spomeňme, že v Bratislave aktuálne už prevádzkuje tri terestriálne vysielače. Okrem tohto nového navyše aj dva DVB-T2, ktoré šíria programy z balíka Plustelka Viac na 32. kanáli (562 MHz).

Zoznamy DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Avis z vysilača Lučenec vypol Šlágr a TV Locall prešiel na HD vysielanie.

  2. To moze bit len na Slovensku ak vysiela na kmitocte cesky program musia ho zrušit,lokalkou.Tak je to aj v okoli Trnavy tam su všetky lokalky na tich istich kmitočtoch,čize zrušili všetky česke programi….

    1. To je este nic. Pockaj ked spusti Towercom Zobor na k28 a vykuri tomu 20 kW.

  3. Áno chcú zlikvidovať CZ tv komplet aby mali Skylink všetci a platili jak divi.ale Zobor nevadí 28k.sa.preladi.na.ini kanal

  4. 22k Zlín dali tam Trnava tv ide to Hlohovca určite to není náhoda hovada

  5. Na sk netreba dvb-t len pre joj škoda prúdu.nehat.len.cz.tv.a ostatní plustelka a sat alebo maďarov dvbt

    1. Prečo len JOJ? Reklamy? Kanálov je a (stále) bude menej, lebo mobilné siete stále a stále požadujú ďalšie a ďalšie kanály.
      Včera som trochu pozeral M1 (v maďarskom DVB-T), pomer *dookola sa opakujúcej reklamy a nereklamy je približne 1:1. I v ďalších ich verejnoprávnych je veľa *reklamy, len našťastie neprerušujú vysielané relácie/filmy/dokumenty, ako komerčné. I u nás pribúda čas reklám vo VP.

  6. To budu ale mat , ,,radost ,, Ti co poze rali cechov na 26k z Mikulova. Jasna provokacia, kde sa hrabu sudruhovia z CSSR? Tolko pouzitych tv kanalov na tak malo tv stanic, Slovensky unikat. Uplne nedomyslena koncepcia DVB vysielania a to este vsetko bude v DVB T2! Za vela penazi malo muziky.

  7. Za komunistov sme mali zakázané sledovať ORF, ZDF ARD no v v novodobom vysielaní Je zakázaná CZ televízia ŠTB bol slabý odvar voči týmto hajzlom.

    1. Vidím tu jedno klamstvo
      Mne za komunistov nikto nezakazoval pozerať ORF. Bežne som pozeral ORF1, ORF2 , počúval O3 a v paneláku to robil tak každý.

  8. Treba hľadať iné lacné spôsoby príjmu cz staníc dúfam že také existujú a budú existovať

  9. 26k už predsa fičal. Vysielacie antény sú tam doteraz. Panelák na Blagoevovej v Petržalke. Bola tam TV Bratislava HD a ešte niečo..

  10. No tento, 26kanal som včera chytil boli dobré príjmové podmienky ale cez deň nič TV mi načítal plno kanálov rakúskych ale väčšinou všetky kódované ale cez deň sa stratil signál lokalita Žitavany-zlaté Moravce

  11. Chytáte niekto v Petržalke české stanice a z ktorých DVB-T / DVB-T2 vysielačov? A máte to aj v STA-čkách?

  12. za komunizmu nikto nikomu nezakazoval pozerat ORF na zapadnom slovensku bola dostupna a je i teraz v MPEG 4.

  13. ORF možno nezakazovali, ale zato mali naše a západné rádia iný rozsah FM, aby sa na nich nedali počúvať západné stanice. TV z východného bloku mali tiež odlišné normy… Rušiť zahraničné stanice tak blízko hraníc, ako je BA, si komančovia nemohli dovoliť – to by zasiahlo aj rakúske územie a bol by z toho škandál a medzinárodné súdy. Preto to riešili úmyselnou nekompatibilitou. Ale hlbšie vo vnútrozemí, napr. v Čechách, boli aj rušičky rakúskych a nemeckých TV kanálov. Z Tuzexu sa dali zohnať aj prístroje, ktoré podporovali príjem aj západných staníc, takže v Bratislave sa ORF pozerala bežne, avšak zďaleka nie každý na to mal. A na vysielače Hlas Ameriky a Slobodná Európa na LW z Rakúska boli tiež nasadené rušičky, v oveľa väčšom rozsahu, než na bežné nemeckojazyčné médiá.

    1. Šikovní amatéri, opravári TV a technici vedeli preladiť kryštáliky v televízoroch zo 6,5 na 5,5 MHz, aby išiel západný zvuk.

      Na rádiách so staršou normou – pásmom VKV I zasa išlo zrkadlovo VKV II do cca 94 MHz, ale v začiatkoch sa vysielalo vo VKV II hlavne nad 100 MHz, aby sa nerušili TV vysielače – R 4. a 5. kanál – zvuk mali na 91,75 a 99,75 MHz a do VKV II zasahoval aj obraz z R5 kanála – 93,25 MHz. Tam, kde vysielali v ČSSR resp. neskôr v ČSFR a SR televízne vysielače na týchto kanáloch sa na rádiách VKV II dal počúvať zvuk z STV 1.

    2. J s – presne tak, vidím, že sa vyznáš. Staré zlaté časy… 😉 Nie žeby mi bolo smutno za totáčom, len ma trochu chytá nostalgia.

Komentáre už nie sú povolené.