Reklama

Tečko: Za Markízu a JOJ v HD si musíte priplatiť, stanú sa platenými televíziami

Telekomunikačný operátor GeCom na východnom Slovensku, ktorý prevádzkuje terestriálnu platformu Tečko pre obyvateľov Michaloviec a okolia, začal informovať svojich zákazníkov, že za sledovanie komerčných HD programov Markízy a JOJ si budú musieť priplatiť. “Televízia Markíza a televízia JOJ sa rozhodli, že od 1.3. sa stanú platenými televíziami. Na základe ich rozhodnutia sme povinný tieto kanály spoplatniť a upraviť cenník,“ informuje operátor zákazníkov.
Pokračovanie nižšie:


Všetci predplatitelia čo budú chcieť sledovať HD programy Markízy a JOJky, prostredníctvom terestriálnej platformy Tečko, si tak budú musieť priplatiť navyše ešte 15 €. Po uhradení špeciálneho poplatku im operátor sprístupní programy do konca roka. Okrem toho tiež operátor pristúpil k navýšeniu ročného servisného poplatku zo súčasných 10 € na 20 €.

Nie je vôbec žiadnym tajomstvom, že komerčný vysielatelia Markíza a JOJ si začínajú od všetkých operátorov pýtať poplatky za svoje televízne stanice. Z doteraz neplatených kanálov sa tak stávajú platené. Je tak na samotných operátorov ako sa s touto situáciou vyrovnajú. Pravdepodobne, ale väčšina z nich bude musieť zdražieť svoje základné služby a zvýšené náklady preniesť na predplatiteľov – divákov. Ako prvý už avizoval zvyšovanie cien základného balíčka Digital satelitný operátor Skylink a nasledovať budú pravdepodobne aj ďalší.

TIP: Komerčné televízie chcú inkasovať svojich divákov cez TV operátorov

GeCom šíri programy prostredníctvom dvoch miestnych DVB-T vysielačov v Michalovciach na kanáloch 28 (530 MHz) a 32 (562 MHz). Všetky sú kódované systémom Conax a preto je pre ich príjem potrebná dekódovacia karta, ktorú je možné zakúpiť priamo u operátora.

Tečko má aktuálne tri programové balíčky: Extra programy zadarmo, balík Adam a balík Eva. Prvý menovaný balík je dostupný zákazníkom zadarmo po zaplatení ročného servisného poplatku 20 €, zvyšné sú po 4 € mesačne. Tí zákazníci, ktorí využívajú od operátora internet v minimálnej hodnote 15 € mesačne, môžu získať prístup ku všetkým programom cez anténu zadarmo. Cena dekódovacej karty je 15 €, niektorí si však ešte budú musieť dokúpiť CAM modul Conax.

Aktuálna ponuka platformy Tečko

Michalovce – Nad Laborcom 6, 28. kanál (530 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: NGC, NGC Wild, Nickelodeon, RiK, Mnam TV, Óčko, Mistral TV, Joj Cinema HD, Joj HD

Michalovce – Nad Laborcom 6, 32. kanál (562 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Arena Sport 1, Arena Sport 2, F&H, History, ČT 1 HD, ČT 2 HD, Markíza HD, Doma HD, Dajto HD

Okrem uvedených programov môžu samozrejme zákazníci prijímať aj nekódované programy z celoplošných a lokálnych multiplexov ako Jednotka HD, Dvojka HD, TV JOJ, Plus, WAU, TA3, 213 HD, TV Zemplín, Šlágr TV, TV LUX, TV Noe a TV Osem.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A je to tu , vtáčka chytili a teraz ho budú žmýkať do nekonečna, až dokedy neskape.

  2. TV Mistral nepodpisal novu zmluvu o spolupráci s TV Zemplín v presvedčení , že bude vo vzduchu zadarmo , no žiaľ už to tak nie je.
    TV Mistral je platený mestom , teda z daní daňových poplatníkov , podobne ako print Michalovčan.
    Jedinou regionálnou televíziou zadarmo cez DVB-T je TV Zemplín , ktorá od mesta Michalovce nemá ani cent.

  3. NIČ „NEPLATIŤ“ markíze ANI joj! (PRESNEJŠIE ZA NE.)
    ALEBO RADŚEJ ICH ODIGNOROVAŤ, NECH SA ZOBUDIA TIETO REKLAMOVYSIELATEĽKY!
    AKOSI „KAŽDÍ“ ZRAZU DOSTAL SLINU NA PEŇEŽI.

  4. Nenažratosť, šeci sa odhláste z kábloviek, iptv a sat a nedajte im ani halier… To sa raz zadusia s tými peniazmi…

  5. Dnes som kúpil novú anténu , otestujem Towercom , či pošle 10 Euro. Za Sobrancami vo Vojnatine po Gecome ani chýru , nemá až tam dosah, to som skúšal ešte pred kodovaním , no ešte skúsim novú anténu za 35 Euro.

  6. Poslal som kopiu bločku , zadal IBAN a čakám . Odpočítam DPH , daň z príjmu . V závere celkom fajn cena.

Komentáre už nie sú povolené.