Reklama

Senzi je možné prijímať opäť aj cez DVB-T, pre príjem sa ale vyžaduje zariadenie Plustelky

Slovenská hudobná televízia Senzi, ktorá sa zameriava nielen na ľudovú hudbu, je opäť dostupná divákom aj cez terestriálne vysielače prvého multiplexu. Program vysiela aj naďalej v štandardnom rozlíšení a kompresnom formáte MPEG-4, po novom je však už kódovaný systémami Irdeto (CAID: 0668 a 069A) a dostupný iba zákazníkom platformy Plustelka.

Televízia Senzi bola zaradená do základného bezplatného balíčka Plustelka Mini. Ten aktuálne obsahuje okrem Senzi TV ešte aj dva české programy ČT1 a ČT2. Pre ich sledovanie nie je potrebné platiť mesačné poplatky, stačí len vlastniť prijímacie zariadenie operátora. Potvrdili sa tak informácie portálu SatelitnáTV.sk o ktorých sme Vás informovali ešte začiatkom októbra.
Pokračovanie nižšie:


Ohlasy divákov potvrdzujú, že Senzi je veľmi žiadaná a sledovaná hudobná stanica na Slovensku. S novým vysielateľom televízie Senzi sme sa dohodli na opätovnom šírení tejto obľúbenej stanice cez anténu,“ skonštatoval Alex Nance Santos, šéf obchodu a marketingu spoločnosti Towercom, prevádzkovateľa platformy Plustelka.

Senzi vysiela v 1. celoplošnom multiplexe na novej pozícii, pre naladenie je tak potrebné spustiť automatické vyhľadávanie na televízore respektíve set-top-boxe. Ide vôbec o prvý program platformy Plustelka, ktorý nie je šírený vo štvrtom DVB-T2 multiplexe spolu s ostatnými kanálmi z ponuky. Navyše pre príjem zatiaľ postačuje, okrem zariadenia Plustelky, televízor alebo prijímač s podporou štandardu DVB-T.

V prvom multiplexe je stále aktívna aj pôvodná pozícia po Senzi TV (farebné pruhy). O tejto pozícii rozhoduje pôvodný vysielateľ Senzi TV, skupina JOJ Group, ktorý má zazmluvnenú kapacitu v multiplexe. Súčasťou prvého muxu je tak aktuálne sedem programov: WAU, Dajto, TV8, SENZI (test), TV LUX, Infokanál a Senzi.

Súčasťou ponuky Plustelky sú aktuálne tri neplatené televízne programy ČT1, ČT2 a Senzi, ako aj ďalších trinásť platených (voliteľných) programov Sport2, Eurosport 1, Eurosport 2, JOJ Cinema HD, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, RiK, VH1, Spice a EroXXX. Všetky programy sú kódované systémom Irdeto a vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 (H.264). Pre príjem programov zo štvrtého multiplexu sa vyžaduje už zariadenie s podporou štandardu DVB-T2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Odmlka bola dlhá a po novom navyše kódovanie-no neviem,asi už nie,ďakujem.

  2. K dvojitej pozícii Senzi. Na pôvodnú po Senzi dom Mux 1 by som dal Joj plus a do Mux 2 by som dal JOJ HD namiesto Joj a Joj Plus.

  3. hmm jedna pozicia po senzi stále patrí JOJGroup .. žeby jojka ešte niečo zamýšľala ?? rik tuki a jojcinema to určite nedajú free tak neviem načo si túto pozíciu drži .. čo tam dá ??

    1. RiK by mohli dať voľne do MUX 1 pre všetky deti a Ťuki nechať kódovane.

    2. Ťuki-je prémiový detský kanál Telekomu. V dvbt sa neocitne ani náhodou…

  4. jajaj na moduloch volaco zarobia ,ked to uz nebude sypat tak kupit kartu atd…

  5. mizerný poskytovateľ mizerné služby mizerná ponuka a pokrytie pre horných 10 000 asi tak

  6. Tú sr*čku menom Senzi si môžu nechať …

    Bral by som v DVB-T niečo normálne … Teším sa na Primu (verzia pre Slovensko) …. alebo nech tam dajú aspoň JOJ HD

    1. prima je úplne rovnaká sr*čka ako narkóza a hnoj,
      od primy jedine prima zoom

  7. Inak včera bola spustená Čadca i Stará Ľubovňa (MUX 1).

  8. asi sa zblaznili ked si myslia ze ludia koli senzi si teraz budu kupovat modul za 30€ o)))))))))

Komentáre už nie sú povolené.