Reklama

Viasat History dočasne voľne cez anténu

Towercom v spolupráci s Viasatom, prevádzkovateľom platených dokumentárnych kanálov, pripravil pre všetkých divákov, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény, postupne počas septembra ochutnávky programov Viasat History, Viasat Explore a Viasat Nature.

Ako prvý je šírený voľne Viasat History a to od 1. do 10. septembra 2017. Po tomto termíne zostane opäť zakódovaný a k dispozícii iba predplatiteľom platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:


Počas voľného vysielania stanice Viasat History si budú môcť diváci pozrieť niekoľko zaujímavých dokumentov. Spomenúť môžeme aspoň trojdielny dokument Vzostup civilizácie, ktorý predstaví staroveké národy, ktoré vďaka svojim kultúrnym a vedeckým úspechom stáli pri vzniku modernej spoločnosti. Prvý diel prinesie kanál už v nedeľu 3. septembra 2017 o 15:00.

Viasat History je šírený vo 4. celoplošnom multiplexe, pre príjem je teda už potrebné zariadenie s podporou nového štandardu DVB-T2. Pripomeňme, že okrem českého audia je k programu pripojená ešte aj maďarská audio stopa.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Najprv treba dokryť okolie Prešova MUX4 a až potom dávať akcie podobného druhu. Takže akcia Viasatov v mojej lokalite nevyužiteľná. Jozef

    1. Už ide panstvo rozširovať MUX 4, najbližšie Prešov – mesto, potom ostatné…

    2. Kedy bude MUX4 na vysielači Prešov / Šibená hora? A odkiaľ máš info? Je to spoľahlivý zdroj? Lebo som sa na to pýtal mailom Towercomu a neunúvali sa odpovedať…

    3. V Towertrolle v Banánovej republike všetko taja, tam je ešte hlboký socializmus…

  2. Neviem pre koho je tá akcia,chcú sa podobať maďarskej Mindig TV,ibaže tá ma všetkých 5 mux z pokrytím čo ma v Maďarsku je skoro na 100 % a na Slovensku ma 4 Mux veľmi slabé pokrytie a ešte na dôvažok 4 mux je už DVB-T2 a ešte aj teraz u nás predávajú TV bez podpori DVB-T2.

    1. Písal som do Towercomu prečo nevyužívajú kanál Info na ochutnávky aby ochutnali všetci diváci Dvbt-zatiaľ bez odozvy.Kanál Info vysiela 24 hod dokola to isté časový priestor neobmedzený-na Info vsunúť tkzv. ochutnávku ale nie v 10 sec. intervale ako kedysi to nemalo efekt ale vsunúť 20-30 minút živého vysielania by pomohlo všetkým trom zainteresovaným.Divák-Towercom-vysielateľ-úspešnosť?- viac než istá.A postupne po 2-týždňoch predstavovať všetky kanáli Plustelky tak ako to robia v susednom Maďarsku.

    2. Načo riešiť ochutnávku na info kanáli? To nie je rozumné. Treba propagovať DVB-T2 aby už konečne ľudia začali kupovať telky s T2. Pred nedávnom kúpil môj sused kvalitnú telku Sony a hlavne v akcii. Ževraj výhodná kúpa. Obraz pekný, ale samozrejme bola iba DVB-T. No nekúp to. Ochutnávka v DVB-T2 má svoj význam.

    3. No veď tá ochutnávka by ho donútila aby si kúpil správny Tv. a šiel by sa s Tebou poradiť ako na to.Odborníkom sú tieto veci samozrejmé klasický divák potrebuje realitu trebárs aj to živé vysielanie -by mnohým prospelo ku správnej kúpe telky.Info kanál má iste ho aj sleduje a predsa kúpil čo nemal takže treba dať divákovi viac informácií-môj názor-nemusíš súhlasiť je to ok.

    4. Sony dáva dvb t2 už od roku 2013 a neskor aj kodek265 švagor takú kúpil v 2013 plustelka na tom ide

  3. Len tak ďalej!Treba takéto ochutnávky.Ja mám predplatné na celý rok a dcéra teraz rozmýšľa že kúpi modul na nete idú po 20eur+ročne predplatné.A je lepší výber programu ako na skylinku pri servisnom poplatku.O mesiac jej končí servisné tak asi s tym capne.Pokrytie signálom je dobré

    1. Pokrytie signálom je dobré len v mieste tvojho bydliska,inak je to žalostné…

    2. No mne úplne stačia 2 programy RTVS v HD. Radšej kvalitu ako kvantitu. A bez výpalného a možnosti manipulovania operátorom.

  4. Aj u nas v okolí LC je pokrytie signálom dobré stačí mala 40cm Iskra anténa a nepotrebujem nejaký super obraz aj cenovo na 1 rok je to výhodné oproti 2platformam.

  5. dobry den redakcia prečo uverejnujete uražlive komentare???

