Reklama

Towercom: Neplánovaná odstávka vysielača Prešov – Šibená hora

Prevádzkovateľ celoplošných DVB-T/T2 vysielačov, spoločnosť Towercom, dnes informoval o neplánovanej odstávke vysielača Prešov – Šibená hora, ktorá bude v stredu 17. mája v čase od 09:00 do cca 11:00 a dotkne sa ako DVB-T tak aj FM vysielačov. Ich kompletný zoznam prinášame na konci správy.
Pokračovanie nižšie:


Dôvodom prerušenia sú podľa Towercomu nevyhnutné práce na anténovom systéme. Bližšie podrobnosti však operátor nezverejnil.

Ak teda prijímate signál z vysielača Prešov – Šibená hora, v čase odstávky vám nebudú fungovať programy, chybu preto nehľadajte na vašom prijímacom zariadení.

Dotknuté vysielače :

DVB-T
Prešov – Šibená hora (50. kanál), povolený výkon 2,20 kW
Prešov – Šibená hora (59. kanál), povolený výkon 5,000 kW
Prešov – Šibená hora (25. kanál), povolený výkon 5,650 kW

FM
Prešov – Šibená hora (106,7 MHz) rádio Devín
Prešov – Šibená hora (101,5 MHz) rádio FM
Prešov – Šibená hora (105,2 MHz) rádio Antena Rock
Prešov – Šibená hora (105,8 MHz) rádio Vlna

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. možno poškodené anténne systémy od šlehov bleskov po minulotýždňových búrkach, aj Žilina – Krížava má neplánovanú odstávku zajtra: towercom.sk/sk/o-nas/co-je-nove/127-mimoriadna-odstavka-fm-vysielaca-zilina-krizava Východom sa hnala supercela: imeteo.sk/novinka/22568 * Supercela: imeteo.sk/novinka/22565

    1. Je to pravdepodobne, kedze pocas piatkovej burky prestal vysielac na chvilu pracovat. Mimochodom, Sibena hora je priamo nad udolim, kde lezi Surdok, burkou najviac poskodena cast Presova. Dalsia moznost je aj poskodene/podmyte privodne el. vedenie.

  2. Mňa by zaujímalo,prečo na šibennej hore nevysiela aj 22kanál………platené programy plustelky je problematické prijímať z Makovice….

    1. Ak by všetky DVB-T / T2 vysielače na Slovensku vysielali všetky muxy, všetky vysielače a všetky kanále na maximálny skoordinovaný výkon, čo je vo väčšine 50 kW tak by nebol nikde problém so signálom, ale s tými smiešnymi výkonmi 1 – 2 – 3 – 5 – 10 kW to v hornatých oblastiach chytia tak akurát jelene na parohy, zato na nížine to ide naplno na 50 kW… Úplny blud na entu. V Českej republike vysielajú skoro všetky DVB-T vysielače na plný výkon, čo je vo väčšine prípadov 100 kW a nemajú problém aby niekto niečo nechytil, len tu sa šetrí na elektrine ako sa len dá a potom to tak vyzerá, že všetko kockuje, počas búrok a hustého dažďa, sneženia vypadáva lebo tie smiešne výkony sú o ničom ! ! ! Mali vybrať takého prevádzkovateľa DVB-T, ktorý by vysielal všetky 4 celoplošné muxy na plné výkony pre celé Slovensko a nie toto… A ešte tá tragédia v podobe V polarizácie a ochranných intervalov… otras. Prečo nie sú spustené všetky pridelené kanály na všetkých kótach – stanovištiach podľa schváleného medzinárodného plánu GE06 ? ? ? Prečo nie sú používané maximálne výkony podľa medzinárodného plánu GE06 ? ? ? Čo robia kompetentné kontrolné inštitúcie?

  3. Z Dubníka vysiela k22 skus ešte k46 BJ.
    Možno nevysiela kvôli tomu, že z platených ponuk v optike je z čoho vyberať.

  4. Ak niekedy na Sibenej hore bude MUX4, tak to bude 21. kanal.

Komentáre už nie sú povolené.