Reklama

Televízia 213 neplánuje ďalej vysielať v DVB-T, bolo by to finančne náročné

Z ôsmych miestnych DVB-T vysielačov operátora AVIS bolo dnes ukončené šírenie slovenského športového kanálu 213 v HD kvalite. K odpojeniu došlo po skončení trojmesačnej testovacej prevádzke.

S AVISom sme mali dohodnuté skúšobné 3 mesiace. Ponúkli nám toto obdobie bezodplatne, ako testovacie,“ vysvetlila pre náš portál SatelitnáTV.sk Adriana Hosťovecká, riaditeľka pre marketing televízie 213. Po uplynutí skúšobného obdobia tak AVIS ukončil šírenie televízie, vzhľadom na to, že nedošlo k predĺženiu dohody.
Pokračovanie nižšie:


Pre novú športovú televíziu je šírenie programu v DVB-T finančne náročné. „Vzhľadom na nemalú finančnú záťaž, nevieme pokračovať v spolupráci. Rovnako sa nechystáme z tohto dôvodu byť ani v DVB-T cez Towercom. Okrem satelitného, IPTV a káblového vysielania, ponúkame našim priaznivcom domáci šport aj cez plnohodnotnú internetovú televíziu, nateraz o zaradení do DVB-T cez AVIS ani Towercom neuvažujeme,“ dodala Hosťovecká.

Televíziu 213 môžu prijímať tak už iba predplatitelia káblových a IPTV operátorov DIGI Slovakia, Magio, SWAN, ANTIK, Orange, ITSELF, MARTICO, REGIO TV, SATRO, DSI DATA, E-NET Senica, STASTEL Považská Bystrica, BDTS Bánovce nad Bebravou a KINET Instal Prievidza. Okrem toho ju môžu diváci sledovať voľne aj cez internet a družicu Thor 6 (0,8°W), z frekvencie 12 380 MHz. Pre príjem nie je potrebná dekódovacia karta, stačí iba akýkoľvek satelitný prijímač s podporou DVB-S2. Naladiť si ju môžu aj zákazníci satelitných operátorov Magio Sat, DIGI TV a freeSAT.

Celé vysielanie si 213ka pripravuje z vlastných zdrojov a divákom ponúka iba prenosy z domácich športových a kultúrnych podujatí. Názov televízie vychádza symbolicky zo stupňov víťazov.

Technické parametre pre príjem programu 213 cez družicu
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je to somarina čo robia.Práveže je žiadaná cez DVBT a teraz maju volnu kapacitu v muxoch.

  2. Naco davaju 10€ za antenu,ked odchsdza jeden program za druhym.

  3. Ale tych 10€ za antenu dava Towercom a nie Avis, avis by za dalsie sirenie chcel od tv 213 platit a to pre nich nie je unosne, beztak si sami hradia distribuciu na satelite, ono ak tak, by sa mohli dohodnut s Towercom na distribucii v platenom baliku a tym padom by 213 nemusela platit distribuciu, mozno by sa vedeli dohodnut na zaradeni do kodovanych tzv bezplatnych ako je napr. ver. pravna ceska

    1. A kto myslíš že finacuje vysielanie ČT v Plustelke? Sú to tí *nevhodné_slovo*, ktorí si platia pravidelné mesačné poplatky a skladajú sa tak tým, čo si zaplatili jednorazový poplatok za prístup. Presne rovnaký princíp financovania ako Towerkom dlhé roky predvádzal v Skylinku, resp. jeho konkurenti v CSLinku – nakonie prílev ovečiek skončil a nový majiteľ odmietol stratový ekonomický model. Nič neexistuje zadarmo a všetko musí niekto zaplatiť.

  4. Klamu jak svina , urobili si zadarmo na 3 mesiace reklamu aby ich odpad športu pozeralo aspon jedno percento divákov…

  5. Ja napíšem svoj názor,neverím že niekto z tým bude aj súvlasiť,ale je to môj názor,mal by by Avis rokovovať z tv Očkom,lebo na slovenskú chýba hudobná stanica,ne ni žiadna a ešte rokovať z regionálnými TV a keby sa dalo vznikla by 24 hodinová regionálna slovenská stanica-podobná ako bola TV Global,alebo TV Patriot.

Komentáre už nie sú povolené.