Reklama

GeCom rozšíril televíziu cez anténu o nové HD programy

Východoslovenský telekomunikačný operátor GeCom, ktorý poskytuje služby digitálnej televízie a internetu v Michalovciach, rozšíril ponuku svojej terestriálnej platformy Tečko o nové HD programy Doma HD a Dajto HD. Okrem toho tiež došlo k preklopeniu doterajších SD programov ČT1 a ČT2 do HD kvality.
Pokračovanie nižšie:


Operátor šíri programy svojej terestriálnej platformy Tečko na kanáloch 28 (530 MHz) a 32 (562 MHz) z miestnych DVB-T vysielačov umiestnených na paneláku, na ulici Nad Laborcom 6, v časti Michalovce – Stráňany. Podľa platného povolenia môžu oba vysielače vysielať vo vertikálnej polarizácii s maximálnym výkonom 0,5 kW. Dosah signálu je približne 25 až 30 km od vysielača.

V ponuke má tri balíčky: Extra programy zadarmo, balík Adam a balík Eva. Prvý menovaný balík je dostupný zákazníkom zadarmo po zaplatení ročného servisného poplatku 10 €, zvyšné sú po 4 € mesačne. Tí zákazníci, ktorí využívajú od operátora internet v minimálnej hodnote 15 € mesačne, môžu získať prístup ku všetkým programom cez anténu zadarmo. Cena dekódovacej karty je 15 €, niektorí si však ešte budú musieť dokúpiť CAM modul Conax.

Aktuálna ponuka platformy Tečko
Michalovce – Nad Laborcom 6 28. kanál (530 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: NGC, NGC Wild, Nickelodeon, RiK, Mnam TV, Óčko, Mistral TV, Joj Cinema HD, Joj HD

Michalovce – Nad Laborcom 6 32. kanál (562 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Arena Sport 1, Arena Sport 2, F&H, History, ČT 1 HD, ČT 2 HD, Markíza HD, Doma HD, Dajto HD

Okrem uvedených programov môžu samozrejme zákazníci prijímať aj nekódované programy z celoplošných a lokálnych multiplexov ako Jednotka HD, Dvojka HD, TV JOJ, Plus, WAU, TA3, 213, TV Zemplín, Šlágr TV, TV LUX, TV Noe a TV Osem.

GeCom poskytuje internet a televíziu cez optické vlákna v Michalovciach. Po spustení platených programov v DVB-T pokryje signálom aj miesta kde nie je zavedená optika. Vďaka tomu môžu získať obyvatelia Michaloviec káblovú TV cez anténu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. To je potom ako kedysi MMDS zo Zobora. Aj to nikdy nezákodovali.

    2. Ha-ha-ha … práve že zakódovali … ľudia si mysleli, že keď im to zmizlo, že prestali vysielať, lenže ono to tam bolo ďalej, ale zakódované. A nevypli to ani s nástupm 4G LTE, len zmenili frekvenciu.

    1. Towercom už prišiel o 3 hlavné zuby-Markíza,Dajto,Doma.

  1. Keby bol Towercom ponúkol regionálkam normálne ceny za šírenie , nikdy by si neboli koordinovali samé frekvencie , neboli by miestne muxy a pod.

    Výborne tento fakt využil Avis , dnes je takmer na celom území SR , ešte doplní lokality v roku 2017 a bude mať krásnu sieť.

    Dnes ma vytočil leták Digi , kde hrubým písmom bolo “ terestial končí “ a následne tenkým pokračoval text , že končí vysielane staníc M+D+D .

    Totálne svinstvo proti DVB-T .

    1. No hej lebo tú blbosť že terestriál končí začali šíriť „odborníci“ šéfredaktori PC REVUE a TECHBOXU a všetci sa na tejto téme začali priživovať…Vynikajúca predvianočná kampaň..aj v B.Bystrici sa snaží ohúriť internetový provider BBXnet a máme toho plné schránky…

  2. Ak takto budú satelitní operátori útočiť na DVB-T , budem iniciovať kampaň
    “ Vykašlite sa na platenie za satelitný príjem , zhoďte dole tie škaredé taniere z Vaších domov a fasád , prestaňte podporovať nenažratých operátorov , veď vo vzduchu máte programy zadarmo , ušetríte eurá a ešte aj nervy za programy………“
    Leták do každej domácnosti , bilbordy , spoty v regionálkach a lokálkach , veď ani jedna nie je na satelite .

    Ale to už bude vojna , v každej sú straty na obidvoch stranách.

    1. Neudialo sa to 7 rokov od spustenia DVB-T,výsledok-odchod hlavných staníc…

  3. Teraz nechápem,ked to mam nekodovane tak prečo sa na stránke GecomTV da objednať dekodovacia karta za 15e? Ved tie kanály už majú byť kodovane systémom CONAX.Ale bolo bi to skvelé keby to nezakodovali,pretože aspoň ludia z Michaloviec a blízkeho okolia by mohli od 1.1.2017 sledovať dalej tie tri kanály-a ešte k tomu ich náhrada z verejného muxu.Ale ja tie tri reklamne kanály nepozerám lebo na TECKU sú premňa kvalitou obsahu lepšie History, National georaphic,joj cinema.
    Ešte bi som privítal na tecku aj Crime investigation,Discovery Turbo extra.

    GeCom TV dakujem že podporujete príjem TV cez anténu.

  4. Ste si istí s tými ČT v HD ? Chcelo by to analýzu TS. (aj v Plusteke sú len SD s logom HD)

    1. v plustelke pridali logo HD,naivne si myslia že to ľudia zožerú a nevšimnú si to,je to rovnaká mazanina aj bitrate je rovnaký

    2. Plustelka berie stream z Astry tak preto to logo s HD. Nic ine v tom nie je. Ked to mali zo starej frekvencie tak posledne uz tam bezal text preladte na HD.

  5. To na 32 kanáli je až 7 HD a 3 SD programy ? To oni vysielaju v DVB-T2, lebo normálne v DVB-T sa na 1 kanál zmestí tak maximálne 2HD+2SD (v prípade RTVS) alebo 3HD +1SD (v prípade maďarského muxu). To musí byť dosť nízky dátový tok na 1 HD program – vychádza mi okolo 2,5 Mbit.

  6. Som na piatom poschodí v Michalovciach , mám 20 cm anténku na parapetnej doske , vnútri , a pozerám všetko – paráda od Gecomu.

    1. je len otázka času, kedy to zakódujú… keď vtáčka lapajú, pekne mu…

    2. brumty,ja som bol v gecome,mozno este na vianoce to nechaju,nevedel to povedat ten pracovnik,ktory tam robi,karta 15 eur jednorazovy poplatok,modul conax 29 eur a servisny poplatok 10 eur kazdy rok,akurat oni uvadzaju,ze tento rok ,ked zaplatis za kartu,tak je servisny poplatok zdarma,ale on povedal,ze len pre tych,co maju od nich internet,tak som napisal majitelovi,este nemam odpoved,ale je to fajn,ze to mame v michalovciach

  7. Markize treba odňať licenciu na vysielanie,lebo vlicencii má klauzulu že musí byť šírena terestricky a to isté sa týka aj tv hnojky ak odíde s terestriálu.

  8. MMC. CT je HD. Mux je vysielany s vysokym FEC aj ochrannym intervalom, cize kapacita na ukor signalu.

Komentáre už nie sú povolené.