Reklama

RTVS a JOJ: V DVB-T naše programy zostávajú

Po mediálnej kampani, ktorú spustila komerčná televízia Markíza v súvislosti s odchodom z terestriálneho vysielania (DVB-T), začali niektorí slovenskí vysielatelia, využívajúci tento spôsob šírenia, informovať svojich divákov, že v bezplatnom terestriálnom vysielaní budú pokračovať aj naďalej.
Pokračovanie nižšie:


TV JOJ informuje divákov o zotrvaní v DVB-T pravidelne oznamom v spodnej časti obrazovky. „Dovoľujeme si uistiť divákov, že naša televízia bude naďalej bez zmien dostupná pre všetkých divákov bez ohľadu na spôsob príjmu nášho signálu. TV JOJ, PLUS a WAU v súčastnosti neuvažujú o odchode z terestriálnej ponuky a diváci môžu naďalej prijímať terestriálny signál našej televízie pozemnou cestou prostredníctvom antény (DVB-T).

Verejnoprávneho vysielateľa RTVS dokonca kontaktujú diváci s otázkami, či budú programy Jednotka a Dvojka šírené cez DVB-T aj naďalej. „Keďže sa nás v tejto súvislosti mnoho ľudí pýta, či z DVB-T odchádza aj RTVS, chcem všetkých divákov RTVS ubezpečiť, že RTVS v tejto platforme ostáva. Šírenie verejnoprávnych programových služieb prostredníctvom DVB-T je pre RTVS zákonná povinnosť a zmluvne máme šírenie zabezpečené minimálne do roku 2026,“ uviedol šéf technickej sekcie RTVS Andrej Doležal.

Z bezplatného terestriálneho vysielania sa rozhodla odísť iba televízia Markíza. Od nového roku tak nebude možné už prijímať programy Markíza, Doma a Dajto voľne cez anténu. Zvyšné programy z ponuky štyroch celoplošných ako aj miestnych DVB-T vysielačov po celom Slovensku budú môcť diváci prijímať bez zmeny.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Aj regionálna TV Zemplín pokračuje vo vysielaní cez DVB-T
    / Michalovce , Prešov , Košice a T.Lomnica- Tatry /

    1. Prečo si sa v článku „Jednotka a Dvojka v SD kvalite“ pýtal na financovanie regionálok?
      Máte na Zemplíne málo reklamy? 🙂 V BA ide z regionálok cez regionálne DVB-T Muxy – Západoslovenská TV, TV9 a TV Bratislava.
      Na severe SK je zase TV Severka.
      —-
      TV Markízu dlho nepozerám – vymývačky a reklamný billboard. Museli by mi platiť za elektrinu za tú ich reklamu, aby som ich pozeral aspoň 5 minút. 🙂
      —-
      V Plustelke v 4 MUXE si TV JOJ necháva platiť za HD reklamu. Asi si tiež myslia, že dospeli do bodu platenej TV typu HBO ako v Markíze. Zabaliť to zvlášť do platených balíkov a by videli kto to pozerá. 🙂
      —-

    2. Mne ta Markiza nevadí že ide preč ja ju nemám rád.Nebude mi chýbať vôbec!!!

    1. Áno,aj na TA3 beží oznam.Len ponuka DVB-T rapídne ochudobnie……škoda,že multiplex4 Plustelka má tak zlé pokrytie.

  2. * * * * * * * TV stanice RTVS zostávajú 4x * * * * * * *

    A ešte je pre divákov potrebné podotknúť, že cez pozemné DVB-T vysielače zostávajú stanice RTVS – Jednotka a RTVS – Dvojka šírené aj v staršom formáte MPEG-2 / SD aj v novšom formáte MPEG-4 / HD (vysoké rozlíšenie obrazu). Takže cez anténu bude možné aj v Novom roku – od 1. 1. 2017 naďalej prijímať aj klasickú Jednotku a Dvojku aj Jednotku HD a Dvojku HD.

  3. ct ma v dvb t 6. programov a stv iba 2 a jednotka vsetko na druhy den opakuje a dvojka vysiela v noci monoskop pozeram iba ct kde davaju kvalitne programy

    1. Aj na ČT na druhý deň opakujú. I STV/RTVS má dobrý program. V noci treba spať, netreba pozerať monoskop, čí parlamentných tárajov. 😉

    2. Treba uznat, ze program RTVS sa za posledne roky vyrazne zlepsil. A utoky tarajov z vladnej koalicie su celkom dobrou indiciou, ze aj nezavislost spravodajstva je na solidnej urovni. Ale keby som zostavil rebricek ceskych a nasich verejnopravnych kanalov podla kvality, na prvom mieste by bola stale CT2. Na druhom by bola Dvojka, pokial by sa zbavila toho nocneho monoskopu. Obcas musi byt clovek hore dlho do noci a reprizy niektorych programov by celkom bodli.

