Reklama

Skylink upozorňuje na koniec vysielania viacerých programov v SD rozlíšení

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, upozorňuje všetkých zákazníkov o plánovanom ukončení satelitného vysielania ďalších verejnoprávnych aj komerčných televíznych staníc v štandardnom rozlíšení (SD).

1. 1. 2017 má byť ukončené satelitné vysielanie v štandardnom rozlíšení slovenských verejnoprávnych programov Jednotka, Dvojka a ďalších slovenských aj českých komerčných televíznych staníc Markíza, TV JOJ, PLUS, WAU, TV Barrandov, Kino Barrandov, TA3 a TV8. Predplatitelia Skylinku tak budú mať od nového roku k dispozícii už len HD verzie týchto programov, ktoré si môžu naladiť už teraz.
Pokračovanie nižšie:


Zákazníci, ktorí používajú HD satelitný prijímač vybavený funkciou automatického ladenia a usporiadania programov (FastScan), nemusia nič riešiť – všetky zmeny sa im vykonajú automaticky. Tí, ktorí používajúci satelitný prijímač bez funkcie FasScan si musia vyššie uvedené programy naladiť sami manuálne.

Zákazníkom, ktorí používajú ešte starší satelitný prijímač, ktorý nevie prijímať HD programy, si musia kúpiť nový. Inak už nebudú môcť uvedené programy ďalej sledovať.

ProgramyPozíciaFrekvencia (MHz)PolarizáciaFECSymb. r. (KS/s)Norma
TV JOJ HD, PLUS HD23,5°E11 876H3/429 900DVB-S2/8PSK
WAU HD23,5°E11 973V2/329 900DVB-S2/8PSK
Markíza HD23,5°E12 109H3/427 500DVB-S2/8PSK
Jednotka HD, Dvojka HD, TV Barrandov HD, Kino Barrandov HD, TA3 HD, tv8 HD 23,5°E12 363V3/429 500DVB-S2/8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To teda znamená, že Voľná telka cez satelit zostane bez Joj, Joj plus a Wau, či ako to bude?

  2. Ved pristupova karta volnej telky v sucasnosti dekoduje vsetky HD verzie na ktore sa dotazujes, iba CT1 a CT2 ma v SD, pricom ako zdroj signalu pouziva HD a preto su i tachto dvoch vodoznaky HD, pricom sa jedna o SD, program SRV1, 2 a skupina JOJ funguje v HD bez problemov v sucastnosti., pricom bezi este aj SD verzia., teraz som to overoval cez modul plustelky

  3. Akosi mi uniká u KTORÝCH programov to Skylink upozorňuje.

    Napr. u programov z frekvencie 12363V to upozornenie zaradil Towerkom, ktorý tú frekvenciu prevádzkuje a už pekne dlho nemá so značkou Skylink nič spoločné.

  4. ďakujeme sky linku ako nás osprostil, najprv sme zaplatili pri kúpe vtedy 4.500,- Sk, s tým , že ďalej sa neplatí. Potom sme zaplatili každoročne okolo 30,-Eur ao ročný popletok, ešte aj to sme zvládli. Teraz nám prifarili, že si máme kúpiť nový box a kartu, lebo inak nás vypnú i keď ročný poplatok je zaplatený. Keďže sky link máme na chalupe, kde sme cca dva týždne v roku tak 70,- eur za box a tridsať za kartu nemáme v pláne zase platiť tak nás vypli a kašlú na nás, môžeme si skylink strčiť. Pekný odzig, navnadiť ľudí a potom do nemoty vymýšľať čo ešte by sme im dali zaplatiť. Je to nefér sme sklamaní

  5. Pre Vás jedine karta RTVS ,ktorá je zadarmo. Budete mať Jednotku a Dvojku a volne stanice z Astry napr. TA3, Lux, Šláger
    No prjímač na DVB-S2 Mpeg 4 budete potrebovať tak či tak,

Komentáre už nie sú povolené.