Reklama

Populárne programy od Discovery teraz voľne v maďarskom DVB-T

Prevádzkovateľ maďarskej terestriálnej platformy MinDig TV Extra, ktorý zároveň prevádzkuje aj sieť všetkých celoplošných DVB-T vysielačov, sprístupnil dnes v rámci pravidelného promo vysielania, dočasne všetkým divákom cez anténu, dva populárne programy Discovery Channel a TLC.
Pokračovanie nižšie:

Voľné vysielanie oboch staníc bude prebiehať od 6. do 26. mája 2019. Po ukončení nekódovaného vysielania budú programy zakódované systémom Conax, sledovať ich tak budú opäť môcť iba predplatitelia platformy MinDig TV Extra.

Spomeňme, že ešte do konca mája prebieha aj ochutnávka filmového programu Film4. Aktuálne je tak možné sledovať z maďarských terestriálnych vysielačov dočasne tri platené programy. Všetky vysielajú v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4) a väčšina má pripojenú aj originálnu (anglickú) audio stopu. Výnimkou je iba Film4 u ktorého je aktívne iba maďarské audio.

Vzhľadom k tomu, že signál z maďarských celoplošných vysielačov má dosah aj na Slovensko, môžu programy prijímať aj diváci na našom území, hlavne tí, ktorí bývajú v blízkosti hraníc s Maďarskom. Kompletný zoznam staníc, šírených nielen v maďarskom DVB-T, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. lenže ten „monopol“ sa snaží aj niečo robiť narozdiel od nášho mŕtveho towertrollu

    2. Buďme trochu objektívni. Towercom sa aj snaží niečo robiť, ale často sú to nezmysly (Otta, Plustelka Viac na lokálkach s mini pokrytím a zlým pomerom cena/ponuka…) Ako keby nemali žiadnu koncepciu a strieľali naslepo v nádeji, že sa trafia do potrieb potenciálneho zákazníka (raz to už predsa musí vyjsť! 🙂 ). Na druhej strane, také HbbTV s archívom, preklopenie MUX1 do DVB-T2 a ochutnávky sú dobré kroky, ale jedno sa dalo urobiť lepšie a ďalšie dve veci mali byť spravené omnoho skôr. A k tomu ešte nevedia komunikovať s verejnosťou, neposkytujú dosť informácií a nechávajú tým priestor na špekulácie.

  1. Žije to aj kvôli tomu, že majú na platené služby skoro 100 000 zákazníkov. (keby mali 14 000, tiež by obtierali hubu o betón.) Ľudia, kde niet dopytu, niet ani ponuky! Ak by sa číslo 14 000 zmenilo na 40 – 45 000, uvideli by sme tú pozitívnu zmenu zo strany Towercomu.

    1. Je to hlavne chyba Towercomu – s Plustelkou Viac významnejší počet zákazníkov nezíska. A hlavne investuje do nezmyslov typu Otta, kúpa Avisu a mini lokálne piadivysielače pre Plustelku Viac, namiesto toho, aby za tie peniaze zväčšil pokrytie MUX4 a MUX1 a rozširoval ponuku práve v MUX1 s DVB-T2.

    1. Načo brať do úvahy terén? Je to presne, ako píše Le-Fu – mali sa vykašlať na OTT-u, na Plustelku Viac, vrátane úplne nepochopiteľnej akvizície Avisáckych vysielačov, preklopiť už dávno 1. multipex do DVBT2, nasekať tam trebárs aj tie nezmyselné Filmboxy z Plustelky viac, ponechať dobré Československo – Be2Can, pridať zopár aspoň čiastočne pozerateľných kanálov, pýtať cca 9 euro mesačne, a myslím že by mali po problémoch.

  2. Jedna anténa, žiadne programy (oproti ČR) slogan treba upraviť…

  3. Dobry den,chyba mi program madarskej stanice sport 4 skrz F1 nakolko
    nie je kodovany dakujemDikasz

    1. Program m4 Sport môžete nájsť v TV Programe. Prenosy sú zaradené aj do víkendových prehľadov, ktoré zverejňujeme každý piatok.