  4. Tono a ČR má 2x toľko obyvateľov ako SR čiže aj koncesionárov a rozpočet ČT je trojnásobný oproti STV… Ale kludne si pozeraj v noci na ČT reprízy dobrého rána a všakovatých magazínov… namiesto monoskopu na STV2 alebo repríz filmov na STV1…

  5. Ak sa pýtam na financovanie regionálok , tak to súvisí s RTVS. Ona jediná berie komplet sumu z koncesií a pritom práve regionálky prinášajú veľké množstvo reportáži vo verejnom záujme , niekedy rýchlejšie a ešte kvalitnejšie ako RTVS , nehovoriac , že práve regionálky školia ľudí a veľké telky ich už iba kradnu zaškolených , sami investovať do ľudí nebudú.
    V Európe časť platby ide aj do regionálok , možno je to malé % , no ide. Potom nečudo , že sú regionálky bez problémov na satelite , na Slovensku už ani jedna.
    Reklamu rozdeľuje pár agentúr pre celoplošky a regionálkam nepustia takmer nič , majú argument , nemáte čísla z peaplemetrov , ale ako sa máme do nich dostať , veď sú to čísla vyvolených , ktoré si kupujú na vzorke 1020 domácnosti.
    Na východe neviem ani o jednej.

  6. A ešte k DVB-T . Markíza odchádza , lebo veľa platila. Aj regionálkam Towercom ponúkal možnosť šírenia cez ich vysielače , no sumy boli tak vysoké , že ani jedna dnes cez nich nevysiela . Postupne si skoordinovali vlastné kanály , alebo , čo je náš prípad , dohodli sme sa s Avisom a dnes vysielame.
    Keby štát pomohol refundovať aspoň tieto náklady , už by to bola pomoc .
    Regionálky , ale chcú naďalej prinášať informácie a tak škrabú na platby za vysielanie. Možno , že o rok už aj regionálky budú pýtať platby , možno 1 Euro / ročne od domácnosti , aj to by pomohlo.
    A nie ešte motať ľuďom hlavy , ako pán Macko v reportáži.

  7. Re: Brumty
    Ani Markíza nie je charita. Pozri si ich cenník reklamy . Tam nemá šancu menší výrobca a poskytovateľ služieb. Na to sú primárne lokálne TV alebo rádia.
    Markíza je TV s reklamnými blokmi tak by mala byť primárne chytateľná bez poplatkov. Nech funguje ako HBO alebo JOJ Cinema čiže reklamy a upútavky iba medzi programami. Potom nech si pýta poplatok za sledovanie…

  8. Súhlasím , že reklamy patria do prestávok medzi program , u nás to tak robíme , program neprerušujeme.

  9. Dá sa v Prievidzi na Severe chytiť 4. multiplex? ak áno na akú anténu?

    1. Šanca je,keď dáš anténu na strechu….inak neviem-neviem.V Prievidzi je to so 4muxom bieda.Aká anténa?Táto ti postačí-ANTENA ISKRA P-2845DTT/G. Smer:1-Žilina,2-Nitra,3-Štiavnica.Veľa šťastia.

    2. ďakujem za odpoveď. Na izbovú anténu sa asi nedá chytiť 4 multiplex? či?

    3. V Prievidzi 4 multiplex,kanál 39-Žilina Krížava,okrajová oblasť pokrytia vysielača .

  10. Nechápem Vaše komenty všetko sú to komerčné stanice a je na nich ako sa dostanú k ľuďom okrem Rtvs.Už je len otázne kde a pre koho chcú predávať reklamu. Ešte že chytam zahraničné stanice cez anténu a je ich dosť. Takže cez dvbt je čo pozerať aj bez markízy a spol.

  11. Je také porekadlo, neviem ako znie, ale skúsim ho opísať, možno pochopíte, že o ktoré porekadlo ide:

    Začiatok porekadla (opisu):

    „Kto chce mať veľa (ako Towertroll), po 1.1.2017 bude mať veľké h… (nič) !“

    Koniec porekadla (opisu)

    Čo z toho vyplýva?: Nenažratosť sa nevypláca ! ! !

    1. Dobré porekadlo-v prípade Markízy a Towercomu však platí pre obe strany rovnako, nenaž..to však skor vyzerá majitel Markizy ktorý rozhodol že bude len zarábať. Je však zaujímavé že ani jedna televízia nekomentuje ustup Markízy z Dvbt ale práve naopak deklaruju že v Dvbt ostávaju… asi očakavaju vzostup svojej sledovanosti,pravdepodobne maju presnejšie informácie o sledovanosti Dvbt ako v Markize. Sledovanosť cez Dvbt podla TV.Markíza 1O% čo mohlo byť v čase prechodu kedy sa prerábali tak vysielače ako aj sučasne rodinné a bytové domy a Towercomu 30-33% ktorý si urobil prieskum podĺa skutočného sledovania TV. od agentury GFK.Podľa množstva komentárov to vyzerá že naše Dvbt nie je na tom tak zle ako sa nám to niekto snaží nahovoriť.Divaci rozhodnu a to je fakt ktorý bude musieť každý rešpektovať.

Komentáre už nie sú povolené.