  6. preco oklie semsa,hodkovce,novacany,rudnik poproc ,jasov a medzev nemame 1a4 multiplex cize tie multiplexy nechytime len 2a3 multiplex chytame a ta ten viasat nebudeme pozerat,kedy aj tu budu dokryvat 1a4 multiplex

    1. Pretože tá oblasť, o ktorej píšeš, je dosť kopcovitá a je tam relatívne málo obyvateľov. Nedá sa to riešiť jedným výkonným vysielačom, ale sústavou dokrývačov, čo je samozrejme drahšie a časovo náročnejšie. A Towercom nemá pokryté 4. MUX-om ani oveľa lukratívnejšie územia…

  7. Nové Zámky signál OK, všetky SK aj HU muxy. Sem-tam aj rakúske ATV2 na CH34, alebo zstv na CH37. To neviem odkiaľ ide. Anténa: Color 2,2m + predzosilňovač , smer: Západ.
    Ďakujeme za ochutnávky, len tak ďalej.
    Už len preklopiť všetky muxy na mpeg4, aby aj obraz u staníc HD vyzeral ako u STV HD. Pretože to je neporovnateľné.

  8. Anov v N.Z ide všetko ok sme dobre pokrytý jak z BA tak z Nitry.K 37 mi ide z Kamzíka tiež cez Colorku ok. Mne idú na K 52 ORF-ky 1+2 z Mattersburgu po prechode na T2 len v nočných hodinách škoda.

  9. @re:L14
    Ochutnávky sú logicky vo formáte ,kde si bude môcť zákazník pozrieť aj neskôr ak si zakúpi Plustelku. Staršia TV by mu moc nepomohla. Ďalej pozícia infokanála pre nízky dátový tok by viac kockovala ako hrala. To stačí na max. titulkové oznamy.
    Pre príjem ORF treba ladiť k.24 z Viedne ten je najsilnejší. No kvalita tých SD verzií nič moc teda. všetko ostatné v kóde.
    Mux K37 ZSTV ide z BA-kamzík 1kW.
    Škoda že tam majú kopec prázdnych pozícií. Pri tom pokrytí skoro celej Podunajskej nížiny sa čudujem napr. Šlágru prípadne Senzi alebo 213. To by snáď vedeli zaplatiť.

    1. 24 kanál z Wiedne v NZ. 0- likviduje ho 24 kanál z Budapešti.37 kanál z predzosíkom v pohode škoda že ide len ZsTV.

    2. Ochutnávky sú na to, aby sa o ponuke dozvedelo (a nalákalo) čím viac potenciálnych zákazníkov. Ak budú mať záujem, tak si už TV a STB s podporou DVB-T2 kúpia. Nikto si nebude kupovať potrebnú techniku vopred, na mesačnú ochutnávku s tým, že možno sa zíde. Preto má pravdu L14, ochutnávka v MUX2 namiesto Infokanálu, ktorý nikto už ani nevníma, by mala väčší efekt. A na potrebný dátový tok je v MUX2 miesta dosť – kedysi (minulý rok) tam bolo 5 stanic a kapacita MUX-u stačila, po odchode Narkózy a Doma voľné miesto zabrali zas len 2 stanice, t. j. z pohľadu dátových tokov sa nič nezmenilo. Nehovoriac o tom, že vždy je možnosť použiť kompresiu MPEG-4.

    3. Aby „aby sa o ponuke dozvedelo (a nalákalo) čím viac potenciálnych zákazníkov“ tak to mali dať do MUX 1 a ni do MUX 4, ktorý je v DVB-T2. Sport 1, ktorý mal ochutnávku v MUX 1 bol skutočne pre všetkých… Toto teraz v MUX 4 nie je pre nikoho…

    4. Zdá sa že naše názory dostali zelenú tento krok dostane kanál Info do pozornosti teraz už naozaj všetkých divákov Dvbt.

  10. pan Fajnsmeker na sto percent s vami suhlasim v elektrodomoch sa chcu zbavit leziakov tj DVB-T televizorov ktore su v akcii a ludia neznaly to kupia a o dva roky budu musiet dokupit set top box DVB-T 2 HEVC 265.

  11. Važena redakcia ktory komentar uraža? komentare neuražaju mna ale napr.ludia pišu uražlive komentare na Towwercom čo nie je v sulade s etikou.

    1. A ich nenažraté predražené ceny sú v súlade s etikou ? ? ?

  12. Už ide namiesto infokanala viasat promo tak neplacte ja som mal tv toshiba z roku 2011 a mal dvb t2 model 32ul863 myslím predal som ho na bazosi aj banujem

    1. Nechce sa mi veriť, že nejaký TV mal podporu DVB-T2 už v roku 2011…

  13. Skoda, ze presli na dvb-t2. Mam len dvb-t mpeg4 keby stacil dokupit len modul do telky mozno by som aj pouvazoval ale kupovat dalsiu krabicku alebo novu telku to uz nie. Dali si poriadny gol do vlastnej brany s dvb-t2.

    Ked uz dalsia krabicka tak si mozem dat aj satelit a v takej cene ako maju oni je tam 10x tolko programov a aj vsetko to iste co ponukaju oni skroro za tu istu cenu.

    Keby aspon davali aj bho balik s HBO HD, HBO2HD, HBO3HD, CinamaxHD a Cinemax2HD aspon niecim by konkurovali satelitnemu vysielaniu.

    1. Za 3€ nemáš nikde 10x toľko programov, ako v Plustelke. Pre tých, ktorí už majú DVB-T2 box/TV/combo satelitný prijímač je to práveže momentálne v tejto cenovej kategórii najvýhodnejšia ponuka. Problém je, že len na rok, potom bude cena bohvieaká… A druhý problém je pokrytie MUX4.

Komentáre už nie sú povolené.