Reklama

Do maďarského DVB-T pribudli dva nové programy a tri ďalšie testujú

V Maďarsku došlo tento týždeň k niekoľkým zmenám v terestriálnom vysielaní. Do platenej ponuky platformy MinDig TV Extra pribudli dva nové programy Humor+ a Kiwi TV v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Oba sú súčasťou celoplošného multiplexu D a kódované systémom Conax. Po ich pridaní tento multiplex opustili stanice Slágr TV a TLC, ktoré sa presunuli do multiplexu E.
Pokračovanie nižšie:


Humor+ prináša divákom zábavné programy, Kiwi TV sa zase zameriava na rozprávky a programy pre deti. Obe novinky sú od začiatku súčasťou vyššieho rodinného balíka (MinDig TV Extra Családi csomag).

Okrem toho môžu diváci naladiť cez anténu aj tri nové test kanály s názvami Teszt76, Teszt77 a Teszt78. Všetky sú kódované systémom Conax. V súčastnosti nie je jasné aké programy sú na pozíciach testované.

Kompletnú programovú ponuku DVB-T multiplexov si môžete pozrieť na tejto stránke.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Z Hungárii by si Towertrollovia mali brať príklad. To je DVB-T ponuka ! ! ! A ten krásny čistý obraz v MPEG-4 ! ! ! A nie ako v banánovej republike: samá reklama, čarodejnice, svetuškári, vymývania mozgov, manipulatívne správy, oblbovania ovčanov

    1. Tak co sa tyka manipulativneho spravodajstva a oblbovania, v tom je vacsina madarskych medii ovela horsia, nez su tie slovenske. Minimalne verejnopravna RTVS ma k objektivite spravodajstva o svetelne roky blizsie, nez jej madarsky naprotivok. So zvyskom Tvojho komentara sa ale v podstate da suhlasit.

    2. Neviem, ale mám signál maďarských TV cez DVB-T, ale nezdá sa mi, že by kvalita bola extra vysoká. Ani to nepozerám, lebo tomu nerozumiem. 🙂 Na TV, keď naladím naše TV, alebo na Plustelkovom Zircone, tak obraz je čistý aj v SD – bez kociek. Chytám aj rakúske DVB-T a tiež sa mi nezdá, že Towercom by bol taký zlý ako tu mnohí píšu. Ešte chytám aj regionálne SK Muxy, kde je TV Bratislava, TV9, Západoslovenská TV, TV Noe, TV Lux aj brak TV8. Kvalita signálu je v pohode. Tiež nevidno kocky. 🙂

    3. Obraz v MPEG-4 či už maďarských alebo poľských TV je zreteľne ostrejší ako zadubený obraz slovenských TV v MPEG-2 / SD

  2. Kvantita neznamená kvalita. 😉 Mnoho „staníc“ sú len programové kópie, nielen tie komerčné. I tzv. verejnoprávne (napr. Duna, DunaWorld a M5) dávajú dosť relácií, „dokumentov“ s určitým časovým posunom. Mimochodom teraz na M5 ide „dokumentárny cyklus“ Hazajáró (tzv. chodenie po domovine), čo je veľmi revizionistický, šovinistický „výtvor“, ktorý stále vyplakáva za „tisícročnými hranicami“, nepozná pojmy Slovensko, Slovák, apod. Tento diel je o časti severovýchodného Slovenska a malej časti juhovýchodného Poľska, presnejšie širšej oblasti Polonín, Bukovských vrchoch, Východných Beskýd, kde „žili“ popri sebe Maďari, Poliaci, Nemci a Rusíni. Takto to odznelo. A žiadni Slováci, vôbec pri vymenúvaní neboli spomenutí. Taktiež len „Felvidék“. A tento pojem používajú i v iných reláciách „verejnoprávnej“ televízie. 🙁
    Nie všetko je zlato, čo sa blyští.
    Hej, správy RTVS sú niekedy objektívnejšie, ale niekedy nie, žiaľ, lebo často sú naše až príliš „vlezlé“ (vtieravé) niekomu niekde a jednostranné.
    Aj reklamy majú požehnane, tak ako „naše“ ‚M-y a ‚J-y.

    1. Ano, hlupa nacionalisticka propaganda v Madarsku „frci“ jedna radost, minimalne od nastupu Orbanovej garnitury. Ale staci si spomenut na meciarizmus a prvu Ficovu vladu, vtedy to u nas bolo dost podobne, samozrejme v opacnom garde. Len nechapem, o com tocis v suvislosti so spravami RTVS. Komu sa akoze maju vtierat a kde tam vidis jednostrannost?

Komentáre už nie sú povolené.