  4. prečo stale pišete o DVB-T2 norma DVB-T sa postupne menila najprv DVB-T2 neskor DVB-T4 a teraz je už aktualna DVB-T5-HEVC v čechach je už DVB-T5 vysielanie pokryte na vyše 90 percent na slovensku sme ešte ani nezačaly. slovensko vždy bolo vo všetkom posledne napr.začiatok radio vysielania v čechach v roku 1923 na slovensku v roku 1926 začiatok vysielania televizie v čechach v roku 1953 na slovensku v roku 1956.

    1. „teraz je už aktualna DVB-T5-HEVC v čechach je už DVB-T5 vysielanie pokryte na vyše 90 percent“

      Hmm, nevedel som o tom, ani o DVB-T5, že jestvuje. 😉

    2. admin zmaž toho Tona, bolia z toho očí a napína na vracanie

    3. Žiadne DVB-T5, DVB-T4, ba ani DVB-T3 neexistuje a existovať nebude. DVB-T2 dosahuje spektrálnu efektivitu vyše 90%, už tam prakticky niet čo zlepšovať.

  5. DVB-T2 MPEG-5 HEVC. DVB-T -anglicka skratka preložene -digitalne audio vysielanie- terestialne. pan medved sa zviditelnuje a odbavuje na internete.

    1. Tono ešte sa musíš veľa učiť. Pletieš tu normu s kodekom. Vysielacia norma je jedna vec, vysielací kodek druhá. Keď už tu vyššie porovnávaš spustenie DVB-T2 u nás a v ČR, tak možno budeš prekvapený, ale boli sme skôr.

    2. zviditeľnuješ sa hlavne Ty – najskôr DVB-T5 !!! potom MPEG-5 !! a nakoniec chabá angličtina !

    3. 4. multiplex bol u nás preklopený do DVB-T2 skôr, ako začalo prechodové DVB-T2 vysielanie v ČR, ale teraz si nie som istý, či v Prahe nebol DVB-T2 vysielač ešte predtým, ako sa začalo so zmenami v MUX4 u nás. Ale to je vlastne jedno, skrátka tono kecá ostošesť, pletie si pojmy a technológie a nemá pravdu ani v tom, že nejako významne zaostávame za ČR v zavádzaní DVB-T2. Ešte ani HEVC by u nás nebol problém, lenže Towercom predal zákazníkom Plustelky veľa starších STB bez podpory tohto kodeku. Tak sa teraz s HEVC musí čakať, buď na prirodzenú obmenu boxov, alebo ich Towercom bude meniť, alebo neviemčo…

  6. Od včera,až do 27 mája,je spravodajská Hir TV FTA v DVB-T HU.

  7. ja sa nemusim nič učit DVB-T 2 staršia norma je H 264 a posledna DVB-T 2 H 265 HEVC -high effeciency video coding na slovensku sa vysiela DVB-T 2 ale iba H 264 a v čechach už druhy rok H 265 HEVC.

    1. Naopak, musíš sa ešte dosť učiť. HEVC a h.264 (AVC) sú kodeky, DVB-T a DVB-T2 sú štandardy digitálnej TV a štandard s kodekom nie sú na sebe závislé. Tie isté kodeky sa používajú aj pri DVB-S/S2/S2X, DVB-C/C2, streamingu/OTT/IPTV, atď. A v DVB-T2 multiplexe môžeš meniť kodeky podľa potreby a za pochodu, netreba meniť vysielaciu technológiu. Takže reči o nejakej norme „DVB-T 2 H 265 HEVC“ sú nezmyselné.

  8. Pan Pidjin kde si to vyčital že DVB-T2 H 265 /HEVC su nezmyselne nevieš o čom pišeš.

    1. No tak, ako to píšeš ty, je to nezmysel. Štandard DVB-T2 a kodek h.265/HEVC sú dve rôzne technológie, nie sú na sebe závislé – nie je to jedna ‚norma‘. Ešte to aj píšeš divne – dávaš medzery, kde nepatria atď.

Komentáre už nie sú povolené.